Wat is nou de beste route naar Zweden?

Je kunt op allerlei manieren naar Zweden reizen en de meningen over wat de beste route naar Zweden is verschillen. Het hangt er onder andere van af wat je bestemming precies is in Zweden, en hoe jij het liefste reist. De enige die kan bepalen wat de beste route naar Zweden is, ben jij dus.

Wat voor jou de beste route naar Zweden is, hangt in de eerste plaats af van het vervoersmiddel waarmee je reist. Ga je met de auto naar Zweden, dan kun je helemaal over de weg met de auto van Nederland naar Zweden rijden, of deels met een of meerdere van de veerboten naar Zweden.

Alle mogelijke routes naar Zweden hebben ze zo hun eigen voordelen. Vliegen naar Zweden is natuurlijk lekker snel. Rij je over de bruggen naar Zweden, dan hou je alles helemaal zelf in de hand en hoef je niet te boeken of te wachten tot de boot vertrekt. Een veerboot naar Zweden kan je lekker op weg helpen: terwijl jij uitrust, eet of slaapt op de ferry, kom je steeds dichterbij je vakantiebestemming.

Om je te helpen kiezen, vind je hier meer informatie over:

Ferry

met de veerboot naar zweden

Om naar Zweden te rijden, gebruiken wij soms de veerboot van Kiel naar Göteborg of de ferry van Puttgarden naar Rodby in Denemarken. Er zijn nog meer overtochten naar Zweden – je vindt ze hier.

Bruggen

Je hoeft natuurlijk geen boot te boeken om in Zweden te komen. Je kunt ook gewoon het hele stuk rijden, door Denemarken en over de brug naar Zweden. Hier vind je informatie over deze route naar Zweden.

Vliegen

vliegen naar Zweden

In sommige gevallen kan het handig zijn om met het vliegtuig naar Zweden te gaan en eventueel een auto te huren. Hier vind je informatie over de vliegroutes naar Zweden.

Met de trein naar Zweden

Groen reizen naar Zweden is nu ook echt mogelijk. Reizen met de trein bespaart namelijk 93% CO2 uitstoot ten opzichte van reizen met het vliegtuig. Praktische tips om comfortabel met de trein te reizen – ook naar plekken waarvan je misschien niet dacht dat het kon, zoals de Noordkaap – vind je in dit boek.

Als je met de trein naar Zweden wilt, reis je meestal eerst naar Kopenhagen en neem je vanaf daar verder de trein.

Greencitytrips biedt treinreizen aan vanuit Amsterdam en Utrecht naar de Zweedse steden Malmö en Göteborg. Je stapt ‘s avonds op de trein, eet en overnacht in de trein en bent de volgende ochtend ter plekke.

Wil je meerdere steden bezoeken en alles in één keer regelen, dan vind je deze treinreis van De Jong Intra misschien ook interessant. Hierbij combineer je een bezoek aan Kopenhagen, Stockholm en Göteborg met een rondreis per comfortabele en ‘groene’ trein. Zo kun je onderweg lekker naar buiten kijken en heb je geen omkijken naar benzine-, tol- of parkeerkosten. Je verblijft in centraal gelegen hotels zodat je ‘s avonds nog even de stad in kunt.

met de trein nar zweden

Hier vind je onze eigen ervaringen met de verschillende routes naar Zweden.