Campings in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De meeste campings in Zweden vind je in Zuid- en Midden-Zweden, in het noorden zijn de campings wat dunner gezaaid. Een heel uitgebreid overzicht van Zweedse campings vind je op de website van Anwbcamping.nl. Hier kun je ook meteen alle kenmerken van de camping zien en foto’s bekijken. Ook de ACSI heeft een uitgebreide database met campings in Zweden. Daar kun je ook een beoordeling achterlaten als je goede of slechte ervaringen hebt met een bepaalde camping. Handig voor je medekampeerders!

Zweedse campings vind je ook bij Vacanceselect

Zelf hebben we in de loop der jaren zo onze favoriete en minder favoriete campings gevonden. Onze ervaringen met deze campings lees je in deze blogpost over campings in Zweden.

Nederlandse campings in Zweden

Je kunt ook kamperen bij Nederlanders die zijn geëmigreerd naar Zweden en daar een camping zijn begonnen. Meerdere Nederlandse campingeigenaren vind je bij elkaar op Rondje Zweden

Zelf kamperen wij altijd op de bonnefooi: we boeken nooit een camping. Daar moet ik wel bij zeggen dat we eigenlijk nooit op Nederlandse campings kamperen en meestal niet voor een camping direct aan zee of met uitgebreide voorzieningen kiezen. Als je dat wel graag wilt, kan het verstandig zijn om te boeken.