spelletjes op de camping

Nederlandse campings in Zweden: die zijn er genoeg!

Wil jij tijdens je vakantie graag verblijven op een Nederlandse camping in Zweden? Dat kan inderdaad zo zijn voordelen hebben. Op een Zweedse camping van Nederlandse eigenaars kom je vaak meer Nederlanders tegen als je dat gezellig vindt. Ook zijn er vaak meer Nederlandse kinderen om mee te spelen als je met kinderen op vakantie gaat naar Zweden. Om het makkelijker te maken om Nederlandse campings in Zweden te vinden, heb ik er hieronder een paar op een rij gezet. Heb je nog tips? Laat het me weten!

Naturcamping Lagom

Naturcamping Lagom ligt aan een meer in Värmland. Het is een rustige camping midden in de natuur. Hij wordt beheerd door Harold & Mariska, die in 2019 naar Zweden verhuisden met hun kinderen Wisse & Rune.

Hedesunda Camping

Hedesunda Camping is de camping van Meindert en Renata. Hij ligt op een eilandje in de Dalälven, dat bereikbaar is via een brug. In 2019 was de camping Camping van het Jaar in de categorie ‘mooiste groene camping’. Lees hier over de activiteiten die je er kunt ondernemen, zoals mountainbiken of de met een roeibootje bereikbare drijvende sauna.

Ga jij voor het eerst naar Zweden? Dan vind je in dit digitale magazine ‘Eerste keer naar Zweden’ nog veel meer praktische tips. Lees alles over muggen (hoe erg is het en wat helpt?), elanden, mooie routes, campings (boeken of niet?) en nog veel meer!

Sun Dance Ranch

Je kunt ook komen kamperen op de Sun Dance Ranch van Anita en Anders. Dit is dé plek als jullie of je kinderen van paarden houden. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld kanovaren of quad rijden.

Den Sovande Älgen

Den Sovande Älgen is een kleine camping gecombineerd met een B&B. De camping ligt in Småland.

Sandviks Camping op Öland

Martin en Ulrika runnen Sandviks Camping op Öland. Op deze natuurcamping zit je echt vlak bij het strand! Maar je kunt ook mooi wandelen direct vanaf de camping of gebruikmaken van een van de leenfietsen. Öland is sowieso een van onze favoriete plekken in Zweden.

Meerdere Nederlandse campingeigenaren vind je bij elkaar op de handige website Rondje Zweden

Weet jij nog Nederlandse campings in Zweden? Tip ze dan in een reactie!

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

5 reacties

  1. Camping Storängens is van een super gastvrij en Nederlands echtpaar. We hebben er vorig jaar twee weken gestaan met heel veel plezier. Fantastische ligging, fijne sfeer en prachtige omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *