houten huizen in Eksjo Zweden

Onze rondreis Zuid-Zweden: strand, meren, elanden en meer!

Afgelopen zomer maakten wij een mooie rondreis Zuid-Zweden. Op veel plekken waren we al eens eerder geweest. Maar ze waren zo mooi, dat we er nog een keer naartoe terug wilden. Daar voegden we wat plekken aan toe die nog op onze verlanglijst stonden. Zo ontstond een heel mooi rondje. We hadden het ontzettend naar ons zin. Hieronder vind je onze route, die denk ik ook interessant is als je voor het eerst naar Zweden op vakantie gaat.

Sjöbo in Skåne 

De eerste plaats waar we naartoe reden via Duitsland en Denemarken, was Sjöbo, centraal in Skåne. Sjöbo is (als je via Denemarken over de bruggen naar Zweden rijdt) 845 km van Utrecht Je kunt ook gebruikmaken van de ferry Puttgarden-Rødby.

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Je kunt de ferry naar Rødby ook boeken in combinatie met de ferry naar Zweden (Helsingør – Helsingborg), of in combinatie met de brug naar Zweden (Öresundbrug). Ook dat kan via dit formulier op de website van Scandlines.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

We verbleven hier op deze camping en maakten de volgende uitstapjes:

Ales Stenar in Zweden
Ales Stenar

Ga jij voor het eerst naar Zweden? Dan vind je in dit digitale magazine ‘Eerste keer naar Zweden’ nog veel meer praktische tips. Lees alles over muggen (hoe erg is het en wat helpt?), elanden, mooie routes, campings (boeken of niet?) en nog veel meer!

Jönköping in Småland

Van Sjöbo is het 264 km rijden naar Jönköping in Småland. We verbleven hier op deze camping aan een prachtig meer. Behalve genieten van het mooie weer maakten we hier de volgende uitstapjes:

houten huizen in Eksjo Zweden
Eksjö

Trollhättan in Västergötland

Van Jönköping is het maar 148 km naar Trollhättan, onze volgende stop op deze kampeerroute door Zuid-Zweden. We verbleven hier op deze camping op loopafstand van het centrum en maakten de volgende uitstapjes:

rondrit Tjorn en Orust
Tjörn

Orkelljunga in Skåne 

Van Trollhättan naar Orkelljunga is 266 km. We verbleven hier op deze camping, ook weer aan een meer. Behalve zwemmen en suppen maakten we de volgende uitstapjes:

elandenpark in Zweden
Markaryd

Malmö in Skåne

We sloten onze rondreis Zweden af met een stedentrip Malmö. We verbleven bij Malmö op deze camping op maar 112 km rijden van de vorige en maakten de volgende uitstapjes:

badhuis in Malmo
Malmö

Meer routes door Zweden

Benieuwd naar meer routes? Kijk dan hier welke routes we eerder aflegden met onze caravan.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Malmö kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven – het kan allemaal!

Wil je een kant-en-klare rondreis boeken? Kijk dan bij het Reisaanbod. Daar vind je heel veel rondreizen door Zweden, of je nu wel of niet met kinderen reist en of je nu in vakantiewoningen, op campings of in hotels wilt verblijven. Er zijn ook rondreizen waarbij je Zweden combineert met andere Scandinavische landen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

3 reacties

  1. Leuk Sandra,
    Wij hebben deel van deze route in twee weken gedaan afgelopen zomer! Fantastisch en in veel opzichten onverwacht verrassend! Zo mooi zo puur!
    Geniet van voorpret voor volgende reisjes!
    Fijn weekend! ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *