Als je met de trein naar Zweden wilt, reis je meestal eerst naar Kopenhagen en neem je vanaf daar verder de trein.

Ferry & Treinreis Zweden(14 dagen)

Voor deze treinreis van Tiara Tours rij je met de trein naar Kopenhagen en verder naar Göteborg, Linkoping en Stockholm op het vasteland van Zweden. Dan neem je de boot naar Visby op het eiland Gotland. Op de terugweg die je nog Kalmar en Malmö aan voordat je via Hamburg weer met de trein naar huis toe gaat.

Lapland Express

Deze treinreis naar Zweden van Tiara Tours brengt je van Amsterdam via Hamburg naar de Zweedse bestemmingen Stockholm, Abisko en Kiruna. Wat een prachtige route!

Noordkaap Express *(12 dagen)

Met de trein helemaal naar de Noorkaap? Ja, dat kan! Je begint de reis met een bezoek aan Kopenhagen en Stockholm. Met de nachttrein reis je naar Narvik, vanwaar je met de bus naar Tromsø rijdt. Daar stap je op een schip van de Hurtigruten naar Kirkenes – met onder andere een tussenstop om de Noordkaap te bezoeken. Bij aankomst in Kirkenes kun je terugvliegen naar Nederland of je reis uitbreiden met een terugreis per trein. Bekijk deze reis van Tiara Tours hier.

Noordkaap Express via Moermansk (19 dagen)

Je kunt de Noordkaap Express ook andersom maken en op de heenweg vliegen naar Moskou. Je reist dan door Rusland naar Moermansk en Kirkenes, waar je op de Hurtigruten stapt. In Tromsø ga je weer van boord voor het vervolg van de reis via Stockholm en Kopenhagen. Deze variant vind je hier op de website van Tiara Tours.

Poolcirkel Express (18 dagen)

Deze treinreis van Tiara Tours brengt je via Kopenhagen en Stockholm naar Narvik boven de poolcirkel. Van daar reis je naar de Lofoten (Svolvær) en vervolgens van Bodø naar Trondheim over de Nordlandsbanen. Dit is een 729 km lange, niet geëlektrificeerde spoorweg. Verder bezoek je Oslo en Bergen voordat je weer via Göteborg terug naar Nederland rijdt.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.