Over de bruggen naar Zweden

Geschreven door Sandra van BijsterveldJe hoeft niet per se de veerboot of het vliegtuig te nemen als je naar Zweden wilt. Het is ook mogelijk om gewoon over de bruggen naar Zweden te rijden. Je rijdt dan vanuit Duitsland Denemarken in en dan van Jutland over de bruggen naar Funen en Seeland. Bij Kopenhagen steek je dan via een gecombineerde tunnel/brug over naar Malmö in Zuid-Zweden.

Zelf vinden wij de route over de bruggen erg fijn omdat je nooit vastzit aan vertrektijden en nooit op de boot hoeft te wachten. Maar als je snel wat noordelijker in Zweden wilt komen, is met de boot naar Zweden een betere optie. Dan vaar je bijvoorbeeld gewoon van Kiel naar Göteborg terwijl je slaapt. 

Met de flixbus naar Zweden

Deze route over de weg is niet alleen voorbehouden aan mensen met een auto/rijbewijs. Wist je dat je met de Flixbus voor een paar tientjes rechtstreeks van Amsterdam naar Kopenhagen kunt reizen? Je vertrekt dan ‘s avonds en komt de volgende ochtend aan. Vanuit Kopenhagen is het nog maar een korte treinrit naar Malmö.

Bekijk hier de actuele dienstregeling en prijs

Rondreis 10-daagse bij Pharos Reizen | € 75,- korting per boeking!