Over de bruggen naar Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Je hoeft niet per se de veerboot of het vliegtuig te nemen als je naar Zweden wilt. Het is ook mogelijk om gewoon over de bruggen naar Zweden te rijden. Je rijdt dan vanuit Duitsland Denemarken in. Houd er wel rekening mee dat er bij Bremen en Hamburg nogal eens files staan door drukte en werkzaamheden aan de weg. Ook bij de grens met Denemarken hebben we wel eens een stuk stapvoets gereden in verband met grenscontrole.

Eenmaal in Denemarken is het lekker rustig. Vanuit Jutland rij je dan zo over de bruggen naar Funen en Seeland. Bij Kopenhagen steek je via een gecombineerde tunnel/brug over naar Malmö in Zuid-Zweden. De tol betaal je bij de loketten waar je vanzelf langs komt.

Zelf vinden wij de route over de bruggen erg fijn omdat je nooit vastzit aan vertrektijden en nooit op de boot hoeft te wachten. Meestal overnachten we een keer in Denemarken – hier vind je de campings in Denemarken waarmee we ervaring hebben.

Maar als je snel wat noordelijker in Zweden wilt komen, is met de boot naar Zweden een betere optie. Dan vaar je bijvoorbeeld gewoon van Kiel naar Göteborg terwijl je slaapt. 

Met Flixbus naar Zweden

De route over de weg is trouwens niet alleen voorbehouden aan mensen met een auto/rijbewijs. Wist je dat je met de Flixbus voor een paar tientjes rechtstreeks van Amsterdam naar Kopenhagen kunt reizen? Vanuit Kopenhagen is het nog maar een korte treinrit naar Malmö.

Bekijk hier de actuele dienstregeling en prijs