Autorondreizen in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Er worden veel prachtige autorondreizen in Zweden aangeboden, waarbij je in één keer alles geregeld hebt. Je verblijft meestal in hotels of van die leuke Zweedse vakantiehuisjes en vaak kun je ook de overtocht erbij boeken of zit die er standaard al bij. Dat bespaart je een hoop gepuzzel over de beste route naar Zweden en plekken om te overnachten.

Autorondreizen langs huisjes in Zweden

In alle delen van Zweden vind je gezellige vakantiehuisjes oftewel stuga’s. Als je kiest voor een rondreis langs vakantiehuisjes in Zweden, heb je grote kans dat je terechtkomt in een van die rode huisjes waarom Zweden bekendstaat. Het aanbod aan dit soort rondreizen door Zweden is groot, dus je kunt steeds weer een ander stukje Zweden bekijken. De precieze route en details over de huisjes waarin je verblijft, vind je bij de betreffende reisorganisatie.

13-daagse stugatour Drakkar

13-daagse stugatour Knarr

13- of 14-daagse rondreis Dalarna en Fredriksberg

13- of 14-daags vakantieduet Zweden (Orsa/Idre)

Autorondreizen langs hotels in Zweden

Slaap je tijdens je rondreis door Zweden liever in een hotel? Ook dat kan natuurlijk. Onderweg doe je mooie plaatsen aan zoals Malmö, Göteborg en Stockholm, maar ook kleinere plaatsjes zoals Tällberg aan het Siljanmeer in Dalarna, of  Askersund bij het prachtige natuurgebied Tiveden. Hotelrondreizen zijn er met verschillende lengtes en routes – klik op de knoppen om de details van deze hotelrondreizen te bekijken. 

13-daagse hotelrondreis Astrid Lindgren

14-daagse autorondreis Zuid-Zweden, Gotland en Stockholm

14-daagse autorondreis Midden-Zweden van kust tot kust

16-daagse hotelrondreis Selma Lagerlöf

18-daagse hotelrondreis Alfred Nobel

Combinatiereis met stuga, B&B en hotel

Deze reis heeft het allemaal: verblijf in een Zweedse vakantiewoning, in een B&B en in een hotel. Bovendien is ook nog eens een wandeling met een gids, een kajaktocht, een bezoek aan een elanden- en natuurpark en op elke aankomstdag een diner inbegrepen.

Bekijk deze 11-daagse autorondreis Zuid-Zweden