Kamperen in Zweden: een kleine stedentrip Ängelholm

Written by Sandra van Bijsterveld

Tijdens onze eerste vakanties in Zweden waren onze kinderen nog erg klein en hadden we geen zin om erg ver te rijden. We zijn hebben toen een paar keer op een camping in de buurt van Ängelholm gestaan. Helaas was ik toen nog geen reisblogger en heb ik daarom niet zoveel foto’s en informatie verzameld. Maar ik vertel je graag wat ik nog wel weet. 

Spoorwegmuseum Ängelholm

Ik weet in ieder geval dat we het spoorwegmuseum leuk genoeg vonden om er twee keer naartoe te gaan. Er was was van alles te zien en te doen. Er was zelfs een soort simulator: in een zaaltje met een bewegende vloer en een groot scherm vooraan maakten we een virtuele  reis met verschillende treinen, van een stoomtrein tot een moderne, supersnelle trein. Buiten aten we polarbröd in de zon en de dametjes maakten een ritje op een treintje. Boven in het museum was nog een gedeelte over seinen en telefooncentrales. Ook konden de kinderen daar spelen met treinbanen (hout en duplo), zelf modelspoorbanen bedienen of gewoon lekker tekenen. 

Spelen in het park

Wat ik me het beste herinner, is Ängelholms Hembygdspark. Dit is een leuk park met een grote speeltuin, een dierenpark, wat oude gebouwen en drie kleine musea, waarvan één met een oud klaslokaal en één met oude fietsen, motoren en auto’s. Als het lekker weer is, kun je hier makkelijk een hele ochtend of middag doorbrengen. Toegang tot het park is gratis en je kunt er heerlijke ijsjes kopen.

Angelholm in Zweden

Sorry dat ik niet meer te vertellen heb! Als ik weer eens in Ängelholm ben, zal ik beter opletten en deze karige informatie een update geven. 

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *