Vakantiewoningen in Zweden

Ben je op zoek naar vakantiewoningen in Zweden? Dan heb je nogal wat keuze. Word het een stuga of stacaravan op een camping, een ‘losse’ vakantiewoning of een huisje op een vakantiepark in Zweden? Hieronder deel ik mijn tips voor de verschillende mogelijkheden.

Losse vakantiewoningen in Zweden

Er zijn allerlei manieren om een losse vakantiewoning in Zweden te vinden. Vaak zijn dit vakantiehuizen van (Nederlandse of Zweedse) particulieren. Ze worden aangeboden via verschillende aanbieders:

Wil je echt een huisje midden in de Zweedse natuur? Kijk dan eerst op Natuurhuisje.nl. Extra leuk: voor elke nacht die je boekt laat Natuurhuisje een boom planten. Bovendien heeft de website een speciale categorie Contactloos verblijf. Hiermee vind je makkelijk de huisjes waar je kunt verblijven zonder met iemand contact te hoeven hebben. Er zijn dan dus geen gedeelde ruimtes, de sleutel ligt voor je klaar en als er een ontbijt bij je verblijf zit, wordt dat voor je klaargezet.

Andere aanbieders van vakantiewoningen in Zweden zijn:

  • Novasol heeft ook een heel ruim aanbod aan vakantiewoningen in Zweden.
  • Veder kun je voor vakantiehuizen in Zweden nog terecht bij Belvilla en Interhome.

Vakantieparken in Zweden

Wil je liever een huisje huren op een vakantiepark in Zweden, waar je ook wat voorzieningen en activteiten bij de hand hebt? De volgende vakantieparken in Zweden heb ik zelf bezocht:

Lees ook even deze blogpost over de verschillende soorten stuga’s die je kunt huren in Zweden. Daarin vertel ik meer over de praktische kanten van de stuga’s waarin ik de afgelopen jaren heb geslapen. Ze variëren namelijk nogal: van eenvoudige hutjes op campings tot heuse vakantievilla’s. Het is maar net waarnaar je op zoek bent 🙂

Huisje huren bij Nederlanders in Zweden

Je kunt ook een kamer of huisje huren bij geëmigreerde Nederlanders. Vaak is dat in combinatie met een camping (zoals in sommige gevallen hierboven), soms ook zonder camping erbij. Kijk maar eens bij:

Voor een kant-en-klare rondreis langs meerdere vakantiehuisjes in Zweden kijk je bij Reizen naar Zweden. Kies je voor glamping, kijk dan op deze pagina met glamping-accommodaties in Zweden.