Of je nu voor het eerst naar het noorden op vakantie gaat, of juist een fanatieke Scandinavië-fan bent, er is genoeg reden om niet alleen Zweden te gaan bekijken, maar er een autovakantie Scandinavië van te maken. Deze autorondreizen door Scandinavië  brengen je naar Zweden, maar ook naar Noorwegen, Denemarken en/of Finland – en in sommige gevallen ook nog in andere landen. Zo regel je in één keer je rondreis Scandinavië met eigen auto.

Rondreis Smaland, Stockholm en Gotland (10 dagen)

De nadruk van deze Scandinavië-reis van TUI ligt duidelijk op Zweden, maar je sluit hem af in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Je rijdt langs de oostkust van Zweden en brengt een bezoek aan de eilanden Gotland en Öland. Ook de Zweedse hoofdstad Stockholm ontbreekt niet.

Kleuren van Scandinavië (12 of 15 dagen)

De steden Århus, Kopenhagen, Malmö en Göteborg, maar ook steile rotsen, zandstranden en natuurgebieden maken deze reis erg veelzijdig. Bij de lange versie verblijf je ook nog op het eiland Bornholm. Bekijk de rondreis Kleuren van Scandinavië bij de ANWB.

Zweedse meren en Noorse bergen (14 dagen)

Deze vakantie van de ANWB begint aan het grootste meer van Zweden in Värmland. Daarna ga je naar de Noorse bergen, bij Nationaal Park Jotunheimen. In Noorwegen zijn meerdere activiteiten bij de reis inbegrepen.

Zuidelijk avontuur (15 dagen)

Deze rondreis langs hotels van De Jong Intra brengt je naar afwisselende landschappen en mooie steden in Zweden en Noorwegen. Zo bezoek je Göteborg, Stockholm, Oslo, Bergen, Trondheim, werelderfgoed in Falun & Røros, rij je over de Atlantic Road, vaar je over de Geirangerfjord en ga je de bergen in bij Geilo.

Dwars door Lapland en de fjorden fly & drive (15 dagen)

Tijdens deze reis van Voigt Travel vlieg je naar het noorden en ga je vervolgens met een huurauto op pad. Je bezoekt nationaal park Luosto in Finland, Senj, de Vesterålen en de Lofoten in Noorwegen en gaat op walvissafari in Andenes (Noorwegen). Verder is er genoeg tijd om bijvoorbeeld te gaan kajakken op de fjorden of een wandeling te maken in een van de Zweedse of Finse nationale parken.

Natuurlijk Noorwegen en Zweden (15 dagen)

Tijdens deze autorondreis van TUI kom je in hoofdsteden Stockholm en Oslo, kun je vissen op het Vättermeer en rij je van het glooiende Zweden naar het ruige Noorwegen met de Hardangervidda en de Sognefjord. Bekijk de reis Natuurlijk Noorwegen en Zweden bij TUI.

Scandinavië in een notendop (15 of 16 dagen)

Deze rondreis door Zweden en Noorwegen is een echte klassieker. Je vaart eerst van Kiel naar Göteborg en voor je het weet, rij je tussen de twee grote Zweedse meren door naar het noorden. Je verblijft in Dalarna (ook wel Zweden in het klein) en rijdt dan richting westen, naar Oslo en de Noorse fjorden. Nog een overtocht brengt je in Denemarken voor een laatste paar heerlijke vakantiedagen. Het is ook mogelijk om deze reis bij Legoland af te sluiten. bekijk de reis Scandinavië in een notendop bij de ANWB.

Zweeds, Fins en Noors Lapland via blokhutten (15 dagen)

Deze rondreis brengt je van de Zweedse wildernis naar nationaal park Pallas-Ylläs in Finland naar de Noorse kust en de stad Tromsø. Het allermooiste (volgens velen) bewaar je voor het laatste: de Lofoten. Tijdens deze reis verblijf je in een authentieke rorbu op de Lofoten, in een modern vakantiehuis met uitzicht op zee in Malangen, in een Finse blokhut en in een vakantiehuis met steiger en roeiboot aan een Zweeds meer. Bekijk hier de complete omschrijving van deze reis op de website van Nordic.

