Er worden veel prachtige autorondreizen in Zweden aangeboden, waarbij je in één keer alles geregeld hebt. Je verblijft in van die leuke Zweedse vakantiehuisjes, of in kleinschalige hotels of B&B’s. Vaak kun je ook de overtocht erbij boeken of zit die er standaard al bij. Dat bespaart je een hoop gepuzzel over de beste route naar Zweden en plekken om te overnachten.

Ontdek Zweden (8 dagen)

Tijdens deze rondreis Zweden van TUI ontdek je in één week heel veel hoogtepunten in Zweden ontdekken. Vanuit Malmö rij je een prachtige route in een rondje naar het Zweedse Olofström. Je verblijft ook 2 nachten in Solna voor een bezoek aan Stockholm.

Puur en ongerept Zweden (8 dagen)

Deze rondreis langs hotels van De Jong Intra gaat nu eens niet naar de allerbekendste plekjes in Zweden, maar naar pareltjes in Midden-Zweden die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Hoogtepunt is de Höga kusten, met achter de kustlijn een wat ruiger landschap dan zuidelijker in Zweden. Ook kom je in Uppsala, Sundsvall, Östersund, Idre, Falun en Stockholm.

Het zuiden van Zweden (8 dagen)

Fietsen door Malmö, een bezoek aan het ‘Zweedse Stonehenge’, Helsingborg, een glasfabriek in Växjö, een boottocht door de archipel… Dat zijn nog maar enkele ervaringen die je tijdens deze hotelrondreis van De Jong Intra door het zuiden van Zweden.

Rondreis Stockholm en Dalarna (9 dagen)

TUI heeft ook deze 9-daagse autorondreis met een route van Malmö via Stockholm naar Falun en Mora en terug via Karlstad en Vänersborg.

Ontdek Zweden (10 dagen)

Deze hotelrondreis van De Jong Intra neemt je mee naar historische kastelen, beroemde musea, de scherenkust en de glasblaaskunst van Glasriket. Je bezoekt Karlstad, Stockholm, Kalmar, Öland, Växjö, Jönköping en ontdekt het mooie Skåne.

Svensk Sommar (10 dagen)

De kust en vele eilanden van Bohuslän (een van mijn favoriete delen van Zweden) is het beginpunt van deze rondreis. Daarna rij je langs het Vänern-meer naar Dalarna – ook al zo’n mooi stukje Zweden! Vijf nachten verblijf je hier om te genieten van de natuur, de rijke cultuur en de Zweedse keuken. Je verblijft hier bij Tyngsjö Vildmark, een afgelegen vakantiedorpje met 12 blokhutten.

Deze reis vind je hier op de website van Nordic.

Alle ruimte voor Zweden (11 dagen)

Tijdens deze reis van de ANWB bezoek je Stockholm, nationaal park Tiveden en Dalarna. Je hebt alle tijd om onderweg strandjes en vissersdorpjes te bekijken en Zweedse gehaktballetjes en kaneelbroodjes te proeven.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij de ANWB.

Zweedse eilanden en kristallen (13 dagen)

Wat een mooie combinatie: de Stockholm-archipel (mijn favoriete plek in Zweden), vakantie-eiland Öland én Götland.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij ANWB Vakantie.

Rondreis Zuid-Zweden ‘Een symfonie van groen en blauw’ (14 dagen)

Tijdens deze mooie rondreis langs hotels maak je kennis met de Stockholm-archipel en heel veel Zweedse meren en kastelen. Je rijdt via Denemarken (Puttgarden-Rødby) naar de Zweedse universiteitsstad Lund. Daarna is het de beurt aan Skövde (aan de voet van het Billingengebergte) voordat je naar Dalarna rijdt. Verder bezoek je de steden Stockholm Linköping, Kalmar en Malmö met hun oude binnensteden, musea, kastelen en paleizen. En wat denk je van Vimmerby, met het geboortehuis van de bekende schrijfster Astrid Lindgren? 

Deze reis vind je hier bij de ANWB.

Hotell & Stuga (15 dagen)

Met deze reis van Nordic beleef je de hoogtepunten van Midden-Zweden. Je begint in het ruige hoogland bij de Noorse grens en gaat dan via Dalarna naar de archipel en het oude centrum van Stockholm naar de uitgestrekte bossen van Värmland. Je verblijft hotels, B&B’s en in een comfortabele blokhut met sauna in het gedeelte van Zweden waar rendieren rondlopen. Eventueel kun je ook op elanden- of beversafari gaan.

Bekijk deze reis hier op de website van Nordic.

Let op: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië waarmee je ook Denemarken en/of Noorwegen aandoet.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.