Hieronder heb ik mijn favoriete reisgidsen voor Zweden bij elkaar gezet – en nog een paar die op mijn verlanglijstje staan.

(Er bestaan ook kinderboeken die leuk zijn om voor de vakantie alvast (voor) te lezen.)

Camperboek Zweden

Deze reisgids is handig voor wie met de camper door Zweden gaat reizen. Het heeft een aantal mooie routes door Zweden die geschikt zijn voor campers.

Capitool Zweden

Sinds ik mijn eigen reizen begon te plannen, ben ik een enorm fan van de Capitool-reisgidsen. Ze hebben duidelijke plattegrondjes en routes en mooie illustraties. Ik heb zelf deze Capitool-reisgids Zweden. Er is ook een Capitool Compact-reisgids voor Stockholm.

Met de trein naar Zweden

Zoek je inspiratie voor een treinvakantie in Zweden, kijk dan even naar dit boek. De auteurs weten precies hoe je ook met de trein op de mooiste plekjes kunt komen.

Reishandboek Noord-Scandinavië

Toen we wat noordelijker in Zweden gingen, stuitte ik op het Reishandboek Noord-Scandinavië. Dat is handig als je tijdens je vakantie Noord-Zweden combineert met Noord-Finland en/of Noord-Noorwegen. Zo hoef je niet drie reisgidsen mee te nemen en heb je alles bij elkaar. Ik schreef er al eerder over in deze blogpost over het Reishandboek Noord-Scandinavië.

Rondje Oostzee

Het is niet direct een reisgids, maar meer een reisverslag van een prachtige reis door Noord-Europa: het boek Rondje Oostzee. De reis komt onder andere door Zweden- meer over dit boek lees je hier.

Andere reisgidsen voor Zweden

Natuurlijk zijn dit niet de enige reisgidsen voor Zweden. Deze Nederlandstalige gidsen kwam ik nog meer tegen:

Voor Zweden:

Voor Stockholm:

Er is ook een Lannoo’s autoboek Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland. Voor natuurliefhebbers is er de natuurgids Wild… Scandinavië.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.