Persoonlijk vind ik dat kinderen net zo goed plezier kunnen beleven aan stedentrips in Zweden en natuur- & cultuuruitstapjes in Zweden. Maar Zweden heeft natuurlijk ook pretparken, dierentuinen en andere attracties. Wat denk je van:

Astrid Lindgrens Värld

Wij vonden Astrid Lindgrens Värld ontzettend leuk. Je komt er allerlei personages uit de verhalen van Astrid Lindgren tegen en het maakt eigenlijk niks uit dat de voorstellingen in het Zweeds zijn. Gewoon de hele dag lekker spelen en avonturen beleven!

Orsa Rovdjurspark

Spannende dieren zoals wolven en beren kun je zien in Orsa Rovdjurspark in Dalarna.

Tomteland

Weet je waar de Kerstman in de zomer woont? In Dalarna! Wij gingen op bezoek en zagen waar hij slaapt, eet en al zijn pakjes inpakt.

Little Rock Lake

Wist je dat de langste zipline van Europa in Zweden hangt? We zijn er (nog) niet geweest, maar dit lijkt me wel een heel bijzondere manier om de Zweedse natuur te beleven. Meer iets voor grotere kinderen!

Bekijk ook deze speciale gezinsreizen naar Zweden vol avontuurlijke activiteiten zoals vlotvaren.

(Er bestaan ook kinderboeken die leuk zijn om voor de vakantie alvast (voor) te lezen.)

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.