Wij zijn al heel wat keren in Zweden geweest en ik vind het altijd erg lastig als iemand me vraagt: wat moet ik gaan doen in Zweden? Het hangt er namelijk helemaal van af met wie je reist, in welk jaargetijde en in welk deel van Zweden je je vakantie wilt doorbrengen . In de zomer kun je in Zweden allerlei activiteiten ondernemen, zoals kanoën, vlotvaren of naar een elandenpark. In de winter kun je dan weer sneeuwschoenen onderbinden en in het donker op zoek gaan naar het noorderlicht.

De vraag is dus eigenlijk niet wat kun je doen, maar wat wil jij doen? Om je op weg te helpen, heb ik zo’n beetje alle uitstapjes die wij ooit in Zweden hebben gemaakt voor je verzameld op deze website. Ik heb ze verdeeld in tips voor stedentrips, activiteiten op het gebied van natuur en cultuur in Zweden en specifieke tips voor als je met de kinderen naar Zweden gaat.

Stedentrips

Stockholm is natuurlijk de bekendste stedentrip in Zweden. Maar er zijn er meer!

Natuur en cultuur

De natuur is de grootste bezienswaardigheid in Zweden. En wat denk je van de Zweedse cultuur, zoals Dalapaardjes en Midzomer?

Met kinderen

Veel dingen die je in Zweden kunt doen zijn leuk voor volwassenen en kinderen. Toch zijn er bepaalde dingen die je waarschijnlijk vooral interessant vindt als je met kinderen naar Zweden gaat.

En omdat ik natuurlijk nog lang niet op alle mooie plekjes in Zweden ben geweest, kun je ook altijd op de website van Visit Sweden kijken voor nog meer ideeën.