Hieronder heb ik mijn favoriete reisgidsen voor Zweden bij elkaar gezet – en nog een paar die op mijn verlanglijstje staan.

(Er bestaan ook kinderboeken die leuk zijn om voor de vakantie alvast (voor) te lezen.)

Capitool Zweden

Sinds ik mijn eigen reizen begon te plannen, ben ik een enorm fan van de Capitool-reisgidsen. Ze hebben duidelijke plattegrondjes en routes en mooie illustraties. Ik heb zelf deze Capitool-reisgids Zweden. Er is ook een Capitool Compact-reisgids voor Stockholm.

Reishandboek Noord-Scandinavië

Toen we wat noordelijker in Zweden gingen, stuitte ik op het Reishandboek Noord-Scandinavië. Dat is handig als je tijdens je vakantie Noord-Zweden combineert met Noord-Finland en/of Noord-Noorwegen. Zo hoef je niet drie reisgidsen mee te nemen en heb je alles bij elkaar. Ik schreef er al eerder over in deze blogpost over het Reishandboek Noord-Scandinavië.

Andere reisgidsen voor Zweden

Natuurlijk zijn dit niet de enige reisgidsen voor Zweden. Deze Nederlandstalige gidsen kwam ik nog meer tegen:

Voor Zweden:

Voor Stockholm:

Er is ook een Lannoo’s autoboek Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland. Voor natuurliefhebbers is er de natuurgids Wild… Scandinavië.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.