Glamping, dus ook glamping in Zweden, is in korte tijd razend populair geworden. Kort gezegd: glamping is kamperen, maar dan wel van alle gemakken voorzien. Je huurt bijvoorbeeld een volledig ingerichte tent compleet met echte bedden, een keuken en een eigen toilet. Maar glamping kan ook in bijzondere accommodaties zoals een pipowagen, een yurt, een boomhut of een tipi.

Glamping in Zweden is een ideale manier om het ‘terug naar de natuur’-gevoel van Zweden te combineren met het comfort dat je graag wilt hebben tijdens je vakantie. Je verblijft op een camping en bent lekker veel buiten. Kinderen vinden kamperen lekker stoer en avontuurlijk en hebben op de camping altijd genoeg speelkameraadjes. Veel campings bieden ook activiteiten aan, zoals de verhuur van kano’s, fietsen of bootjes.

Hieronder vind je locaties voor glamping in Zweden. Het verschilt per accommodatie welke voorzieningen je precies hebt, dus kijk daar goed naar voordat je boekt. Kijk hier voor campings in Zweden

Safaritent in Zweden

Bij Småland Miniglamping van Sasja en Rob in Zweden kun je slapen in een safaritent. Verder kun je er zwemmen, vissen, barbecueën en springen op de trampoline. Ook zijn er leuke uitstapjes in de buurt, zoals Astrid Lindgrens Wereld, een zipline en een elandensafari. De safaritenten voor 4 en 6 personen zijn hier te boeken.

Boomhut in Zweden

Ben je op zoek naar een boomhut in Zweden? Kijk dan even naar deze boomhut op een biologische boerderij. Afhankelijk van het seizoen pluk je hier zelf champignons, appels en bessen voor een heerlijke maaltijd. Deze boomhut heeft een complete keuken, een heerlijk kingsize bed en een fijne badkamer. Bovendien kun je gebruikmaken van de hottub en de sauna. Tussen december en maart heb je kans om het noorderlicht te zien.

boomhut in zweden
Foto: Natuurhuisje

Bell-tent in Zweden

Deze prachtige tipi in Dala-järna staat op een vlonder midden in de bossen van Dalarna. Meer privacy dan hier vind je dan ook nergens.

Glamping in Zweden
Foto: Dalarna Outdoor

Je hebt je eigen buitenkeuken, buitendouche (met warm water) en buitentoilet.

Glamping in Zweden
Foto’s: Dalarna Outdoor

In de directe omgeving van de Tipi Ställe kun je frambozen en bessen plukken, bevers zien werken aan hun dam, traditionele Zweedse stuga’s bekijken en mooie wandelingen maken. Met de auto ben je in zo’n 5 minuten bij de plaatselijke supermarkt.  

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.