Met de veerboot naar Zweden

Veel mensen reizen vanuit Nederland met de boot van Kiel naar Göteborg. Maar ook het veer tussen Rødby en Puttgarden is populair, om daarna over de brug van Denemarken naar Zweden te rijden. En dat zijn nog lang niet alle verbindingen! Kijk maar eens naar deze ferry’s naar Zweden:

Let op: Stena Line heeft regelmatig speciale aanbiedingen, bijvoorbeeld voor als je met de caravan of camper naar Zweden reist. Bijtijds boeken is meestal voordeliger.

Als je je liever niet wilt vastleggen en liever op de bonnefooi door Zweden wilt reizen, kun je bij Stenaline gebruikmaken van Flexi. Je betaalt dan geen wijzigingskosten en tot 24 uur voor vertrek geen annuleringskosten. Hier vind je de precieze voorwaarden van Flexi.

Ook is het goed om even na te lezen waaraan je moet denken als je je huisdier meeneemt tijdens de overtocht. In hetzelfde gedeelte van de website van Stena Line vind je de veelgestelde vragen.

Tot zo ver wat algemene tips voor het boeken van de boot naar Zweden. En dan nu de mogelijke routes met de ferry naar Zweden!

Puttgarden – Rødby (Denemarken)

Wij vinden deze korte overtocht ideaal om even de benen te strekken en wat te eten. Lees hier onze ervaring met deze overtocht en wel of niet boeken (onze laatste keer met deze overtocht was in 2019). Je kunt ook een combiticket kopen van deze overtocht en de Öresundbrug of de overtocht Helsingør-Helsingborg. 

Tickets voor Puttgarden – Rodby

Kiel (Duitsland) – Göteborg (Zweden)

Voor veel mensen de ideale route naar Zweden: vroeg in de avond inschepen, eten en slapen aan boord en de volgende ochtend om een uur of 9 uitgerust verder rijden in Zweden. Wij kozen voor deze overtocht toen we in 2018 een weekje op wintersport gingen in Zweden. Lees hier onze ervaringen met deze overtocht

Prijzen en beschikbaarheid Kiel – Göteborg

Helsingør (Denemarken) – Helsingborg (Zweden)

Deze overtocht is echt heel kort. Je kunt de overkant vanuit je vertrekhaven al zien! Helsingborg is ook een leuk stadje om even rond te lopen (hier vind je onze foto’s van Helsingborg). Hij is ook goed te combineren met Puttgarden – Rødby.

Grenå (Denemarken) – Halmstad (Zweden)

Sinds 2 februari 2020 kun je van Grenaa naar Halmstad varen. Ik hoor steeds vaker dat deze overtocht voordelig en prettig is, maar ik heb er zelf nog geen ervaring mee.

Hier vind je de overtocht van Grenaa naar Halmstad

Frederikshavn (Denemarken) – Göteborg (Zweden)

Bekijk de overtocht Frederikshavn – Göteborg op de website van Stenaline

Rostock (Duitsland) – Trelleborg (Zweden)

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor Rostock – Trelleborg

Sassnitz (Duitsland) – Trelleborg (Zweden)

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor Sassnitz-Trelleborg

Travemünde (Duitsland) – Malmö (Zweden)

Boek de overtocht Travemünde – Malmö

Travemünde (Duitsland) – Trelleborg (Zweden)

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor Travemünde – Trelleborg

Gent (België) – Göteborg (Zweden)

Deze overtocht is wel heel lang en bijzonder: je reist met een vrachtschip van DFDS. Deze ferry wordt ook wel de Volvoboot genoemd omdat er onder andere auto’s uit de Volvo-fabriek in Gent mee worden vervoerd.

Meer informatie op de website van DFDS

In de meeste gevallen rij je dus in Duitsland de boot op. Wil je tijdens het rijden door Duitsland ook nog de snelweg af, dan kun je terechtkomen in een van de stedelijke zones waarvoor een milieusticker nodig is. Houd dit dus goed in de gaten en zorg dat je niet zonder sticker in zo’n zone terechtkomt. De milieusticker kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.