Natuurreizen naar Zweden (inc. wandelen, fietsen, varen)

Een van de grootste pluspunten van Zweden als vakantiebestemming is de uitgestrekte natuur. Je kunt in Zweden eindeloos wandelen en fietsen, maar bijvoorbeeld ook kanovaren. Daarnaast kun je er in het wild dieren tegenkomen die wij in Nederland niet kennen, zoals rendieren en elanden.  Omdat het een heel gepuzzel kan zijn om zelf de mooiste routes en leukste outdoor-activiteiten te vinden, zijn er speciale natuurreizen naar Zweden waarbij alles voor je geregeld is. Zo hoef je alleen nog maar te genieten van al die mooie natuur.

Tip: je kunt deze natuurreizen natuurlijk ook boeken als onderdeel van een langere vakantie in Zweden. Hier vind je tips voor campings en vakantiehuisjes in Zweden.

4 dagen kanovaren in Värmland

Alsof kanovaren in Zweden nog niet mooi genoeg is, ga je tijdens deze reis van SNP ook nog eens op elandensafari en slaap je in een boomhut.

Boek bijtijds!

4 dagen kanovaren op de Klarälven

De Klarälven is een populaire rivier om op te varen. Tijdens deze vier dagen ga je vlotvaren èn kanovaren vanuit een stuga aan de Klarälven.

Alle details op de website van SNP

4 dagen wandelen, fietsen en kanovaren vanuit een herberg

Vier dagen lang wandelen, fietsen en kanovaren vanuit een knusse Zweedse herberg in Dalsland. Wie wil dat nou niet?

Meer info over deze reis bij SNP

7 dagen vogels spotten in Zweden en Duitsland

Falsterbo in het zuidoosten van Zweden is een van de beste plekken in Europa om de najaarstrek te komen bekijken. Hier vindt zowel de trek van zangvogels als die van roofvogels plaats. Tijdens deze vogelreis rij je met een klein groepje in een busje naar Zweden. Daar geniet je enkele dagen ’s morgens van de vogeltrek en maak je ’s middags excursies in de omgeving van Falsterbo. Je verblijft in een eenvoudig hostel op een perfecte locatie. Daarna ga je ook nog met de ferry naar het eiland Rügen voor de kust van Noord-Duitsland om de trekroute van de kraanvogels te volgen.

Wandelvakantie Sint-Olavspad

Tijdens deze wandelreis loop je de eerste etappe van de noordelijkste pelgrimsroute ter wereld. De totale route loopt van Selånger in Zweden naar Trondheim in Noorwegen. Op de route in Zweden kom je door bossen, langs meren en in historische plaatsen. De wandeling is niet zwaar en heeft veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Omdat er de laatste jaren weer steeds meer belangstelling is voor het Olavspad, zijn er goede kaarten en overnachtingsmogelijkheden langs de route en is er ook voor nieuwe bewegwijzering gezorgd.

10- of 11-daagse Fietsvakantie Kattegatleden

Ga fietsen van Malmö naar Göteborg, waarbij alles voor je geregeld wordt door Pharos Reizen. Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid bij Pharos Reizen.

10 dagen kanovaren en wildkamperen

Dit is Zweden ten top: 10 dagen lang met je kano van de ene naar de andere mooie plek in de natuur en daar dan zelf hout sprokkelen. Voor een kopje koffie haal je zo een keteltje water uit het meer en ‘s avonds gril je een zelf gevangen vis. Wat een avontuur!   

Boek dit avontuur van SNP Reizen nu