Zweden duurzaamste bestemming ter wereld in 2021

Written by Sandra van Bijsterveld

Goed nieuws als je bij het bepalen van je vakantiebestemming kijkt naar het effect van jouw vakantie op het milieu: voor 2021 is Zweden door het internationale marktonderzoeksbureau Euromonitor International uitgeroepen tot de duurzaamste bestemming ter wereld. Dat werd vorige week bekendgemaakt op de grootste reisbeurs ter wereld, ITB in Berlin.

Vraag naar duurzamer reizen

Voor het onderzoek vergeleek Euromonitor International de duurzaamheid van 99 landen op het gebied van milieu, maar ook wat betreft sociale en economische duurzaamheid, transport, huisvesting, risico’s en de vraag naar duurzaam toerisme. Uit het onderzoek bleek ook dat 66 procent van alle consumenten wereldwijd graag wil dat reizen duurzamer wordt.

CEO van Visit Sweden Susanne Andersson is natuurlijk blij dat Zweden het zo goed doet op het gebied van duurzaam toerisme: “Vooral omdat we weten dat steeds meer consumenten en toeristen duurzamer willen leven en reizen. Wanneer we weer vrijuit kunnen reizen, zal Zweden dankzij de focus op duurzaamheid een streepje voor hebben op andere landen. En we merken dat steeds meer landen en bestemmingen de voordelen van duurzaam toerisme inzien. Er wordt overal ter wereld flink geïnvesteerd in en gewerkt aan meer mogelijkheden om duurzaam te reizen zodra dat weer kan.”

Meer noordelijke landen

Euromonitor International vergeleek voor dit onderzoek 99 landen. De top 5 zag er als volgt uit:

  • Zweden
  • Finland
  • Oostenrijk
  • Estland
  • Noorwegen

Een belangrijke rol voor Noord-Europa dus als het gaat om duurzaam reizen!

Meer over het onderzoek van Euromonitor International vind je hier en hier.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

1 thought on “Zweden duurzaamste bestemming ter wereld in 2021

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *