Turning Torso in Malmo

Stedentrip Malmö: bezienswaardigheden in de stad + uitstapjes

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens een stedentrip Malmö? Dat was ik zelf ook toen ik er voor het eerst kwam. Op het eerste gezicht oogt Malmö als een moderne stad. De Öresundbrug tussen Zweden en Denemarken en de 190 meter hoge wolkenkrabber met de naam Turning Torso zijn namelijk al vanuit de wijde omtrek te zien. Maar als je het centrum in loopt, ontdek je smalle straatjes met oude vakwerkhuizen en gezellige pleinen met winkels en terrassen. Daaromheen strekken zich groene parken uit. Hieronder vertel ik wat wij de fijnste manieren vonden om deze stad te verkennen. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden…

Tip: leuke activiteiten in Malmö kun je makkelijk van tevoren alvast online regelen.

Rondvaart door Malmö

Tijdens mijn eerste bezoek aan Malmö maakten we een rondvaart door de stad. De kinderen waren toen nog klein en we vonden het een makkelijke manier om veel bezienswaardigheden te zien zonder veel te hoeven lopen. Tijdens ons meest recente bezoek aan de stad – de kinderen zijn inmiddels allemaal tieners – maakten we weer een rondvaart. Conclusie: het blijft leuk.

rondvaart in Malmo

Fietsen in Malmö

Maar deze keer gingen we ook fietsen in Malmö. We huurden een middag fietsen en kwamen erachter dat Malmö heel fietsvriendelijk is. Je fietst ook makkelijk naar bezienswaardigheden die iets verder van het centrum liggen, zoals de Turning Torso en Ribersborg Kallbadhus.

Powered by GetYourGuide

In Malmö kun je de oranje deelfietsen van Donkey Republic tegenkomen. Die zijn enorm handig en je kunt er makkelijk van gebruikmaken door de app te downloaden – hoe het precies werkt, lees je hier. Met de kortingscode stralendschrijven15 krijg je 15% korting op de huurprijs van de fietsen.

fietsen in Malmo

Stadswandeling Malmö

Natuurlijk kun je de bezienswaardigheden van Malmö ook te voet verkennen. Het centrum van Malmö is niet zo groot, dus je zult al snel je weg weten te vinden. In het centrum vind je nog enkele oude vakwerkhuizen. Ook de parken van Malmö vind ik echt een aanrader. Als het mooi weer is, komen veel mensen hier picknicken.

oude telefooncel in Malmo

Musea in Malmö

Malmö heeft een paar prachtige musea op het gebied van bijvoorbeeld kunst, natuurwetenschap en techniek. Neem hier zeker lang genoeg de tijd voor als je van musea houdt! Een wel heel apart museum is het Museum of Disgusting Food, waar je allerlei misselijkmakende hapjes en drankjes van over de hele wereld kunt zien, ruiken en proeven.

disgusting food museum in Malmo

Uitstapjes vanuit Malmö

Zoek je nog leuke uitstapjes vanuit Malmö? Wij maakten er een paar:

Trelleborgen

Zo brachten we tijdens mijn allereerste vakantie in Zweden een bezoek aan Trelleborgen, een nagebouwd Vikingfort in Trelleborg. 

Trelleborgen

Vikingdorp Foteviken

Een plek waar we al meerdere keren naartoe terug zijn gegaan is vikingdorp Foteviken. Je leest er alles over in deze blogpost over het vikingdorp

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Zweden Magazine over Vakantie in Skåne misschien interessant voor je.

Lund

In 2013 bezochten we het openluchtmuseum in Lund. Daar vind je onder andere een vakwerkhuis, een houten kerk en een huis met een grasdak.

openluchtmuseum lund

Uitkijken op de Öresundbrug

Wat ook mooi is, is om even naar Utsiktspunkt Öresundsbron (als zodanig te vinden in Google Maps) te rijden om de indrukwekkende brug tussen Zweden en Denemarken in volle glorie te bewonderen.

oresundbrug

Hoeveel dagen in Malmö?

Ik hoor vaak mensen zeggen dat Malmö niet zo bijzonder is en dat een middagje in de stad wel genoeg is. Maar wij zijn er tijdens onze laatste vakantie zelfs een extra dag gebleven om alles te zien wat we wilden zien. Al met al hebben we er drie fijne dagen doorgebracht – en dat is nog zonder de uitstapjes.

De musea zorgen ervoor dat Malmö ook bij slecht weer een leuke bestemming is. Bij fietsen en wandelen ben je natuurlijk wel afhankelijk van het weer in Malmö. En houd er rekening mee dat ook de rondvaartboten niet overdekt zijn. Ook een rondvaart kun je dus het beste bij droog weer doen.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Malmö kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven – het kan allemaal!

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

3 reacties

  1. Malmö is belangrijk is het zesde verhaal van Sjöwall en Wahlöö serie Martin Beck ‘Polis,polis,potatismos’ : de moord vindt plaats in het Hotel Elite Savoy , de engelse titel is trouwens ‘Murder At The Savoy’ . Hotel en stad worden erin beschreven . Hun tien boeken met Beck
    bevatten nog steeds interessante opmerkingen over locaties en mensen in Zweden , ook al werden ze in de jaren 1960-1970 geschreven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *