Cruises worden steeds populairder – dus ook cruises naar Zweden. Zou jij een cruise overwegen? Zelf dacht ik altijd dat het niets voor me zou zijn, maar sinds mijn eerste echte cruise ben ik helemaal verkocht. Het leven aan boord tijdens een cruise is heel relaxt en je komt op de mooiste plekken zonder lang in de auto of het vliegtuig te hoeven zitten. Het eten aan boord is heerlijk en er is van alles te doen. Als je dan ook nog ziet op wat voor mooie plekken cruiseschepen aanleggen in Scandinavië… Het is een droom van me om dit ooit eens met mijn gezin te mogen meemaken.

Cruises naar Zweden leggen onder andere aan in de hoofdstad Stockholm en in Visby op Gotland. Vaak gaat de cruise niet alleen naar Zweden, maar ook naar andere Scandinavische bestemmingen, de Baltische staten of zelfs Sint Petersburg. Je vertrekt meestal uit Nederland of uit Duitsland. Lijkt dat je wel wat? Hieronder vind je een paar mooie cruises die Zweden aandoen.

8-daagse cruise Zweden, Denemarken en Noorwegen

Deze cruise begint meteen al goed, want je kunt gewoon in Rotterdam inschepen. Dan vaar je eerst naar Göteborg aan de mooie westkust van Zweden. Daarna staat Kopenhagen op het programma – een van mijn favoriete Scandinavische steden eerlijk gezegd. Via de Oslofjord vaar je ten slotte naar de Noorse hoofdstad.

Meer over deze cruise lees je hier op de website van TUI.

13-daagse cruise Ontdek Scandinavië

Deze cruise brengt je vanuit Amsterdam naar een prachtige bestemmingen in Scandinavië, maar je begint met een bezoek aan het Poolse Gdansk. Daarna vaart het schip naar Visby in Zweden – een plek die al heel lang op mijn verlanglijst staat. Na een stop in Tallinn zijn Stockholm en Kopenhagen aan de beurt.

Deze cruise vind je hier bij TUI.

13-daagse cruise Over de Oostzee

Voor deze cruise brengt de Celebrity Silhouette je vanuit Rotterdam naar Gdansk, Visby, Tallinn, Stockholm en Kopenhagen.

Meer weten? Kijk hier op de website van TUI.

14-daagse cruise Oost-Europese en Scandinavische steden

Voor deze cruise stap je in Rotterdam aan boord van de Nieuw Statendam voor een reis naar onder andere Oslo, Helsinki, Tallinn, Aarhus, Kopenhagen, Göteborg, Visby en Stockholm.

Deze cruise kun je hier boeken bij TUI.

15-daagse cruise Oostzee met Stockholm

Stap in Rotterdam aan boord en laat je heel relaxt naar de steden Kopenhagen, Aahus, Helsinki, Tallinn en Stockholm brengen tijdens deze 15-daagse cruise.

Prijzen voor deze cruise vind je hier bij TUI.

15-daagse cruise Steden aan de Baltische Zee

Voor deze cruise brengt de Zuiderdam je naar onder andere Oslo, Helsinki, Aarhus, Kopenhagen, Visby en Stockholm.

Klinkt goed? Meer informatie vind je hier bij TUI.

Met De Rotterdam over de Oostzee (14 of 5 dagen)

Holland America Line brengt je vanuit Nederland naar Kopenhagen, Rostock (Warnemünde), Tallinn, Sint-Petersburg, Helsinki, Stockholm, Kiel en Aarhus. Deze cruise kun je boeken bij de ANWB.

Met De Volendam over de Oostzee (15 dagen)

Holland America Line brengt je vanuit Nederland naar Kopenhagen, Rostock (Warnemünde), Tallinn, Sint-Petersburg, Helsinki, Stockholm, Kiel en Aarhus. Deze cruise kun je boeken bij de ANWB.

Meer lezen over cruises

Wil je meer weten over cruises? Eerder schreef ik er dit over:

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.