Wij zijn al heel wat keren in Zweden geweest en ik vind het altijd erg lastig als iemand me vraagt: wat moet ik gaan doen in Zweden? Het hangt er namelijk helemaal van af met wie je reist, in welk jaargetijde en in welk deel van Zweden je je vakantie wilt doorbrengen . In de zomer kun je in Zweden allerlei activiteiten ondernemen, zoals kanoën, vlotvaren of naar een elandenpark. In de winter kun je dan weer sneeuwschoenen onderbinden en in het donker op zoek gaan naar het noorderlicht.

De vraag is dus eigenlijk niet wat kun je doen, maar wat wil jij doen? Om je op weg te helpen, heb ik zo’n beetje alle uitstapjes die wij ooit in Zweden hebben gemaakt voor je verzameld op deze website. Ik heb ze verdeeld in tips voor stedentrips, activiteiten op het gebied van natuur en cultuur in Zweden en specifieke tips voor als je met de kinderen naar Zweden gaat.

STEDENTRIPS

Turning Torso in Malmo

Stockholm is natuurlijk de bekendste stedentrip in Zweden. Maar er zijn er meer – tot ver in het noorden van Zweden.

SKÅNE

Ales Stenar in Zweden

In Skåne, helemaal in het zuiden van Zweden, is heel veel te zien en te doen. Je hoeft niet ver te rijden om mooi Zweden te leren kennen!

WEST-ZWEDEN

rondrit Tjorn en Orust

Fjällbacka, de eilanden Tjörn en Orust, de rotstekeningen van Tanum… West-Zweden is een prachtig stukje Zweden!

SMÅLAND & ÖLAND

eland in zweden

In Småland vind je onder andere het IKEA Museum. Astrid Lindgrens Wereld en een park waar je een elandensafari kunt maken. Een geweldige bestemming dus.

DALARNA

openluchtmuseum leksand dalarna

Dalarna wordt ook wel Zweden in het klein genoemd. Hier vind je heel veel Zweedse tradities en cultuur, maar ook mooie natuur.

Reisgidsen voor Zweden

p zoek naar meer leuke dingen om te doen in de Zweedse regio waar jij naartoe gaat? Dit zijn handige reisgidsen voor Zweden.

Wandelgidsen voor Zweden

Ga je vooral naar Zweden om te wandelen? Dan vind je hier handige wandelgidsen voor Zweden.

En omdat ik natuurlijk nog lang niet op alle mooie plekjes in Zweden ben geweest, kun je ook altijd op de website van Visit Sweden kijken voor nog meer ideeën.