camping trollhattan

Onze favoriete camping in Trollhättan en tips voor uitstapjes

Al sinds onze allereerste vakantie in Zweden komen wij regelmatig op Trollhättans Camping Hjulkvarnelund. De laatste keer dat wij er kwamen (in 2021), was er wel het een en ander veranderd! Er wordt een weg aangelegd in dit deel van de stad en de camping was zo ongeveer gehalveerd. Ook is hij tegenwoordig van dezelfde eigenaar als Stenrösets Camping in Trollhättan en heet hij nu Trollhättans Camping CITY. Eigenlijk waren we sowieso al van plan om Stenrösets camping eens te proberen als we in Trollhättan waren. Maar de kinderen wilden om nostalgische redenen toch graag terug naar de camping waar we ook hadden gestaan toen ze klein waren.

Voor- en nadelen van Trollhättans Camping

Nostalgie was dus deze keer een reden voor ons om naar deze camping te gaan. Verder vinden we de locatie prettig. Het leuke aan deze camping vinden wij dat je langs het water naar het centrum kunt lopen, of naar de plek waar in de zomer af en toe de sluizen worden opengezet om het water door de oorspronkelijke rivierbedding te laten razen, of zelfs nog verder naar de moderne sluizen. Ook vind ik het sanitair van deze camping altijd netjes – het is toegankelijk met een code.

Denk je erover om in deze regio op vakantie te gaan? Dan vind je dit Stralend Zweden Magazine over West-Zweden rondom het Vänern misschien ook wel handig. Hiermee heb je alle tips handig bij elkaar in een pdf-bestand dat je kunt downloaden, opslaan en printen.

Nadeel was deze keer dat vlak naast de camping een weg werd aangelegd, wat natuurlijk wel wat geluidsoverlast veroorzaakte. Verder is deze camping qua ondergrond misschien niet ideaal: de hoger gelegen gedeeltes zijn rotsachtig, terwijl de lager gelegen delen bij regen snel modderig kunnen worden.

camping trollhattan

Uitstapjes vanaf deze camping in Trollhättan

Nu zijn we altijd al veel op pad als we op vakantie zijn, maar deze keer was het geluid van drilboren overdag op de camping een extra aansporing om lekker veel op pad te gaan. We maakten de volgende uitstapjes:

Eerder hebben we vanaf deze camping ook Fjällbacka en de rotstekeningen bij Tanumshede bezocht.

Persoonlijk vraag ik me af of deze camping er de volgende keer dat we in Trollhättan zijn nog zal zijn. Zo niet, dan gaan we eindelijk eens Stenrösets proberen 🙂

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *