Andere stedentrips in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld
Rondreis 10-daagse bij Pharos Reizen | € 75,- korting per boeking!

Stedentrips in Zweden zijn er in alle soorten en maten. Stockholm, Göteborg en Malmö zijn de bekendste. Maar ik kan je nog wel een paar voorbeelden geven van leuke steden die we hebben bezocht. Kijk maar:

Stedentrip Umeå

Umeå is een stad in het noorden van Zweden. Een paar jaar geleden was Umeå Europese Culturele Hoofdstad en dat is niet voor niets. Er zijn bijvoorbeeld heel veel interessante musea te vinden, waaronder een mooi openluchtmuseum. Buiten Umeå wacht de uitgestrekte natuur van Zweeds Lapland.

Stedentrip Helsingborg

Ook Helsingborg kun je makkelijk combineren met een stad in Denemarken: de veerponten naar Helsingør varen af en aan. Je kunt Denemarken hier zelfs zien liggen aan de overkant. Dat geeft Helsingborg een internationaal sfeertje.

Stedentrip Karlstad

Karlstad ligt boven de twee grote meren in Zweden en heeft een mooi streekmuseum en een erg leuk (en gratis toegankelijk) park, waar je ook met de bootbus naartoe kunt.

Stedentrip Kalmar

Kalmar ligt bij de brug naar het eiland Öland. Deze stad heeft onder andere een groot kasteel en een maritiem museum dat ook erg leuk is voor kinderen.

Stedentrip Trollhättan

Trollhättan is de stad van de sluizen en de industrie. Hier stond de SAAB-fabriek en staat nog steeds het SAAB-museum. Daarnaast is er een leuk science center en kun je de oude en nieuwe sluizen bekijken die hier het indrukwekkende hoogteverschil in de vaarroute overbruggen. Vlak bij Trolhättan ligt ekopark Halle-Hunneberg.

Stedentrip Ängelholm

Ängelholm heeft een mooi spoorwegmuseum en net als Karlstad een gratis toegankelijk park met speeltuinen, musea en wandelpaden.