naturum dalarna

De langste zipline van Noord-Europa: Little Rock Lake in Zweden

Er zijn van die dingen die je doodeng vindt en tegelijkertijd ontzettend graag wilt doen. Het achtbaangevoel, zeg maar. Dat gevoel heb ik ook bij de waanzinnige zipline van Little Rock Lake in Sågebäckens Kronopark, midden in Småland.

Urenlang op grote hoogte

Met deze langste zipline van Noord-Europa hang je in een harnas aan een dikke staalkabel op een hoogte van 10 tot 52 meter. Daar zoef je over het Zweedse landschap met snelheden die oplopen tot 70 kilometer per uur. Ieks! Ik hoor mezelf al gillen.

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Zweden Magazine over Småland & Öland misschien interessant voor je.

Maar wat moet het mooi zijn om zo tussen de bomen door te roetsjen en uit te kijken over het mooie Småland. Onderweg kom je dichtbegroeide bossen, steile rotsen, diepe kloven, bruisende beken en vier meren tegen. Je ziet vast wel een eekhoorntje of haas, maar misschien ook wel elanden, herten, vossen, wolven, dassen of wasberen.

Er gaan altijd twee gidsen per groep mee, die je alles kunnen vertellen over de natuur en geschiedenis van deze omgeving. Er liggen hier namelijk ook rotsen waarvan wordt gedacht dat ze al duizenden jaren geleden door mensenhanden hierheen zijn gebracht.

In totaal hangt er een aaneengesloten kabelsysteem van 2,7 km voor je klaar. Je kunt kiezen uit 3 routes:

1. De korte route voor gezinnen is geschikt voor mensen van 5-99 jaar met een redelijke gezondheid en conditie.
2. De zwarte route duurt ruim twee uur en vergt wel wat meer van je zenuwen.
3. En dan is er nog de Kamikaze, een route van vier uur langs 14 stopstations. De grootste afstand tussen twee torens is 427 meter. Deze route is voor echte waaghalzen.

Reserveren wordt aangeraden en kijk ook even op de website voor de openingstijden en vereiste conditie voor elke route. Kun je er geen genoeg van krijgen, dan kun je zelfs blijven overnachten bij Little Rock Lake.

De zipline van Little Rock Lake ligt op 40 minuten van de Zweedse stad Växjö en 3 uur van de Deense hoofdstad Kopenhagen. De zipline is voor groepen die reserveren via de website het hele jaar open en dit najaar vlieg je met RyanAir in 1,5 uur van Dusseldorf Weeze naar Växjö in Småland.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *