Wintersport in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Wintersport in Zweden betekent niet alleen skiën en langlaufen, maar ook schaatsen, sauna, tochten met de hondenslee of rendierslee, ijsvissen en misschien zelfs het noorderlicht! Je zou wintersport in Zweden dan ook wintersport+ kunnen noemen.

In 2018 gingen wij voor het eerst op wintersport in Zweden en het was echt een droom die werkelijkheid werd.

Deze video geeft je een indruk van hoe fijn we het hebben gehad:

Wij boekten deze wintersportvakantie in Zweden trouwens bij Pharos Reizen. Dat is heel goed bevallen: de reis was vriendelijk geprijsd, de kinderen kregen nog een leuk boekje met spelletjes en informatie voor in de auto en alles was in één keer geregeld: overtocht & verblijf. Wij kozen bij het boeken voor een buitenhut (zodat je naar buiten kunt kijken) en een huisje met sauna. Geen moment spijt van gehad! 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor wintersport in Säfsen

wintersport in Zweden

Andere reizen naar Zweden in de winter

Omdat natuurlijk niet iedereen naar Säfsen kan/wil gaan, lees je hier meer over wintersport in Zweden in het algemeen. Ook ging ik voor je op zoek naar mooie winterreizen naar Zweden. HIeronder deel ik wat ik zoal vond. Sommige reizen bestaan alleen uit overtocht en verblijf, bij andere zijn avontuurlijke winteractiviteiten inbegrepen. Meer informatie over deze wintervakanties in Zweden vind je als je doorklikt naar de website van de betreffende reisorganisatie.

Wintersport in Zweden met alleen verblijf of reis & verblijf

Wintersport in Idre Fjäll

Idre Fjäll is een erg populair wintersportresort. Wij zijn een keer in de zomer in de regio Idre geweest en waren ook meteen verliefd. Voor mijn gevoel begint het Hoge Noorden van Zweden hier al een beetje en je kunt er dan ook rendieren tegenkomen op en langs de wegen. 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid in Idre FJäll

Wintersport in Isaberg Mountain Resort

Zelf bezocht ik Isaberg Mountain Resort in de nazomer, maar de sneeuwkanonnen stonden al klaar. Het is een uitgebreid resort waar van alles te doen is – en helemaal niet ver van Göteborg, mocht je de boot van Kiel naar Göteborg nemen. 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor wintersport in Isaberg

Wintersport in Åre

Åre heeft met meer dan 100 afdalingen (waaronder 5 off-piste) het grootste skigebied van Zweden. Snowboarders kunnen zich uitleven in de funparks en er zijn wel vijf skigebieden voor kinderen. Voor deze wintersportvakantie vlieg je naar Trondheim in Noorwegen en rij je met een huurauto naar Zweden.  

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor wintersport in Åre

Wintersport in Zweden inclusief stoere activiteiten

8-daagse actieve winterweek in Dalarna met kinderen

Tijdens deze reis ga je in groepsverband schaatsen, sneeuwwandelen, langlaufen, ijsvissen en een hondensledetocht maken. Dat alles gebeurt onder begeleiding van de Nederlander Peter Lucas en zijn team. 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze winterweek

Kleinschalige groepsreis in winters Dalarna

Tijdens deze winterweek verblijf je in een kleine groep midden in de Zweedse wildernis. Vanuit een primitieve, maar sfeervolle hut verken je op sneeuwschoenen en op de hondenslee het winterse landschap.  

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze kleinschalige groepsreis

Zweedse winterexpeditie (vanaf 9 jaar)

Bij deze reis zijn de overtochten, maaltijden en activiteiten allemaal al inbegrepen. Je gaat op pad met de sneeuwscooter en de hondenslee, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen en kunt als je dat wilt de nacht doorbrengen in een tipi. 

Bekijk deze winterexpeditie bij Pharos Reizen

8-daagse huskytrektocht op de Kungsleden

De Kungsleden is een van de bekendste Europese langeafstandsroutes en nu kun je er met sledehonden een winterse trektocht maken. Beleef in een internationaal gezelschap het ruige Zweedse Lapland, ver boven de Poolcirkel. Volop kans op het noorderlicht dus!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor dit avontuur

Lapland Winter Experience voor eenoudergezinnen

Samen met je kind op huskysafari, een sneeuwschoenwandeling maken en de Sami met hun rendieren ontmoeten – dat is onvergetelijk. Skiën en langlaufen kan natuurlijk ook en een Zweedse winterbarbecue met misschien wel het noorderlicht maakt het helemaal af.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze reis voor eenoudergezinnen

Lapland Winter Experience voor singles

Tijdens deze singlesreis maak je een sneeuwscootertocht en een huskysafari, ga je skiën of langlaufen, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als je tijdens de BBQ in de sneeuw ook nog het noorderlicht te zien kreeg!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van deze reis