Gezinsreizen naar Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Wij gingen al naar Zweden toen ik nog zwanger was van de jongste. Inmiddels zijn het alle drie tieners en hebben ze het nog steeds prima naar hun zin in Zweden. Je hoeft er dan ook niet aan te twijfelen of je kinderen deze gezinsreizen naar Zweden wel leuk zullen vinden. Zweden heeft iets voor alle leeftijden!

De ene gezinsreis naar Zweden is de andere niet. Sommige kinderen maak je nu eenmaal blij met een vakantiehuisje bij een pretpark en een stedentrip, terwijl anderen liever gaan kanoën en het liefst in een tent willen slapen. Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar de leukste campings en vakantiehuisjes in Zweden en zelf een overtocht regelen of een andere een route naar Zweden kiezen. Maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en kiezen voor een compleet verzorgde gezinsrondreis door Zweden. Bij verschillende reisaanbieders vond ik onderstaande gezinsreizen naar Zweden. Als jij ook wilt ervaren hoe een vakantie in Zweden met kinderen is, zit er vast iets voor je bij.

Let op: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië waarmee je ook Denemarken en/of Noorwegen aandoet.

Rondreizen door Zweden met kinderen

Rondreis Småland (8 dagen)

De perfecte kennismaking met Zweden voor gezinnen met kinderen (bij TUI).

Pipi en meer (12 dagen)

Astrid Lindgrens Värld, Junibacken in Stockholm, het IKEA-museum in Almhult en het grootste meer van Zweden… Tijdens deze reis van Pharos Reizen kun je kennismaken met heel veel hoogtepunten van Zweden.

Hier vind je prijzen en beschikbaarheid voor deze reis

Op avontuur met Pipi (15 dagen)

Tijdens deze reis van Pharos Reizen doe je eigenlijk alles wat je tijdens een gezinsvakantie in Zweden niet mag missen. Je bezoekt Astrid Lindgrens Värld, gaat op zoek naar elanden, bouwt je eigen vlot, gaat kanovaren en mountainbiken en slaapt in een tipi. Bovendien gaan jullie samen Stockholm bekijken. De overtochten op de heen- en terugreis zijn al inbegrepen. Verlengen is ook mogelijk.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid

Zweden in een notendop (13 of 14 dagen)

Zweden in een Notendop van Pharos Reizen is een perfecte eerste kennismaking met Zweden. Jullie gaan kanovaren, mountainbiken, elanden spotten, proeven van de Sami-cultuur en op bezoek bij de beren van berenpark van Orsa. Tussen de aankomst van de veerboot in Göteborg en jullie vertrek bij de Sami in Idre naar de boot vanuit Oslo verblijven jullie op drie vakantieparken.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid

Je kunt deze reis ook andersom maken (Oslo-Göteborg)

Vakantieduet Rode huisjes en blauwe meren (13/14 dagen)

Tijdens deze reis van Pharos Reizen verblijf je eerst bij de meren rond Orsa en dan in de bergen bij Idre. Orsa is een prachtige uitvalsbasis om de bezienswaardigheden rondom het Siljanmeer te bekijken. Rondom Idre kun je rendeiren spotten, kennismaken met de Sami-cultuur en wandelen naar de hoogste waterval van Zweden. De veerboten naar Göteborg en vanuit Oslo weer richting huis zijn al voor je geregeld.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid

Snoepen van Zweden (13 of 14 dagen)

Tijdens deze 13- of 14-daagse familierondreis van Pharos Reizen verken je Zuid- en West-Zweden en proef je knäckebröd bij de bakkerij in Leksand en zuurstokken in Gränna. Je logeert bij het één na grootste meer van Zweden, in het op en top Zweedse Dalarna en aan de prachtige scherenkust bij Göteborg.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid

Fly & Drive Ongerept Zweden (15 dagen)

Vlieg rechtstreeks van Rotterdam naar Skelleftea met Transavia en laat je overdonderen door de rust in Noord-Zweden. Ongeveer van mei tot half juli gaat de zon hier nooit helemaal onder en kun je de ongerepte natuur dus 24 uur per dag bewonderen. Bovendien maak je kennis met de Sami-cultuur in Lapland.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze fly & drive bij Pharos Reizen

Actieve vakanties in Zweden met kinderen

8-daagse kanotocht met overnachten in tenten met SNP

8 dagen varen op de Klarälven met kano en zelfgebouwd vlot met SNP

Zwerven door Zweden (8 of 10 dagen)

Ga met het hele gezin wandelen, kanovaren, op elandsafari, mountainbiken en vlotbouwen of vlotvissen in Dalarna. Je verblijft op een camping met Nederlandse eigenaars, die alles weten van de outdoor activiteiten die je hier kunt ondernemen. Wie weet komen jullie onderweg bevers, otters, elanden of zelfs (sporen van) wolven en beren tegen!

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid bij Pharos Reizen

Avontuurlijk Zweden: Värmland Experience (8 of 10 dagen)

Tijdens deze actieve gezinsvakantie van Pharos Reizen ga je onder andere wandelen door de bossen, fietsen langs de meren, wildkamperen op een eiland en kampvuur maken. De reis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid

Op expeditie in Zweden (8 of 10 dagen)

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er deze Zweden-expeditie van Pharos Reizen. Hierbij gaan jullie gps-wandelen, fietsen en varen in Värmland – inclusief een nachtje in een tipi!

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid