Wij verblijven tijdens onze vakanties in Zweden meestal op campings. Vaak in onze caravan, soms in de kenmerkende kampeerhutten in Zweden. In de loop der jaren hebben we zo onze favoriete en minder favoriete campings gevonden. Onze ervaringen met deze campings lees je in deze blogpost over campings in Zweden.

Een veel uitgebreider overzicht van Zweedse campings vind je op de website van Anwbcamping.nl. Hier kun je ook meteen alle kenmerken van de camping zien en foto’s bekijken. Ook de ACSI heeft een uitgebreide database met campings in Zweden. Daar kun je ook een beoordeling achterlaten als je goede of slechte ervaringen hebt met een bepaalde camping. Handig voor je medekampeerders!

Let op: op veel Zweedse campings is het verplicht om je caravan met de trekhaak naar de weg/het pad neer te zetten. Als ik het goed heb, heeft dit te maken met de veiligheid: de caravan kan dan in noodgevallen makkelijker worden weggesleept.

Tip: de ACSI-kampeerkaart

Iets wat echt heel handig is om te hebben, zeker als je in het voor- of naseizoen gaat kamperen in Zweden, is de kampeerkaart van de ACSI. Hiermee krijg je tot wel 60% korting op de prijs van de deelnemende campings in Zweden. Met de bijbehorende app en gids vind je die campings heel makkelijk. Echt een aanrader! (Kijk wel even of de camping van jouw keuze ook korting geeft en zo ja hoeveel, want dat verschilt per camping.)

Stacaravan huren in Zweden

Bij TUI kun je een stacaravan op camping Siljanbadets boeken. Dit is een camping in Rättvik in Dalarna (een van onze favoriete stukjes Zweden). Je verblijft dan aan het Siljanmeer, waar je kunt zwemmen, met een bootje of kano het meer op kunt of kunt gaan windsurfen. Je kunt hier ook fietsen huren.

Nederlandse campings in Zweden

Je kunt ook kamperen bij Nederlanders die zijn geëmigreerd naar Zweden en daar een camping zijn begonnen. Meerdere Nederlandse campingeigenaren vind je bij elkaar op Rondje Zweden. Een camping in Zweden met een Nederlandse eigenaar kan fijn zijn omdat er vaak meer Nederlanders komen en kinderen makkelijk speelkameraadjes vinden.

Zelf kamperen wij altijd op de bonnefooi: we boeken nooit een camping. Daar moet ik wel bij zeggen dat we eigenlijk nooit op Nederlandse campings kamperen en meestal niet voor een camping direct aan zee of met uitgebreide voorzieningen kiezen. Als je dat wel graag wilt, kan het verstandig zijn om te boeken.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.