Camperreizen naar Zweden

Camperreizen naar Zweden zijn populair. Dat is niet verbazingwekkend: op de rustige wegen is het relaxt rijden en dankzij het allemansrecht mag je je camper op heel veel plekken parkeren om te overnachten. Dan word je zomaar wakker aan het strand, midden in de Zweedse bossen of aan een van de vele meren in Zweden.

Uiteraard ben je, als je met de camper naar Zweden gaat, ook van harte welkom op de vele campings in Zweden. Die zijn vanwege de grote aantallen toeristen die met de camper naar Zweden komen helemaal ingesteld op campers.

Als je met de camper Zweden wilt verkennen, maar niet helemaal vanuit Nederland met de camper naar Zweden wilt reizen, kun je ook aan het begin van je rondreis een camper huren in Zweden. Na het ophalen kan je camperreis door Zweden beginnen. Je kunt in Zuid-Zweden blijven hangen, maar ook de naar het noorden steeds ongereptere en uitgestrektere natuur van Zweden in rijden. Als je een route in gedachten hebt die ook door Noorwegen en/of Finland gaat, is dat soms ook mogelijk.  

Bekijk de mogelijkheden bij TravelHome van ANWB en vraag gratis een offerte aan.

Een andere mogelijkheid als je met de camper naar Zweden wilt, is een camper huren van particulieren. Je vindt mensen die hun camper willen verhuren makkelijk via het platform Camptoo.