Autorondreizen door Scandinavië

Of je nu voor het eerst naar het noorden op vakantie gaat, of juist een fanatieke Scandinavië-fan bent, er is genoeg reden om niet alleen Zweden te gaan bekijken, maar er een autovakantie Scandinavië van te maken. Deze autorondreizen door Scandinavië  brengen je naar Zweden, maar ook naar Noorwegen, Denemarken en/of Finland – en in sommige gevallen ook nog in andere landen. Zo regel je in één keer je rondreis Scandinavië met eigen auto.

Rondreis Smaland, Stockholm en Gotland (10 dagen)

De nadruk van deze Scandinavië-reis van TUI ligt duidelijk op Zweden, maar je sluit hem af in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Je rijdt langs de oostkust van Zweden en brengt een bezoek aan de eilanden Gotland en Öland. Ook de Zweedse hoofdstad Stockholm ontbreekt niet.

Kleuren van Scandinavië (12 of 15 dagen)

De steden Århus, Kopenhagen, Malmö en Göteborg, maar ook steile rotsen, zandstranden en natuurgebieden maken deze reis erg veelzijdig. Bij de lange versie verblijf je ook nog op het eiland Bornholm. Bekijk de rondreis Kleuren van Scandinavië bij Pharos Reizen.

Scandinavië in een notendop (15 of 16 dagen)

Deze rondreis door Zweden en Noorwegen is een echte klassieker. Je vaart eerst van Kiel naar Göteborg en voor je het weet, rij je tussen de twee grote Zweedse meren door naar het noorden. Je verblijft in Dalarna (ook wel Zweden in het klein) en rijdt dan richting westen, naar Oslo en de Noorse fjorden. Nog een overtocht brengt je in Denemarken voor een laatste paar heerlijke vakantiedagen. Het is ook mogelijk om deze reis bij Legoland af te sluiten. bekijk de reis Scandinavië in een notendop bij Pharos Reizen.

Zweedse gehaktballetjes en smørrebrød (15 dagen)

Tijdens deze familierondreis Denemarken en Zweden verken je de Deense hoofdstad, Oostzee en Westkust, maar ook de Zweedse meren. Ook een dagje Legoland behoort tot de mogelijkheden! Overtochten zijn inbegrepen en je verblijft in vakantiewoningen. Bekijk hier de reis Zweedse gehaktballetjes en smørrebrød bij Pharos Reizen. (Let op: deze reis heeft ook een variant met een alternatieve route.)

In de ban van fjorden, bergen en meren (16 of 17 dagen)

Tijdens deze populaire familierondreis maak je kennis met de ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen: je rijdt door bossen, langs meren en over hoogvlakten. Deze reis is ideaal voor gezinnen die houden van outdoor-activiteiten zoals (berg)wandelen, vissen, vlotvaren en kanoën. Bekijk de reis In de ban van fjorden, bergen en meren bij Pharos Reizen.

Een huisje in Scandinavië (19 dagen)

Je begint deze rondreis langs vakantieparken in de regio van de glasblazerijen in Zuid-Zweden (Glasriket). Daarna rij je via Göteborg naar Dalsland, waar je verblijft in een voormalig schoolgebouw. Via Oslo rij je vervolgens naar Rauland, vlak bij de Hardangervidda (de grootste hoogvlakte van Europa). Je sluit de reis af in Voss Resort Bavallstunet, in het fjordengebied en vaart dan van Bergen weer terug naar naar Denemarken voor de reis naar huis. Bekijk de 19-daagse rondreis Een huisje in Scandinavië (Zweden en Noorwegen) bij Pharos Reizen.

Made in Scandinavia (21 dagen)

Tijdens deze reis bezoek je enkele van de mooiste plekjes in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Je begint in het oudste stadje van Denemarken, Ribe, waar je veel te weten komt over de Vikingen. Dan reis je naar het Oslo van Edvard Munch en verder naar het mooie Bergen. Via fjorden, meren en prachtige houten architectuur rij je Dalarna in. Deze provincie wordt wel Zweden in het klein genoemd. Vervolgens staat Stockholm op het programma en rij je via de glaskunst van Kosta en IKEA-bakermat Älmhult naar Malmö, waar je over de beroemde brug naar Kopenhagen rijdt. Bekijk de reis Made in Scandinavia bij Pharos Reizen. Je kunt hem ook omgekeerd maken.

