Wandelgidsen Zweden

Als je gaat wandelen in Zweden, is de keuze aan wandelgidsen het grootst. Steeds meer regio’s krijgen hun eigen wandelgids.

Zocht je wandelgidsen voor Noorwegen? Kijk dan hier.

Wandelen in Zweden Vasternorrland
Wandelen in Västernorrland

Paul van Bodegraven en Marco Barten, One Day Walks Publishing

Västernorrland wordt de ‘toegangspoort tot Zweeds Lapland’ genoemd. Je vindt er een mix van Midden- en Noord-Zweden. In de uitgestrekte bossen en veengebieden kun je urenlang wandelen zonder een mens tegen te komen. Wat je wel tegenkomt, zijn heldere meren, machtige rivieren, gezellige steden en dorpjes met boerderijen en houten huizen. En misschien wel elanden! De kustlijn van Västernorrland staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze wandelgids voor Västernorrland in Zweden bevat 21 rondwandelingen van 6,7 tot 18,6 km van verschillend niveau. De meeste zijn ook gemarkeerd.

Wandelen in Midden-Zweden
Wandelen in Midden-Zweden

Paul van Bodengraven en Marco Barten, One Day Walks Publishing

In deze gids staan 22 rondwandelingen van 3 tot 20 kilometer in Midden-Zweden: Gästrikland, Hälsingland en Västmanland. Je wandelt hier op de grens van het bewoonde en het ruigere deel van Zweden. Het klimaat, landschap en de flora en fauna hebben noordelijke en zuidelijke trekjes. Niet ver van steden als Gävle loop je zo een verlaten landschap in. Ook de kust van de Botnische Golf is de moeite waard.

Wandelen in Zweden Varmland
Wandelen in Värmland

Paul van Bodegraven en Marco Barten, One Day Walks Publishing

Deze wandelgids gaat over het merengebied van Midden-Zweden: de provincie Värmland. Hier wandel je door bossen, over heuvels en langs meren, rivieren en beekjes. De gids bevat 24 (meestal gemarkeerde) rondwandelingen met een lengte van 5,5 tot 21,7 km en verschillende moeilijkheidsgraden.

Wandelen in Dalsland Zweden

Wandelen in Dalsland

Paul van Bodegraven en Marco Barten, One Day Walks Publishing

De 20 wandelingen in deze wandelgids zijn 7,1 tot 18,0 km lang en lopen door Dalsland in Zuid-Zweden. Dat ligt tussen het Vänernmeer en Noorwegen en wordt vanwege het veelzijdige landschap wel ‘Zweden in het klein’ genoemd.

Wandelen in Dalarna Zweden
Wandelen in Dalarna

Paul van Bodegraven en Marco Barten, One Day Walks Publishing

Dalarna is ons favoriete stukje Zweden. Het is het kloppende hart van de Zweedse cultuur en folklore, in combinatie met de bossen en meren van de Zweedse natuur – met als bekendste meer het Siljanmeer. In het noorden van Dalarna kom je rendieren en Sami-nederzettingen tegen. Ook bevindt zich in Dalarna UNESCO-werelderfgoed de kopermijn van Falun. De gids bevat 20 rondwandeling en één lijnwandeling, met een lengte van 6 tot 19 kilometer.

Wandelen in Skane Zweden

 

Wandelen in Skåne

Paul van Bodegraven en Marco Barten, One Day Walks Publishing

Skåne is een vlakke regio in het uiterste zuiden van Zweden met golvende akkers, oude kastelen en gezellige plaatsjes. De lange kustlijn heeft zowel zandstranden als hoge kliffen. De 21 wandelingen in de gids zijn 6 tot 23 kilometer lang.

Let op: er is in deze reeks nu ook aan wandelgids Wandelen in Småland

Rother wandelgids Zuid-Zweden
Rother wandelgids Zuid-Zweden

Peter Mertz, Uitgeverij Elmar

Deze wandelgids bevat 45 wandelingen (van eenvoudig tot pittig) in het zuiden van Zweden. Mooie kleurenfoto’s en informatie over de omgeving zorgen ervoor dat je meteen zin krijgt om je wandelschoenen aan te trekken.

Reisgidsen met wandeltips

Behalve deze specifieke wandelgidsen over Zweden zijn er ook reisgidsen die als onderdeel van de algemene reisgids uitgebreid aandacht besteden aan wandelen. Een voorbeeld hiervan is het Reishandboek Noord-Scandinavië (32 wandeltips)

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.