Zweden in NL

Als je gek bent op Zweden, wil je er waarschijnlijk zo veel mogelijk zijn. Misschien krijg je soms zelfs een gevoel van heimwee naar Zweden, of droom je over emigeren naar Zweden.  Maar gelukkig zijn er ook manieren om Zweden in Nederland om je heen te hebben.

Ik kijk bijvoorbeeld heel graag naar Zweedse series en lees regelmatig een boek uit of over Zweden. En wist je dat er zelfs restaurants en cafés zijn waar je terechtkunt voor een Zweedse fika?

Dat de Zweden goed zijn in design, hoef ik je niet te vertellen. Ook je kleding en de inrichting van je woning kun je dus een Zweeds tintje geven.

Ik ben altijd op zoek naar die kleine stukjes Zweden in Nederland. Als ik een winkel, café, merk, boek of serie tegenkom, laat ik het je natuurlijk weten. Zo heb ik al heel wat adresjes bij elkaar gezet. En misschien kom ik je wel een keer tegen op een van de Zweedse evenementen in Nederland!

Hier kun je je hart ophalen aan: