sneeuwscooter

Superstoer: met het hele gezin op de sneeuwscooter in Zweden

Tijdens onze wintervakantie in Zweden wilden we vanuit ons huisje op Säfsen Resort graag wat winterse activiteiten ondernemen, zonder daarvoor op de lange latten te staan. Een hondensledetocht had ik al van tevoren geboekt, maar nu wilde ik graag nog een wens van mijn man in vervulling laten gaan: een keer een tocht maken op een sneeuwscooter. Zelf hoefde ik niet zo nodig: ik ben nogal een bange bestuurder. Het liep anders: we gingen met zijn allen. Hij blij, ik trots en de kinderen vonden het het leukste van de hele week.

Op pad met Dalarna Outdoor

Bij de receptie van Säfsen Resort hadden ze me helaas niet kunnen helpen, maar Dennis van Dalarna Outdoor kon dat wel. Via hem boekten we dit sneeuwscooteravontuur, dat op dat moment trouwens nog werd uitgevoerd door een Zweedse gids: Anna Ivars. Als je nu boekt, neemt Dennis je zelf mee.

Ik was helemaal tevreden: manlief zou zijn droom gaan waarmaken en intussen zou ik lekker in het huisje blijven om van de sauna te genieten en een wijntje te drinken bij de open haard. Maar wat bleek: het was geen groepsexcursie waarbij hij zich kon aansluiten. We moesten helemaal zelf voor het minimimaantal deelnemers zorgen. Kortom: ik moest mee! En de kinderen dan? Geen probleem: aangezien we maar twee van onze drie kinderen mee hadden, konden die mooi bij ons achterop. Uiteindelijk waren we allemaal blij dat het zo liep, want het werd een prachtige middag.

Wil je alles weten over wintersport in Zweden? In dit Stralend Zweden Magazine – Wintersport in Zweden vind je al onze ervaringen en tips bij elkaar, inclusief hoe je er komt, wat je moet plannen en meenemen en de fijnste accommodaties en wintersportgebieden. Om het boeken makkelijk te maken, vind je hier wintersportreizen naar Zweden van verschillende aanbieders bij elkaar.

Langzaam en sneller

Al stond ik wel even te trillen terwijl Anna ons uitlegde hoe het allemaal werkte. Ik ben echt wat je noemt het tegenovergestelde van een snelheidsduivel of adrenalinejunkie. Ik was zo bang dat ik iets fout zou doen – en dan had ik ook nog mijn zoontje achterop! Anna stelde me gerust: we beginnen langzaam en dan ga je het vanzelf leuk vinden.

op de sneeuwscooter in Zweden

Ze had gelijk. Ze begon heel rustig en keek regelmatig even achterom of we haar nog helemaal konden volgen. Rijdend in haar spoor voelde ik me al snel wat vertrouwder op de sneeuwscooter. Als we door een greppel of over een heuveltje moesten, moest ik af en toe nog wel even diep ademhalen voordat ik Anna durfde te volgen. Maar het ging elke keer goed.

op de sneeuwscooter in Zweden

Pauze bij het kampvuur

Toen we op onze pauzeplek aankwamen, voelde ik me supertrots. En manlief – tja, die straalde van oor tot oor. Op de open vlakte waar we pauze hielden, mocht hij ook nog even wat rondjes rijden op Anna’s sneeuwscooter, die meer vermogen had en wat hoger was dan die van ons.

op de sneeuwscooter in Zweden

De kinderen hielden intussen een sneeuwballengevecht om warm te blijven, want het was weer goed koud. Wat een belevenis weer!

op de sneeuwscooter in Zweden
Foto: Anna Ivars

Toppunt van de week

Toen we op weg naar Nederland weer op de boot van Göteborg naar Kiel zaten en de kinderen vroegen wat ze het leukste hadden gevonden, was het antwoord dan ook: sneeuwscooteren. En alle sneeuw in het algemeen, want zoveel sneeuw als tijdens deze wintervakantie in Zweden hadden ze nog nooit gezien!

Ook benieuwd naar Zweden in de winter? Hier vind je een beschrijving van onze reis en accommodatie. Hier kun je het sneeuwscooteravontuur boeken.

Ook in de winter naar Zweden? Hier vind je een overzicht van winterreizen van verschillende reisorganisaties.

Had je mijn video over onze voorjaarsvakantie in Zweden al gezien? (Vergeet niet je even te abonneren als je geen nieuwe reisverslagen wilt missen.)

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *