Wintersport in Zweden betekent niet alleen skiën en langlaufen, maar ook schaatsen, sauna, tochten met de hondenslee of rendierslee, ijsvissen en misschien zelfs het noorderlicht! In 2018 gingen wij voor het eerst op wintersport in Zweden en het was echt een droom die werkelijkheid werd. Hieronder vertel ik je hoe wij onze wintersportvakantie in Zweden aanpakten en welke reizen me nog meer de moeite waard lijken.

Wintersport in Säfsen Resort

Wij kozen voor onze eerste wintersport in Zweden voor Säfsen Resort.

Wintersport in Idre Fjäll

Dat smaakte naar meer! Onze tweede wintersport in Zweden was in Idre Fjäll. Eerder waren we al in de zomer in de regio Idre geweest en we waren meteen verliefd. Ook onze tweede wintersport in Zweden was geweldig. Voor mijn gevoel begint het Hoge Noorden van Zweden hier al een beetje en je kunt er dan ook rendieren tegenkomen op en langs de wegen. 

Wintersport in Idre Fjäll inclusief overtocht met Stena Line boek je hier bij de ANWB.

Andere reizen naar Zweden in de winter

Omdat natuurlijk niet iedereen naar Säfsen of Idre kan/wil gaan, ben ik op zoek gegaan naar meer mooie winterreizen naar Zweden. Sommige reizen bestaan alleen uit overtocht en verblijf, bij andere zijn avontuurlijke winteractiviteiten inbegrepen. Meer informatie over deze wintervakanties in Zweden vind je als je doorklikt naar de website van de betreffende reisorganisatie.

Noorderlicht in Kiruna (4 of 5 dagen)

Het noorderlicht laat zich natuurlijk niet dwingen. Maar in Kiruna (in Zweeds Lapland) zit je wel op een hele gunstige plek. Je verblijft in Camp Ripan, vlak bij Kiruna. Een bezoek aan de spa van Camp Ripan én een huskysafari in het donker zijn inbegrepen. Als je wilt, kun je nog extra excursies bijboeken zoals een bezoek aan het beroemde ijshotel in Jükkasjarvi of een sneeuwscooterrit. De verhuur van sneeuwschoenen, ski’s en stepsledes is al inbegrepen. Je kunt deze reis maken in 4 dagen of in 5 dagen.

IJshotel Break in Zweeds Lapland (4 of 5 dagen)

Heb je altijd al eens in het originele ijshotel in Zweden willen slapen? Dan is dit je kans. Voor deze reis van Voigt Travel vlieg je naar Kiruna en word je naar het ijshotel gebracht. Daar verblijf je één nacht in een koude kamer op een bed van ijs en de andere nachten in een (warme) hotelkamer (ook wel weer lekker). Je kunt hier ook allerlei winterse activiteiten ondernemen, zoals een hondensledetocht of zelf een ijssculptuur maken. Je kunt kiezen voor 4 dagen of 5 dagen.

Sneeuwavontuur Mattarahkka Lodge (4 of 5 dagen)

Vanuit deze lodge in Zweeds Lapland beleef je elke dag weer nieuwe avonturen in de sneeuw. Ga zelf op pad met sneeuwschoenen of langlaufski’s, maak een husky- en sneeuwscootersafari of breng een bezoek aan het wereldberoemde ijshotel in Jukkasjärvi. En natuurlijk hou je elke avond in de gaten of het noorderlicht zich nog laat zien. Je kunt deze reis maken in 4 dagen of in 5 dagen.

Winterwonderland Week Kids Björkliden (8 dagen)

Voor deze winterreis naar Zweden vlieg je naar Kiruna in Zweeds Lapland. Daarna word je naar Björkliden gebracht, waar je vanuit een bungalow met eigen sauna een week lang kunt genieten van de Zweedse wildernis – hopelijk inclusief noorderlicht. Maak een sneeuwscootersafari, ga op pad met husky’s, probeer ijsklimmen en leer vuur maken in de wildernis. ‘Gewoon’ sleeën en skiën kan natuurlijk ook: het skigebied ligt direct naast de bungalows.

Wintersport Björkliden (8 dagen)

In skigebied Björkliden zit je goed als je van wintersport houdt en graag het noorderlicht wilt zien tijdens je vakantie in Zweden. Je accommodatie staat op een heuvel met uitzicht op een groot bevroren meer. Er worden allerlei activiteiten aangeboden en direct naast je accommodatie ligt skigebied Björkliden. Met de skibus kun je ook nog makkelijk naar skigebied Riksgränsen.

