Er worden veel prachtige autorondreizen in Zweden aangeboden, waarbij je in één keer alles geregeld hebt. Je verblijft in van die leuke Zweedse vakantiehuisjes, of in kleinschalige hotels of B&B’s. Vaak kun je ook de overtocht erbij boeken of zit die er standaard al bij. Dat bespaart je een hoop gepuzzel over de beste route naar Zweden en plekken om te overnachten.

Ontdek Zweden (8 dagen)

Tijdens deze rondreis Zweden van TUI ontdek je in één week heel veel hoogtepunten in Zweden ontdekken. Vanuit Malmö rij je een prachtige route in een rondje naar het Zweedse Olofström. Je verblijft ook 2 nachten in Solna voor een bezoek aan Stockholm.

Puur en ongerept Zweden (8 dagen)

Deze rondreis langs hotels van De Jong Intra gaat nu eens niet naar de allerbekendste plekjes in Zweden, maar naar pareltjes in Midden-Zweden die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Hoogtepunt is de Höga kusten, met achter de kustlijn een wat ruiger landschap dan zuidelijker in Zweden. Ook kom je in Uppsala, Sundsvall, Östersund, Idre, Falun en Stockholm.

Het zuiden van Zweden (8 dagen)

Fietsen door Malmö, een bezoek aan het ‘Zweedse Stonehenge’, Helsingborg, een glasfabriek in Växjö, een boottocht door de archipel… Dat zijn nog maar enkele ervaringen die je tijdens deze hotelrondreis van De Jong Intra door het zuiden van Zweden.

Rondreis Stockholm en Dalarna (9 dagen)

TUI heeft ook deze 9-daagse autorondreis met een route van Malmö via Stockholm naar Falun en Mora en terug via Karlstad en Vänersborg.

Ontdek Zweden (10 dagen)

Deze hotelrondreis van De Jong Intra neemt je mee naar historische kastelen, beroemde musea, de scherenkust en de glasblaaskunst van Glasriket. Je bezoekt Karlstad, Stockholm, Kalmar, Öland, Växjö, Jönköping en ontdekt het mooie Skåne.

Svensk Sommar (10 dagen)

De kust en vele eilanden van Bohuslän (een van mijn favoriete delen van Zweden) is het beginpunt van deze rondreis. Daarna rij je langs het Vänern-meer naar Dalarna – ook al zo’n mooi stukje Zweden! Vijf nachten verblijf je hier om te genieten van de natuur, de rijke cultuur en de Zweedse keuken. Je verblijft hier bij Tyngsjö Vildmark, een afgelegen vakantiedorpje met 12 blokhutten.

Deze reis vind je hier op de website van Nordic.

Alle ruimte voor Zweden (11 dagen)

Tijdens deze reis van de ANWB bezoek je Stockholm, nationaal park Tiveden en Dalarna. Je hebt alle tijd om onderweg strandjes en vissersdorpjes te bekijken en Zweedse gehaktballetjes en kaneelbroodjes te proeven.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij de ANWB.

Smaak van Zweden (12 dagen)

Tijdens deze reis door het mooie Zuid-Zweden verblijf je in kleinschalige, authentieke plattelandshotels. Onderweg kom je verlaten stranden, ruige kustlijnen, knusse dorpjes en uitgestrekte meren en bossen tegen. Het is de perfecte omgeving om te gaan wandelen, fietsen, kanovaren, kajakken of van de cultuur en keuken te genieten in steden als Malmö, Ystad, Vadstena en Örebro.

Bekijk deze reis hier bij Nordic.

Zweedse eilanden en kristallen (13 dagen)

Wat een mooie combinatie: de Stockholm-archipel (mijn favoriete plek in Zweden), vakantie-eiland Öland én Götland.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij ANWB Vakantie.

Het beste van Zweden (13 dagen)

Met deze reis van TUI ontdek je in korte tijd heel veel van Zweden. Je reist van Kopenhagen naar Malmö en dan via de mooie Zweedse natuur naar steden als Trollhättan, Karlstad, en Stockholm.

Het Zweedse buitenleven (13 of 14 dagen)

Je vertrekt met de boot uit Kiel en vaart zo de Oslofjord binnen. Daar kun je nog even Oslo in voordat je naar Idre Fjäll in Zweden rijdt. Kijk wel goed uit onderweg, want je kunt in dit Sami-gebied rendieren tegenkomen. Na een paar dagen rij je naar vakantiepark Orsa Grönklitt bij het bekende Siljanmeer. Je laatste verblijfplaats is Säfsen bij Frederiksberg. Bekijk de reis Het Zweedse buitenleven bij de ANWB.

Een symfonie van groen en blauw (14 dagen)

Deze rondreis door Zuid-Zweden van ANWB brengt je naar zeven bijzondere plaatsen, variërend van prachtige natuur tot middeleeuwse stadscentra. Bezoek het glasmuseum en de kopermijnen en vergeet niet bij Pippi Langkous langs te gaan! Je overnacht in hotels op basis van logies en ontbijt, bezoekt onder andere de steden Helsingborg, Stockholm en Malmö en de retourovertocht Puttgarden – Rødby is inbegrepen.

Beleef Zweden (14 dagen)

Deze ‘back-to-nature’-reis brengt je van de zuidelijke provincie Skåne naar de bossen en meren van Småland en dan naar het noorden tot in Gästrikland en de regio van de duizenden meren: Värmland. Je beëindigt je reis in Oslo. Je verblijft in sfeervolle hotels en een gezellige B&B, maar ook in een primitieve boshut (Kolarbyn Ecolodge) zonder elektriciteit en stromend water. Je kunt allerlei activiteiten ondernemen, zoals een 3-daagse kajaktocht en een elanden- of beversafari. Een overnachting in een drijvende hotelkamer of glamping aan je eigen meer maken het programma compleet.

Alle details van deze rondreis vind je hier op de website van Nordic.

Stuga Tur Midden-Zweden (14 dagen)

Je vakantie begint in Lofsdalen in de provincie Härjedalen. Hier word je omringd door ongerepte en uitgestrekte natuur waar onder andere rendieren leven. Daarna rij je richting het Siljanmeer in Dalarna. Tot slot verblijf je ook nog in Värmland, waar de grootste elandenpopulaties van Scandinavië leeft. Je overnacht in typisch Zweedse blokhutten en kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, kanovaren, mountainbiken en vissen.

Lees meer over deze vakantie op de website van Nordic.

Hotell & Stuga (15 dagen)

Met deze reis van Nordic beleef je de hoogtepunten van Midden-Zweden. Je begint in het ruige hoogland bij de Noorse grens en gaat dan via Dalarna naar de archipel en het oude centrum van Stockholm naar de uitgestrekte bossen van Värmland. Je verblijft hotels, B&B’s en in een comfortabele blokhut met sauna in het gedeelte van Zweden waar rendieren rondlopen. Eventueel kun je ook op elanden- of beversafari gaan.

Bekijk deze reis hier op de website van Nordic.

Stuga Tur (16 dagen)

Maak een mooie rondreis langs typisch Zweedse blokhutten en verken het glooiende Skåne, het kleurrijke Småland, cultuurprovincie Dalarna en het ongerepte Lofsdalen met bergen en wild. Tijdens deze vakantie kun je allerlei activiteiten ondernemen, zoals kanovaren, wandelen en mountainen.

Bekijk deze Stuga Tur hier op de website van Nordic.

Let op: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië waarmee je ook Denemarken en/of Noorwegen aandoet.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.