Autorondreizen in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Er worden veel prachtige autorondreizen in Zweden aangeboden, waarbij je in één keer alles geregeld hebt. Je verblijft in van die leuke Zweedse vakantiehuisjes, of in kleinschalige hotels of B&B’s. Vaak kun je ook de overtocht erbij boeken of zit die er standaard al bij. Dat bespaart je een hoop gepuzzel over de beste route naar Zweden en plekken om te overnachten.

Het Zweedse buitenleven (13 of 14 dagen)

Je vertrekt met de boot uit Kiel en vaart zo de Oslofjord binnen. Daar kun je nog even Oslo in voordat je naar Idre Fjäll in Zweden rijdt. Kijk wel goed uit onderweg, want je kunt in dit Sami-gebied rendieren tegenkomen. Na een paar dagen rij je naar vakantiepark Orsa Grönklitt bij het bekende Siljanmeer. Je laatste verblijfplaats is Säfsen bij Frederiksberg. Bekijk de reis Het Zweedse buitenleven bij Pharos Reizen.

Ontdek Zweden (8 dagen)

Of kies voor deze reis van TUI van Malmö over een prachtige route naar het Zweedse Olofström, inclusief verblijf in Stockholm.

Rondreis Stockholm en Dalarna (9 dagen)

Kras heeft deze 9-daagse autorondreis naar Stockholm en Dalarna.

Zweden van kust tot kust (13 dagen)

Beleef zowel de scherenkust bij Stockholm als die bij Göteborg – wat mij betreft twee van de mooiste stukjes Zweden. Onderweg van de ene naar de andere kust doe je ook nog het grootste meer van Zweden aan en doorkruis je Dalarna.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij Pharos Reizen

Alle ruimte voor Zweden (13 dagen)

Tijdens deze reis van Pharos Reizen bezoek je Stockholm, nationaal park Tiveden en Dalarna. Je hebt alle tijd om onderweg strandjes en vissersdorpjes te bekijken en Zweedse gehaktballetjes en kaneelbroodjes te proeven.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij Pharos Reizen

Er is ook een kortere variant van 11 dagen

Zweedse eilanden en kristallen (13 dagen)

Wat een mooie combinatie: de Stockholm-archipel (mijn favoriete plek in Zweden), vakantie-eiland Öland én Götland.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis bij Pharos Reizen

Het beste van Zweden (13 dagen)

Met deze reis van TUI ontdek je in korte tijd heel veel van Zweden. Je reist van Kopenhagen naar Malmö en dan via de mooie Zweedse natuur naar steden als Trollhättan, Karlstad, en Stockholm.

Zweeds zomeravontuur (14 dagen)

Tijdens dit Zweedse zomeravontuur kun je gaan kano- en vlotvaren, eten bij een kampvuur en slapen in een tipi op een onbewoond eiland. Je verblijft eerst in Dalarna en Värmland en tot slot nog een nacht in Göteborg. Je verblijft in verschillende vakantieverblijven – van schip tot appartement en modern hotel.

Let op: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië waarmee je ook Denemarken en/of Noorwegen aandoet.