camping bij Malmö Lomma

Habo Ljung Camping bij Malmö en leuke uitstapjes

Een van de campings in Zweden waar we steeds weer terugkomen, is Habo Ljung Camping bij Malmö. We vinden het een handige camping om onze vakantie in Zweden te beginnen of af te sluiten, en een handige uitvalsbasis voor een dagje Malmö en enkele andere leuke uitstapjes. Maar ik ben zeker niet alleen maar positief over deze camping! Waarom dat is, lees je hieronder.

Voordelen van deze camping bij Malmö

Zoals ik al zei is het belangrijkste voordeel van deze camping voor ons de locatie. Je zit hier goed voor een stedentrip Malmö, en als je een overnachtingsplek zoekt vlak voor of vlak na de Zweedse grens.

camping bij Malmö Lomma

Een ander voordeel is dat deze camping een strand heeft. Zelf zijn wij niet van die strandgangers (en eerlijk gezegd hangt op dit strand vaak een onaangename lucht van rottend zeewier), maar hier gaan we wel elke avond naar het strand. Er zijn hier namelijk vaak prachtige zonsondergangen te zien.

camping bij Malmö Lomma

Je zit hier zo dicht bij Malmö, dat je de Turning Torso kunt zien vanaf de camping – en dat geldt ook voor de brug tussen Zweden en Denemarken.

camping bij Malmö Lomma

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Zweden Magazine over Vakantie in Skåne misschien interessant voor je.

Nadelen van Habo Ljung Camping

En dan nu de andere kant. Toen wij jaren geleden op deze camping stonden, was er één modern toiletgebouw waar heel vaak wachtrijen stonden, en één nogal versleten toiletgebouw waar het altijd rustig was. Ik koos toen vaak voor het rustige, maar echt zwaar verouderde toiletgebouw met de gedachte: voor het volgende seizoen zullen ze dit gebouw wel gaan moderniseren.

Dat bleek echter niet waar. De situatie was afgelopen zomer onveranderd. Bij het goed verzorgde toiletgebouw lange rijen, en aan het toiletgebouw waar je wel meteen terecht kunt was totaal niets veranderd. Het was dus in nog slechtere staat dan destijds. Ik vond dit echt verbazingwekkend.

Des te meer omdat de prijs die deze camping vraagt voor een overnachting verreweg de hoogste was van onze hele vakantie in Zweden. Ik kan het me niet meer precies herinneren, maar we zaten nog net in de duurste periode en ik dacht dat we iets van 45 euro per nacht moesten betalen.

Je wordt daarbij trouwens niet geholpen bij de receptie. Daar word je verwezen naar een tablet waar je zelf een online boeking moet doen. Ook is het verplicht om vooraf te betalen. Als je niet zeker weet hoe lang je wilt blijven, moet je dus elke dag dat je langer wilt blijven een nieuwe online boeking doen. Op alle andere campings waar we in Zweden hebben verbleven, meldden we ons gewoon bij aankomst, gaven we een inschatting van hoe lang we ongeveer wilden blijven, mochten we een plek kiezen en rekenden we af wanneer we klaar waren om te vertrekken – heel makkelijk!

Kortom: normaal gesproken zou ik van een duurdere camping betere faciliteiten en service verwachten, maar in dit geval was het andersom: de duurste camping had de slechtste faciliteiten en service.

Update: ik heb gezien dat de camping in 2022 of 2023 is overgenomen. Ik hoop dat dit betekent dat de camping ook een flinke opknapbeurt krijgt!

Uitstapjes vanaf deze camping in Lomma

Toch zijn we langer gebleven dan we oorspronkelijk van plan waren. We dachten namelijk dat we aan één dagje Malmö wel genoeg zouden hebben. Maar we vonden het daar veel te leuk en dus bleven we nog wat langer.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Malmö kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven – het kan allemaal!

Andere uitstapjes die je vanaf deze camping goed kunt maken, zijn Lund, Helsingborg en Foteviken.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *