Glamping in Zweden

Glamping, dus ook glamping in Zweden, is in korte tijd razend populair geworden. Kort gezegd: glamping is kamperen, maar dan wel van alle gemakken voorzien. Je huurt bijvoorbeeld een volledig ingerichte tent compleet met echte bedden, een keuken en een eigen toilet. Maar glamping kan ook in bijzondere accommodaties zoals een pipowagen, een yurt, een boomhut of een tipi.

Glamping in Zweden is een ideale manier om het ‘terug naar de natuur’-gevoel van Zweden te combineren met het comfort dat je graag wilt hebben tijdens je vakantie. Je verblijft op een camping en bent lekker veel buiten. Kinderen vinden kamperen lekker stoer en avontuurlijk en hebben op de camping altijd genoeg speelkameraadjes. Veel campings bieden ook activiteiten aan, zoals de verhuur van kano’s, fietsen of bootjes.

Hieronder vind je locaties voor glamping in Zweden. Het verschilt per accommodatie welke voorzieningen je precies hebt, dus kijk daar goed naar voordat je boekt. Kijk hier voor campings in Zweden

Tipi met buitendouche, -keuken en -toilet in Dalarna

Deze prachtige tipi in Dala-järna staat op een vlonder midden in de bossen van Dalarna. Meer privacy dan hier vind je dan ook nergens.

Glamping in Zweden
Foto: Dalarna Outdoor

Je hebt je eigen buitenkeuken, buitendouche (met warm water) en buitentoilet.

Glamping in Zweden
Foto’s: Dalarna Outdoor

In de directe omgeving van de Tipi Ställe kun je frambozen en bessen plukken, bevers zien werken aan hun dam, traditionele Zweedse stuga’s bekijken en mooie wandelingen maken. Met de auto ben je in zo’n 5 minuten bij de plaatselijke supermarkt.

Safaritent in Zweden

Je kunt er ook voor kiezen om een safaritent in Zweden te huren. Die staan op camping Störangens in de regio Värmland, waar je van alles kunt beleven. Camping Storängens ligt aan de rivier de Klarälven, waar je kunt kano- en vlotvaren of een beversafari met kampvuur kunt maken. In het bos kun je elanden spotten of schatzoeken met GPS, je kunt fietsen over een oude spoorbaan (of op een gewone fiets, want die zijn op de camping te huur) en ritten op een paard of pony maken. In de omgeving vind je uitgestrekte bossen, rode houten huisjes, de stad Karlstad aan het Vänernmeer en als je geluk hebt, vindt er net een folkloristisch evenement plaats in Ransäter of Munkfors. Voor de kinderen is waterpark Sunne Sommarland een aanrader.

Je deze safaritent in Zweden huren via Vacanceselect