Noordkaap, Lofoten en de fjorden (28 dagen)

Deze reis combineert wel heel veel mooie en bijzondere plekken: van Stockholm en Helsinki reis je naar Rovaniemi, de thuisbasis van de kerstman in Fins Lapland. Na een bezoek aan de Noordkaap in Noorwegen reis je weer richting het zuiden, langs de Lofoten en steden als Trondheim, Alesund. In Bergen (ook al zo’n mooie stad) stap je weer op de boot. Bekijk de reis Noordkaap, Lofoten en de fjorden bij Pharos Reizen.

Noordkaap en Lofoten (20 of 25 dagen)

Combineer Stockholm, Helsinki en Oslo in één reis, plus een bezoek aan de kerstman in Finland, de Noordkaap, de Lofoten en de Noorse fjorden. Bekijk deze rondreis Noordkaap en Lofoten bij Pharos Reizen

Dwars door Lapland en de fjorden fly & drive (15 dagen)

Tijdens deze reis van Voigt Travel vlieg je naar het noorden en ga je vervolgens met een huurauto op pad. Je bezoekt nationaal park Luosto in Finland, Senj, de Vesterålen en de Lofoten in Noorwegen en gaat op walvissafari in Andenes (Noorwegen). Verder is er genoeg tijd om bijvoorbeeld te gaan kajakken op de fjorden of een wandeling te maken in een van de Zweedse of Finse nationale parken.

Dwars door Lapland en de fjorden eigen auto (20 dagen)

Reis met de boot en de autoslaaptrein naar Lapland en bezoek daar Finse nationale parken, het Zweedse Björkliden en de Lofoten en Senja in Noorwegen. Een walvissafari in Andenes is inbegrepen bij deze reis. Bekijk Dwars door Lapland en fjorden Eigen auto bij Voigt Travel.

Natuurlijk Noorwegen en Zweden (15 dagen)

Tijdens deze autorondreis van TUI kom je in hoofdsteden Stockholm en Oslo, kun je vissen op het Vättermeer en rij je van het glooiende Zweden naar het ruige Noorwegen met de Hardangervidda en de Sognefjord. Bekijk de reis Natuurlijk Noorwegen en Zweden bij TUI

Hiking the Arctic (20 dagen)

Niet vliegen en toch alle tijd hebben om te wandelen in Fins, Zweeds en Noors Lapland – dat kan prima met deze reis. Met de boot en de autoslaaptrein reis je namelijk snel naar het noorden om daar te wandelen door de mooiste natuurgebieden. Bekijk de reis Hiking the Arctic Eigen auto bij Voigt Travel

Nederlandse sporen langs de Oostzee (17 dagen)

Tijdens deze rondreis combineer je Zweden niet alleen met Denemarken, maar kom je ook nog in Letland, Litouwen en Polen. Bekijk de reis Nederlandse sporen langs de Oostzee bij Pharos Reizen.

De Koningsroute (19 of 21 dagen)

Deze reis combineert de Baltische Staten (Litouwen, Letland en Estland) met een rondreis door Finland, Zweden en Noorwegen. Je bezoekt onder andere de steden Tallinn, Riga, Helsinki en Bergen en vaart tijdens de 4 overtochten door meerdere eilandenrijken. Bekijk rondreis De Koningsroute bij Pharos Reizen.

Tip: bij de groepsreizen naar Zweden vind je ook groepsreizen die Zweden combineren met o.a. de Baltische Staten en Finland.

Als je een vraag hebt over de reizen van Voigt Travel, kun je die stellen via dit formulier.

Reizen naar Noord-Scandinavië bij Buro Scanbrit

Kijk zeker ook even bij de reizen van Buro Scanbrit naar Noord-Scandinavië. Zij zijn al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in rondreizen door Scandinavië