fika bij kaffestuga Annorlunda

Christinehofs Ekopark: watervallen en Zweedse fika

Christinehofs Ekopark – ik had er echt nog nooit van gehoord. Maar zo af en toe kijk ik gewoon eens op Google Maps om te zien wat er zoal in de omgeving te zien en te doen is. Zo stuitte ik tijdens ons verblijf op een camping in Skåne op Christinehofs Ekopark, waar onder andere een waterval, een kasteel en een ‘kaffestugan’ te vinden zouden zijn. Dat leek ons wel een leuke combinatie en dus reden we die kant op.

Wandelen in Christinehofs Ekopark

Wij hadden de dagen hiervoor al vrij veel gelopen, dus we kozen ervoor om enkele plekken in Christinehofs Ekopark met de auto te bezoeken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken langs de mooiste plekjes in Christinehofs Ekopark. Hier vind je een kaart met de routes.

ekopark christinehof zweden

Hallamölla-waterval

Als eerste stopten we bij de Hallamölla-waterval. Volgens deze website is dat de hoogste waterval van Skåne. Dat hoogteverschil van 23 meter wordt niet in één keer overbrugd, maar in verschillende etappes.

ekopark christinehof zweden

Bij de waterval staat ook een oude watermolen.

ekopark christinehof zweden

Hallamölla bleek een populaire plek voor Zweden om te gaan picknicken. Het was er verbazingwekkend druk. Daarom kozen we ervoor om snel door te gaan naar de volgende plek die we wilden bezoeken.

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Zweden Magazine over Vakantie in Skåne misschien interessant voor je.

Kaffestugan Alunbruket

Dat bleek meteen het hoogtepunt van de dag. Kijk nou in wat een schattig gebouw Kaffestugan Alunbruket gevestigd is!

fika bij kaffestuga Annorlunda

Bij deze kaffestugan kun je heerlijk op het terras gaan zitten en koffie, thee of biologisch sap bestellen met daarbij allerlei lekker Zweeds gebak. En een gelukje voor ons: hier was het nog lekker rustig.

fika bij kaffestuga Annorlunda

We besloten een Zweedse fika samen te stellen door vijf verschillende gebakjes te bestellen en die met zijn vijven te delen. Wat was het lekker!

fika bij kaffestuga Annorlunda

De supervriendelijke bediening, de mooie bloemen in de tuin en al dat lekkers maakten dit echt tot een heerlijke plek. Eigenlijk was onze dag nu al geslaagd.

Christinehoff Slott

Na deze lekkere fika reden we nog even langs Christinehoff Slott. Let op: het is hier betaald parkeren – wij gebruikten daarvoor de app Easypark. We zijn niet naar binnen geweest.

Forsakar-waterval

We wilden namelijk liever nog even naar de Forsakar-waterval. Deze kan je van twee kanten benaderen. Het is van de ene parkeerplaats 400 meter lopen en van de andere 750 meter lopen, dus vanaf allebei niet zo ver. Wij parkeerden op ‘Forsakar övre parkering’ (te vinden in Google Maps). Je kunt ook parkeren bij ‘Forsakar besöksplats i Vattenriket’. Ik zou de wandeling ook best een keer vanaf de andere kant willen maken.

forsakar waterval zweden

Hiermee hadden we een mooie dag en een rit met afwisselende tussenstops. Christinehofs Ekopark en de Forsakar-waterval zijn dus zeker de moeite waard om te onthouden voor je volgende vakantie naar Zweden.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Eén reactie

  1. Wij zijn er geweest, geweldig mooie natuur. Indrukwekkend slot met rijke historie. Bekijk geluncht aldaar

    Parkeren was wél n dingetje met de app want die werkt niet voor ons. Maar mochten er zo gaan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *