Gezinsreizen naar Zweden

De ene gezinsreis naar Zweden is de andere niet. Sommige kinderen maak je nu eenmaal blij met een vakantiehuisje bij een pretpark en een stedentrip, terwijl anderen liever gaan kanoën en het liefst in een tent willen slapen. Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar de leukste campings en vakantiehuisjes in Zweden en zelf een overtocht regelen of een andere een route naar Zweden kiezen. Maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en kiezen voor een compleet verzorgde gezinsrondreis door Zweden. Bij verschillende reisaanbieders vond ik onderstaande gezinsreizen naar Zweden. Als jij ook wilt ervaren hoe een vakantie in Zweden met kinderen is, zit er vast iets voor je bij.

Let op: kijk ook even bij de ‘gewone’ autorondreizen door Zweden, bij de rondreizen door Scandinavië waarmee je ook Denemarken en/of Noorwegen aandoet en bij de fly & drive-reizen naar Zweden. Er is ook een aparte pagina voor wintersportreizen naar Zweden.

Rondreizen door Zweden met kinderen

Op avontuur met Pippi (15 dagen)

Ga op bezoek bij Pippi Langkous in Vimmerby, bouw je eigen vlot en ga op zoek naar elanden in Malung en verken de Zweedse hoofdstad Stockholm tijdens de reis Op avontuur met Pippi van Pharos Reizen.

Pippi en meer (12 dagen)

Zoek Pippi op in Vimmerby en in Junibacken in Stockholm! Daarna heb je alle tijd om lekker buiten te spelen aan het Vänernmeer. Bekijk de reis Pippi en meer bij Pharos Reizen.

Zweden in een notendop (13 of 14 dagen)

Je reis begint met een boottocht van Kiel naar Göteborg. Je komt ‘s morgens aan, dus je hebt de hele dag de tijd om naar Säfsen Resort te rijden. Daar verblijf je in een stuga (Zweeds houten huisje) in een prachtige omgeving waar je allerlei leuke buitenactiviteiten kunt ondernemen. Dat geldt ook voor je volgende overnachtingsplek: Orsa. Rondom het Siljanmeer is van alles te doen en vind je volop typisch Zweedse dingen zoals de Dalapaardjes die hier worden gemaakt. Vanuit Orsa rij je naar Idre Fjäll, waar er zomaar rendieren op de weg kunnen lopen. Maak je nog een wandeling naar de hoogste waterval van Zweden? Vanuit Idre Fjäll rij je naar Oslo, waar ‘s avonds de boot naar Frederikshavn in Denemarken vertrekt. Bekijk Zweden in een notendop bij Pharos Reizen. Er is ook een omgekeerde versie.

Snoepen van Zweden (13 of 14 dagen)

Tijdens deze 13- of 14-daagse familierondreis Zuid- en West-Zweden ga je onder andere naar zuurstokdorpje Gränna bij het op één na grootste meer in Zweden. Ook verblijf je in het hart van Zweden, Dalarna, en aan de scherenkust op 1,5 uur rijden van Göteborg. Bekijk de reis Snoepen van Zweden bij Pharos Reizen.

Rode huisjes en blauwe meren (13 of 14 dagen)

Tijdens deze rondreis Zweden voor gezinnen verblijf je eerst bij de meren rond Orsa (waar ook het bekende berenpark gevestigd is) en daarna bij de bergen van Idre, waar je de hoogste waterval Zweden én misschien wel rendieren kunt zien. Overtochten zijn inbegrepen bij de reis. Bekijk de reis Rode huisjes en blauwe meren bij Pharos Reizen.

Actieve vakanties in Zweden met kinderen

Avontuurlijk Zweden (8 of 10 dagen)

Beleef een avontuur met het hele gezin in Värmland in Zweden. Jullie gaan twee nachten wildkamperen op eilandjes en maken kano-, fiets- en wandeltochten door de Zweedse natuur. Je kunt de reis boeken met overtochten van en naar Zweden, maar ook zonder, zodat je hem eventueel kunt maken als onderdeel van een langere vakantie in Zweden. Bekijk de reis Avontuurlijk Zweden bij Pharos Reizen.

Op expeditie in Zweden (8 of 10 dagen)

Kom wandelen, fietsen en varen in Midden-Zweden! Tijdens deze Dit is een actieve vakantie voor avontuurlijke gezinnen (minimumleeftijd 6 jaar) beleven jullie mooie avonturen in de Zweedse natuur, zoals kanovaren, vlotvaren en slapen in een tipi. Ook deze reis is met en zonder overtochten te boeken. Bekijk de reis Op expeditie in Zweden bij Pharos Reizen.

Zwerven door Zweden (8 of 10 dagen)

Vanaf camping Yttermalung, die wordt gerund door de Nederlanders Peter en Hilje, ga je met het hele gezin op avontuur in Dalarna. Misschien kom je tijdens het wandelen, fietsen en varen wel bevers, otters of elanden tegen! Deze camping staat helemaal in het teken van outdoor-activiteiten zoals kanoën, paardrijden, wildsafari’s en met een quad door de natuur rijden. De camping heeft ook een zwembad. Bekijk de reis Zwerven door Zweden bij Pharos Reizen.

Avontuurlijke reizen met kinderen in Zweden met SNP Reizen

8-daagse kanotocht met overnachten in tenten met SNP

8 dagen varen op de Klarälven met kano en zelfgebouwd vlot met SNP

Wil je samen met andere gezinnen op een actieve vakantie in Zweden beleven? Kijk dan eens bij de groepsreizen naar Zweden.