Kukkolaforsen Lodge (8 dagen)

Vanuit Kukkolaforsen kun je niet alleen Zweeds Lapland verkennen, maar ook nog kennismaken met Fins Lapland. Je bevindt je hier namelijk pal aan de grens tussen Zweden en Finland. Aan beide kanten van de grens kun je allerlei winterse activiteiten ondernemen. En wat denk je van 15 sauna’s en een hottub?

Kukkolaforsen Kids (8 dagen)

Tijdens deze reis van Voigt Travel verblijf je in ruime cabins met twee slaapkamers. Ze staan vlak bij de rivier de Tornio, die de grens van Zweden met Finland vormt. Vanuit de hottub aan die rivier zie je de ijsschotsen voorbij drijven en hopelijk laat ook het noorderlicht zich zien. Tijdens deze wintersportvakantie kun je allerlei activiteiten ondernemen aan beide kanten van de rivier – en zelfs op de rivier. Er geldt een kinderkorting voor kinderen t/m 12 jaar oud.

Noorderlicht in Abisko en Kiruna (8 dagen)

Je begint deze reis van Voigt Travel in Abisko, dat de perfecte weersomstandigheden heeft om het noorderlicht te kunnen zien. Je accommodatie ligt aan het begin van de Koningsweg (Kungsleden) in nationaal park Abisko. Een bezoek aan het Aurora Sky Station is inbegrepen bij je reis. Na drie nachten reis je verder naar de mijnstad Kiruna. Ook hier zijn de omstandigheden om het noorderlicht te zien goed. Camp Ripan, waar je verblijft, heeft een speciale ‘Aurora spotplaats’. Vanaf hier loop je zo Kiruna in, maar je kunt ook gaan ijsklimmen of -vissen, een husky- of sneeuwscootersafari maken of het beroemde IJshotel in Jukkasjärvi gaan bekijken.

Sneeuwavontuur Kiruna (8 dagen)

Tijdens deze reis van Voigt Travel verblijf je op twee verschillende locaties: Camp Ripan in de noordelijke bergstad Kiruna en bij Lappeasuando, een lodge in de wildernis van Zweeds Lapland. Een sneeuwscootertocht in het donker (noorderlichtkans!) en een bezoek aan de Aurora Spa van Camp Ripan en een hondensledetocht en sneeuwschoenwandeling met ijsvissen bij Lappeasuando zijn inbegrepen. Je slaapt ook nog één nacht in de wilderniscabin van Lappeasuando met traditionele sauna.

8-daagse actieve winterweek in Dalarna

Tijdens deze reis van SNP kun je schaatsen, sneeuwwandelen, langlaufen, ijsvissen en een hondensledetocht maken. Dat alles gebeurt onder begeleiding van de Nederlander Peter Lucas en zijn team. 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze winterweek

9-daags winteravontuur in Yttermalung

Deze wintersportreis naar Zweden van de ANWB begint met een overtocht met de Stena Line. Dan ga je naar Camping Yttermalungs, waar je verblijft in een tweekamerchalet met loft. Het gezellige en kleinschalige skigebied waar je kunt gaan genieten van de Zweedse winter, Byråsen in Malung, is ideaal voor gezinnen met kinderen en voor beginnende skiërs en snowboarders.

Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando (8 dagen)

Tijdens deze reis van Voigt Travel in Lappeasuando Lodge (in Zweeds Lapland) verblijf je op basis van volpension en maak je een langlauftocht, een huskydagtocht met overnachting in een wildernishut, een sneeuwschoenwandeling met ijsvissen, een sneeuwscootersafari en bouw je een iglo waarin je als je dat wilt ook kunt overnachten.

Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge (8 dagen)

Tijdens deze reis voor bewuste natuurliefhebbers verblijf je op een eiland in de Muonio rivier, op de grens tussen Zweden en Finland. Kleinschaligheid en lokale elementen staan centraal: je maakt excursies met een lage impact op het milieu en krijgt veel informatie over de flora en fauna in het poolgebied. Rajamaa Lodge is een kleinschalige accommodatie waar afval wordt gerecycled en waar alleen lokale inwoners uit Muonio werken.

Lapland Winter Experience voor singles (8 dagen)

Tijdens deze singlesreis van One2Gether maak je een sneeuwscootertocht en een huskysafari, ga je skiën of langlaufen, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als je tijdens de BBQ in de sneeuw ook nog het noorderlicht te zien kreeg!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van deze reis

Als je een vraag hebt over de reizen van Voigt Travel, kun je die stellen via dit formulier.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.