In de ban van fjorden, bergen en meren (16 of 17 dagen)

Tijdens deze populaire familierondreis maak je kennis met de ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen: je rijdt door bossen, langs meren en over hoogvlakten. Deze reis is ideaal voor gezinnen die houden van outdoor-activiteiten zoals (berg)wandelen, vissen, vlotvaren en kanoën. Bekijk de reis In de ban van fjorden, bergen en meren bij de ANWB.

Een huisje in Scandinavië (19 dagen)

Je begint deze rondreis langs vakantieparken in de regio van de glasblazerijen in Zuid-Zweden (Glasriket). Daarna rij je via Göteborg naar Dalsland, waar je verblijft in een voormalig schoolgebouw. Via Oslo rij je vervolgens naar Rauland, vlak bij de Hardangervidda (de grootste hoogvlakte van Europa). Je sluit de reis af in Voss Resort Bavallstunet, in het fjordengebied en vaart dan van Bergen weer terug naar naar Denemarken voor de reis naar huis. Bekijk de 19-daagse rondreis Een huisje in Scandinavië (Zweden en Noorwegen) bij de ANWB.

Familiereis Noorse Fjorden en Zweedse natuur (19 dagen)

De bijzondere reizen met kinderen van Travelnauts worden helemaal aan jouw wensen aangepast. Maar de basis van deze gezinsreis naar Scandinavië bestaat uit een route langs:

  • Stockholm
  • Fredriksberg
  • Mora
  • Lillehammer
  • Geilo
  • Eidfjord
  • Voss
  • Bergen

Om deze reis aan te passen aan jouw wensen, kun je hier een persoonlijk reisvoorstel aanvragen.

De Koningsroute (19 of 21 dagen)

Deze reis combineert de Baltische Staten (Litouwen, Letland en Estland) met een rondreis door Finland, Zweden en Noorwegen. Je bezoekt onder andere de steden Tallinn, Riga, Helsinki en Bergen en vaart tijdens de 4 overtochten door meerdere eilandenrijken. Bekijk rondreis De Koningsroute bij de ANWB.

Hiking the Arctic (20 dagen)

Niet vliegen en toch alle tijd hebben om te wandelen in Fins, Zweeds en Noors Lapland – dat kan prima met deze reis. Met de boot en de autoslaaptrein reis je namelijk snel naar het noorden om daar te wandelen door de mooiste natuurgebieden. Bekijk de reis Hiking the Arctic Eigen auto bij Voigt Travel.

Noordkaap en Lofoten (20 of 25 dagen)

Combineer Stockholm, Helsinki en Oslo in één reis, plus een bezoek aan de kerstman in Finland, de Noordkaap, de Lofoten en de Noorse fjorden. Bekijk deze rondreis Noordkaap en Lofoten bij de ANWB.

20-daagse rondreis Zweden, Finland, Noorwegen – Noordkaap en Lofoten

Tijdens deze reis van de ANWB door Zweden, Noorwegen en Finland bezoek je onder andere Stockholm, Helsinki, Rovaniemi (waar de Kerstman woont) en de Noordkaap.

Noordkaap, Lofoten en Lapland (20 dagen)

Voor deze reis vaar je eerst vanuit Travemünde over de Oostzee naar Helsinki. Vanuit Helsinki brengt de autoslaaptrein je naar Lapland. In Salla maak je kennis met de gastvrijheid van de Finnen – en met de rendieren. Via nationaal park Urho Kekkonen reis je verder naar de Noordkaap in Noorwegen. Je ziet fjorden, de stad Tromsø en de eilanden van de Lofoten. Via Zweeds Lapland rij je terug naar Fins Lapland voor de trein en de boot terug.

Deze reis vind je hier bij Voigt Travel.

Tip: bij de groepsreizen naar Zweden vind je ook groepsreizen die Zweden combineren met o.a. de Baltische Staten en Finland.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.