Overnachten in Zweden kan op allerlei manieren. Je mag er zelfs wildkamperen: met eigen middelen overnachten op een plek in de natuur. Ook op de bonnefooi kamperen kan prima, zeker als je genoegen neemt met eenvoudige campings die niet direct aan het strand liggen.

Toch vinden veel mensen het prettig om hun accommodatie in Zweden van tevoren te boeken. Zij boeken een camping in Zweden of huren een vakantiewoning in Zweden: een stuga zoals de Zweden dat noemen. Als je het prettig vindt, kun je zelfs kamperen of een huisje huren bij Nederlanders in Zweden.

Hoe wil jij overnachten in Zweden? Hieronder vind je mijn tips voor campings in Zweden, glamping in Zweden en vakantiewoningen in Zweden.

Let op: kijk hier als je wilt overnachten in de buurt van Astrid Lindgrens Wereld (waar de enige echte Villa Kakelbont staat in Zweden).

CAMPINGS

Ben je op zoek naar een leuke camping in Zweden? Hier vind je informatie over Nederlandse campings in Zweden, maar ook over andere grote en kleine campings in Zweden.

GLAMPING

Glamping in Zweden is volop in opkomst. Enkele mooie plekjes heb ik hier alvast voor je bij elkaar gezet.

VAKANTIEHUIZEN

Vakantiehuizen in Zweden zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige stuga’s tot luxe vakantievilla’s en van vakantieparken tot particuliere vakantiewoningen. Hier vind je ze allemaal.

Wil je niet zelf een route uitstippelen, maar alles in één keer geregeld hebben, kijk dan ook even bij de complete reizen naar Zweden.