Veel mensen reizen vanuit Nederland met de boot van Kiel naar Göteborg. Maar ook het veer tussen Rødby en Puttgarden is populair, om daarna over de brug van Denemarken naar Zweden te rijden. En dat zijn nog lang niet alle verbindingen! Kijk maar eens naar deze ferry’s naar Zweden:

Wat kost de boot naar Zweden?

Via onderstaande links kun je berekenen hoeveel jouw overtocht naar Zweden zou gaan kosten. De prijs van de ferry naar Zweden is wel afhankelijk van het moment waarop je reist en het vervoermiddel en gezelschap waarmee je reist. Je moet dus wel eerst wat gegevens invullen om de precieze kosten van de overtocht te zien te krijgen.

Puttgarden – Rødby (Denemarken)

De overtocht van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken duurt ongeveer drie kwartier en de ferry’s vertrekken ongeveer om het half uur. Wij vinden deze korte overtocht ideaal om even de benen te strekken en wat te eten. Je hoeft dan niet helemaal om te rijden door Jutland en over Funen en bent snel bij de brug van Denemarken naar Zweden (Öresundbrug) of de ferry tussen Helsingborg en Helsingør.

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Je kunt de ferry naar Rødby ook boeken in combinatie met de ferry naar Zweden (Helsingør – Helsingborg), of in combinatie met de brug naar Zweden (Öresundbrug). Ook dat kan via dit formulier op de website van Scandlines.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

Een fijne tussenstop vlak bij de ferry vanuit Puttgarden is Heiligenhafen.

met scandlines van rodby naar puttgarden

Kiel (Duitsland) – Göteborg (Zweden)

Voor veel mensen de ideale route naar Zweden: vroeg in de avond inschepen, eten en slapen aan boord en de volgende ochtend om een uur of 9 uitgerust verder rijden in Zweden. Wij in ieder geval wel. We kozen al meerdere keren voor deze overtocht voor onze eigen vakantie in Zweden. Lees hier onze ervaringen met deze overtocht

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid Kiel – Göteborg en boek voordat alle hutten vol zijn.

stenaline

Helsingør (Denemarken) – Helsingborg (Zweden)

Deze overtocht is echt heel kort. Je kunt de overkant vanuit je vertrekhaven al zien! Helsingborg is ook een leuk stadje om even rond te lopen (hier vind je onze foto’s van Helsingborg). Hij is ook goed te combineren met Puttgarden – Rødby.

Grenå (Denemarken) – Halmstad (Zweden)

Sinds 2 februari 2020 kun je van Grenaa naar Halmstad varen. Ik hoor steeds vaker dat deze overtocht voordelig en prettig is, maar ik heb er zelf nog geen ervaring mee. De overtocht duurt 4 uur en 35 minuten en de ferry vertrekt twee keer per dag.

Hier vind je de overtocht van Grenaa naar Halmstad – bekijk wat deze overtocht in jouw geval zou kosten.

Frederikshavn (Denemarken) – Göteborg (Zweden)

Deze overtocht duurt 3 uur en 30 minuten en deze boot naar Zweden vaart 4 x per dag af.

Bekijk de overtocht Frederikshavn – Göteborg op de website van Stenaline en bepaal jouw prijs voor deze overtocht.

Rostock (Duitsland) – Trelleborg (Zweden)

Deze overtocht duurt overdag 6 uur en ‘s nachts 7,5 uur. De afvaarten naar Zweden van deze ferry zijn 3 x per dag.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor Rostock – Trelleborg

Travemünde (Duitsland) – Malmö (Zweden)

De ferry van Travemünde naar Malmö doet er 8 uur en 45 minuten over. Er zijn 19 afvaarten per week.

Boek de overtocht Travemünde – Malmö of bekijk alleen de prijs van deze overtocht.

Travemünde (Duitsland) – Trelleborg (Zweden)

Deze overtocht van Duitsland naar Zweden duurt 8 uur en 15 minuten. Er zijn 14 afvaarten per week.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor Travemünde – Trelleborg

Gent (België) – Göteborg (Zweden)

Deze overtocht is wel heel lang en bijzonder: je reist met een vrachtschip van DFDS. Deze ferry wordt ook wel de Volvoboot genoemd omdat er onder andere auto’s uit de Volvo-fabriek in Gent mee worden vervoerd. Je bent zo’n 32 uur onderweg en er zijn 6 afvaarten per week.

Meer informatie op de website van DFDS

Korting op overtochten naar Zweden

Stena Line heeft regelmatig acties waardoor je voordelig met de boot naar Zweden kunt. Over het algemeen geldt: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger.

Als je je niet te vroeg wilt vastleggen, kun je bij het boeken kiezen voor de optie Flexi. Je betaalt dan geen wijzigingskosten als je je ticket voor de ferry wilt aanpassen, en tot 24 uur voor vertrek kun je gratis annuleren. Dit hebben wij bij onze vorige vakantie naar Zweden ook gedaan en gaf ons erg een prettig gevoel. (Let op: voorwaarden kunnen veranderen. Bekijk daarom bij het boeken zeker even de actuele voorwaarden van Flexi.)

Om goedkope overtochten naar Zweden te vinden…

Niet vergeten in Duitsland

Voor veel overtochten naar Zweden rij je in Duitsland de boot op. Wil je tijdens het rijden door Duitsland ook nog de snelweg af, dan kun je terechtkomen in een van de stedelijke zones waarvoor een milieusticker nodig is. Houd dit dus goed in de gaten en zorg dat je niet zonder sticker in zo’n zone terechtkomt. De milieusticker kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.