Wintersport in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Wintersport in Zweden betekent niet alleen skiën en langlaufen, maar ook schaatsen, sauna, tochten met de hondenslee of rendierslee, ijsvissen en misschien zelfs het noorderlicht! In 2018 gingen wij voor het eerst op wintersport in Zweden en het was echt een droom die werkelijkheid werd.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor wintersport in Säfsen

wintersport in Zweden

Andere reizen naar Zweden in de winter

Omdat natuurlijk niet iedereen naar Säfsen kan/wil gaan, ben ik op zoek gegaan naar meer mooie winterreizen naar Zweden. Sommige reizen bestaan alleen uit overtocht en verblijf, bij andere zijn avontuurlijke winteractiviteiten inbegrepen. Meer informatie over deze wintervakanties in Zweden vind je als je doorklikt naar de website van de betreffende reisorganisatie.

Wintersport in Zweden met alleen verblijf of reis & verblijf

Wintersport in Idre Fjäll

Idre Fjäll is een erg populair wintersportresort. Wij zijn een keer in de zomer in de regio Idre geweest en waren ook meteen verliefd. Voor mijn gevoel begint het Hoge Noorden van Zweden hier al een beetje en je kunt er dan ook rendieren tegenkomen op en langs de wegen. 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid 10 dagen Idre FJäll met Stena Line Bekijk prijzen en beschikbaarheid 9/10 dagen Idre FJäll met Color Line

Wintersport in Zweden inclusief stoere activiteiten

8-daagse actieve winterweek in Dalarna met kinderen

Tijdens deze reis ga je in groepsverband schaatsen, sneeuwwandelen, langlaufen, ijsvissen en een hondensledetocht maken. Dat alles gebeurt onder begeleiding van de Nederlander Peter Lucas en zijn team. 

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze winterweek

9-daags winteravontuur in Yttermalung

Met huskytocht/-workshop, schaatsen, sneeuwschoenwandeling, ijsvissen, langlauftocht en 1x buiten avondeten op open vuur.

9-daags winteravontuur in Yttermalung

Kleinschalige groepsreis in winters Dalarna

Tijdens deze winterweek verblijf je in een kleine groep midden in de Zweedse wildernis. Vanuit een primitieve, maar sfeervolle hut verken je op sneeuwschoenen en op de hondenslee het winterse landschap.  

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze kleinschalige groepsreis

Zweedse winterexpeditie (vanaf 9 jaar)

Bij deze reis zijn de overtochten, maaltijden en activiteiten allemaal al inbegrepen. Je gaat op pad met de sneeuwscooter en de hondenslee, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen en kunt als je dat wilt de nacht doorbrengen in een tipi. 

Bekijk de 9-daagse winterexpeditie  Pharos Reizen

Bekijk de 7-daagse winterexpeditie  Pharos Reizen

8-daagse huskytrektocht op de Kungsleden

De Kungsleden is een van de bekendste Europese langeafstandsroutes en nu kun je er met sledehonden een winterse trektocht maken. Beleef in een internationaal gezelschap het ruige Zweedse Lapland, ver boven de Poolcirkel. Volop kans op het noorderlicht dus!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor dit avontuur

Lapland Winter Experience voor singles

Tijdens deze singlesreis maak je een sneeuwscootertocht en een huskysafari, ga je skiën of langlaufen, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als je tijdens de BBQ in de sneeuw ook nog het noorderlicht te zien kreeg!

Bekijk prijzen en beschikbaarheid van deze reis