scandinavian mountains airport

Wintersport in Scandinavië: rechtstreeks naar Scandinavian Mountains Airport

Deze winter kun je via BBI Travel rechtstreeks van Groningen Eelde Airport naar de nieuwe luchthaven Scandinavian Mountains Airport in Zweden vliegen. Daarmee heb je een meteen een hele verzameling wintersportgebieden in Noorwegen en Zweden ter beschikking. De wacht- en transfertijden zijn aan beide kanten kort en de vlucht duurt minder dan twee uur. Op wintersport gaan in Scandinavië wordt nu dus wel heel makkelijk!

scandinavian mountains airport transfer
Transfer per taxi, of toch liever een sneeuwscooter of hondenslee?

De wintersportgebieden bij Scandinavian Mountains Airport

Vanaf Scandinavian Mountains heb je vier wintersportgebieden tot je beschikking: één in Noorwegen en drie in Zweden (waarvan er eentje weer vier aparte skigebieden omvat). Dit zijn de skiresorts bij Scandinavian Mountains Airport:

scandinavian mountains airport
Afbeelding met dank aan Scandinavian Mountains Airport

Trysil in Noorwegen

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen en ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Scandinavian Mountains Airport. Ik ben er gaan kijken en vertel je erover in deze blogpost over Trysil.

wintersport trysil

Kläppen in Sälen (Dalarna, Zweden)

Ook naar Kläppen in Zweden is het ongeveer drie kwartier rijden vanaf Scandinavian Mountains Airport. Dit is een heel gezinsvriendelijk en echt Zweeds wintersportgebied. Ik ben er kort geweest en je leest er alles over in deze blogpost over Kläppen.

wintersport Klappen in Zweden

Stöten in Sälen (Dalarna, Zweden)

Stöten ligt net als Kläppen in berggebied Sälen in Dalarna. Het is maar twintig minuutjes rijden van Scandinavian Mountains Airport naar Stöten. Ook hier ben ik geweest; hier vind je mijn ervaringen met Stöten.

wintersport Zweden Stoten

SkiStar Sälen

SkiStar Sälen bestaat uit vier wintersportgebieden:

  • Hundfjället
  • Tandådalen
  • Högfjället
  • Lindvallen

De eerste twee zijn met liften met elkaar verbonden en de laatste twee zijn met liften met elkaar verbonden. Om de afstand tussen Tandådalen en Högfjället te overbruggen, kun je de skibus pakken. Samen vormen deze gebieden een enorm skigebied. Hundfjället ligt het dichtst bij Scandinavian Mountains Airport: het is maar 10 minuten rijden.

wintersport in salen zweden

De transfer is zo kort, dat je bij goede sneeuwomstandigheden zelfs per hondenslee of sneeuwscooter van het vliegveld naar je accommodatie vervoerd kunt worden.

scandinavian mountains airport hondenslee
Stel je voor dat deze op jou staan te wachten…

Hier lees je alles over mijn bezoek aan SkiStar Sälen – ik vond het er heerlijk.

Wil je alles weten over wintersport in Zweden? In dit Stralend Zweden Magazine – Wintersport in Zweden vind je al onze ervaringen en tips bij elkaar, inclusief hoe je er komt, wat je moet plannen en meenemen en de fijnste accommodaties en wintersportgebieden. Om het boeken makkelijk te maken, vind je hier wintersportreizen naar Zweden van verschillende aanbieders bij elkaar.

Doen tijdens je wintersport in de Scandinavian Mountains

In Trysil in Noorwegen en in de Zweedse wintersportgebieden in Sälen kun je heerlijk skiën, snowboarden en langlaufen. Maar er is nog veel meer te beleven! Stap bijvoorbeeld op de sneeuwscooter, maak een rit met een huskyslede of ga schaatsen of sneeuwschoenwandelen.

Hier lees je meer over alle leuke dingen die je tijdens je wintersport in Zweden kunt doen. Of kijk op de website van Visit Sweden voor de leukste wintertips in Dalarna.

Van 19 december tot 13 maart

BBI Travel biedt de chartervluchten vanuit Groningen aan van 19 december 2021 tot en met 13 maart 2022. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia en brengen je elke zondag naar de wintersport in Scandinavië en weer naar huis. Er is nog beschikbaarheid, dus je zou zomaar volgende week (of een paar weken later) in de Zweedse sneeuw kunnen zitten!

scandinavian mountains airport vlucht
Eigenlijk wil je hier natuurlijk helemaal niet meer weg…

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Ik werd uitgenodigd om de skigebieden bij Scandinavian Mountains Airport te leren kennen voor Stralend Zweden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *