Onze mooiste wandelingen in Zweden tot nu toe

Wandelen in Zweden – wij hebben er mooie herinneringen aan. De eerste keren dat we op vakantie naar Zweden gingen, waren de kinderen nog klein. Toen bleef het bij kleine ommetjes. Nu zijn het allemaal tieners en wat hebben we geluk: ze mogen graag wandelen, zeker als er onderweg iets interessants te zien is. Dat is in Zweden vaak genoeg zo. Hieronder heb ik onze mooiste wandelingen in Zweden tot nu toe op een rijtje gezet. Wil je er meer over lezen? Klik dan even door naar de blogpost die ik erover heb geschreven.

Sami-nederzettingen bij Grovelsjön

Het was koud op de dag dat we gingen wandelen bij Grovelsjön – maar wat was het mooi! Onderweg kom je een oude blokhut en een lavvu tegen. Hier lees je meer over deze wandeling.

Wandelen bij Grövelsjön Fjällstation

Nationaal park Fulufjället: hoogste waterval van Zweden

Wandelen naar de hoogste waterval in Zweden kan in het noorden van Dalarna, in nationaal park Fulufjället. Daar vind je de Nupeskjär en de weg ernaartoe is helemaal niet zo moeilijk. Bovenlangs lopen kan ook. Hier lees je meer over deze wandeling.

Waterval Njupeskar in nationaal park Fulufjallet, Zweden

Hovs Hallar: rotsen in zee

Wandelen, klimmen en klauteren – dat deden we bij Hovs Hallar. De rotspartijen in de branding nodigen hier ook echt toe uit. Hier lees je meer over deze mooie plek aan zee.

Zweedse kust Hovs Hallar

Nationaal park Tiveden

Nationaal park Tiveden ligt vol met grote rotsen. Ook is er een oude wolvenval te zien en een meer met bijzondere waterlelies. Hier lees je meer over wandelen in nationaal park Tiveden.

Wandelen in Nationaal Park Tiveden

Tip: wil jij ook lekker gaan wandelen in Zweden? Bereid je dan goed voor. Op dewandeltrainer.nl kun je een gratis ebook met wandeltips downloaden. Er zijn ook online wandeltrainingen voor beginners, 10 km, 20 km en meerdaagse hikes.

Het uitzicht bij Fjällbacka

Het kustplaatsje Fjällbacka ken je misschien wel van de Fjällbacka Murders. Hier kun je een korte, maar mooie wandeling maken: eerst door een smalle spleet in de rotsen en dan omhoog naar dit schitterende uitzicht. Hier lees je meer over deze wandeling.

Zweden Fjallbacka van boven

De rotstekeningen van Tanum

Bij Tanumshede kun je wandelen tussen rotsen waarop hele oude rotstekeningen op te zien zijn. Op het hoogste punt van de wandeling liggen twee grafheuvels. Lees hier meer over deze wandeling.

Rotstekeningen van Tanum en Vitlycke Museum

Weet jij nog mooie wandelingen in Zweden voor ons? Laat het weten in een reactie. Alvast bedankt!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *