Västervik uitgeroepen tot beste Zweedse zomerbestemming 2021

De Zweedse kustplaats Västervik is verkozen tot beste zomerbestemming van 2021. De stad in Småland wint de titel voor het tweede jaar op rij na een verkiezing op het gerenommeerde Zweedse reisplatform Reseguiden. Het afgelopen jaar stond ook voor de Zweden in het teken van vakantie in eigen land en daarbij blijkt Västervik dus favoriet.

Wat te doen in Västervik

Ook bij Nederlanders is Västervik (aan de Zweedse oostkust) een populaire bestemming, onder andere vanwege het gezellige stadscentrum met restaurants en winkels. Maar de echte trekpleister ligt pal voor de deur van Västervik. Dat is de uitgestrekte Tjust-archipel, een verzameling van ruim 5000 eilanden. Met een bootje of in een kajak verken je vanuit Västervik heel makkelijk de archipel met z’n vele onbewoonde eilanden vanaf het water.

Västervik
Foto: David Wall via Gate2Marketing

Maar ook aan land heeft Västervik een prachtige omgeving. De natuur biedt volop mogelijkheden om te gaan wandelen, fietsen of klimmen. Uitstapjes die je vanuit Västervik goed kunt maken, zijn Visby en Vimmerby (op 40 minuten rijden van Västervik), dat wereldberoemd is als het geboortedorp van Astrid Lindgren. Daar kun je ook Astrid Lindgrens Wereld bezoeken.

Blijf je slapen?

Is een dagje Västervik niet genoeg en zoek je een plek om te blijven overnachten? Dan zou je kunnen kiezen voor de spectaculaire nieuwe drijvende accommodatie Slottsholmen On Water. In dit hotel & restaurant, dat wordt gerund door ABBA-lid Björn Ulvaeus, verblijf je met de zee direct voor de deur. Het hotel heeft exclusieve suites aan land, maar ook 33 tweepersoonskamers in het drijvende hotelgedeelte dat afgelopen jaar werd geopend. Als je op de begane grond verblijft, kun je je boot aanleggen bij je eigen terras naast je kamer aanleggen.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *