camping Sjobo in Zuid-Zweden

Orebackens Camping in Sjöbo en leuke uitstapjes

De eerste camping waar we tijdens onze vakantie in Zweden verbleven, was Orebackens Camping bij Sjöbo. We waren hier één keer eerder geweest, toen de kinderen nog heel klein waren. Het weer zat toen helaas niet zo mee, maar toch hadden we het erg naar ons zin gehad. Hoogste tijd om nog een keer terug te gaan dus.

Voorzieningen op de camping

Orebackens Camping in Sjöbö is geen supermoderne camping, maar de basisbenodigdheden zijn er. Het sanitair is toegankelijk met een pasje. Behalve plaatsen voor tenten, caravans en campers staan er ook enkele stugor (eenvoudige vakantiehuisjes) op de camping. De meeste plekken staan (deels) in de schaduw, want de camping is geen open veld maar bosachtig.

Naast de camping is een zwembad (Orebadet), waartoe gasten van de camping gratis toegang hebben. Verder zijn er tennisbanen en een minigolfbaan. Daarnaast lopen er meerdere wandelroutes en een hardlooproute over de camping.

camping Sjobo in Zuid-Zweden Zwembad

Orebackens Camping is het hele jaar open. Ook goed om te weten: deze camping in Skåne is cash free. Je kunt er dus niet met contant geld betalen.

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Zweden Magazine over Vakantie in Skåne misschien interessant voor je.

Onze uitstapjes in Skåne 

Sjöbo ligt heel centraal in Skåne en je kunt er heel veel leuke uitstapjes maken. Dit was voor ons een belangrijke reden om voor deze camping te kiezen. Wij kozen voor deze uitstapjes tijdens ons verblijf op deze camping:

Dit is trouwens lang niet alles wat er in dit stuk Skåne te zien en te doen is. Er staan in de omgeving nog meer kastelen (zoals Glimmingehus) en je kunt vanaf hier bijvoorbeeld ook een stedentrip Malmö maken (maar dat deden wij vanaf deze camping bij Malmö), of naar appelstad Kivik gaan. Noordelijker kan ook nog, bijvoorbeeld naar nationaal park Söderasen, maar ook dat deden wij vanaf een andere camping

Iets anders waar wij deze keer niet aan toe kwamen, is het openluchtmuseum vlak bij deze camping: Kulturens Östarp. Je zou dus eigenlijk je hele vakantie in Zweden op deze camping kunnen doorbrengen!

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *