spelletjes op de camping

Dit vinden wij de leukste spelletjes op vakantie: onderweg en op de camping

Samen spelletjes doen is echt iets waar we vooral op vakantie aan toe komen. Op elke vakantie nemen we wel spelletjes mee – meestal wat nieuwe, maar er zijn ook spelletjes die jaar in, jaar uit meegaan. Gek eigenlijk dat ik er nog niet eerder over heb geschreven – zeker als je bedenkt dat ik vóór dit reisblog een ander blog had over (denk)spellen. Hoogste tijd dus! Hier is alvast een overzichtje van de spellen die wij meenemen op vakantie, voor onderweg en voor op de camping.

Spelletjes op de camping

Spelletjes voor onderweg – puzzelspelletjes

Spelletjes zijn een ideale manier om de tijd te doden in de auto of het vliegtuig. Het is dan wel handig als deze spelletjes compact op te bergen zijn en als je er geen grote, vlakke ondergrond voor nodig hebt maar je ze bijvoorbeeld ook gewoon op schoot kunt doen. Helemaal fijn zijn spelletjes die je ook alleen kunt doen. Minder risico op ruzie op de achterbank 😉 Kijk maar eens bij deze breinbrekers voor 1 persoon – daarmee kunnen ze heel lang zoet zijn (en ik zelf ook)!

Spelletjes voor op de camping – buitenspelletjes

Als het lekker weer is, zoeken we een grasveldje op en spelen we graag een potje badminton, kubb of mölkky. Ook frisbeeën is ideaal: goedkoop, compact en blijft leuk. Hier vind je deze en nog meer ideeën voor leuke buitenspelletjes

Spelletjes voor op de camping – reisspellen

Spelletjes die je aan tafel speelt, hebben het voordeel dat je ze ook met slecht weer kunt spelen in je vakantiewoning, caravan, camper of tent. Enkele van onze favoriete, makkelijk mee te nemen spelletjes zijn:

  • Halli Galli – simpele spelregels en iedereen doet fanatiek mee
  • Uno – een soort pesten, maar dan makkelijker omdat de ‘functie’ van de kaarten makkelijker te zien/onthouden is
  • Het verboden eiland – een spel waarbij je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar om een bepaald doel te bereiken
  • De reisversies van Onderuit! en Wie is het? doen het bij ons altijd erg goed
  • Gouwe ouwe: Rummikub

Hier vind je nog veel meer reisspellen. Als je eens wat anders wilt, zijn de compacte spellen van 999 Games echt een aanrader. Er zijn er heel veel met allerlei verschillende thema’s. Bij sommige speel je tegen elkaar, bij andere werk je samen, net als bij een escape room.

Tip: meer spellentips vind je op de website van Smart-Ease.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *