heiligenhafen

Pauze tussen Hamburg en Puttgarden? Even ontspannen in Heiligenhafen!

Als je naar Zweden reist via de overtocht Puttgarden- Rødby (of andersom richting huis), kan het gebeuren dat je voor of na de overtocht een pauze wilt inlassen. Bijvoorbeeld omdat je niet op het drukste moment van de dag bij Hamburg terecht wilt komen, of omdat je eerder dan je geboekte overtocht in de buurt bent. In dat geval heb ik een leuke plek voor een pauze voor je: Heiligenhafen.

Strand en pier

Wij stopten in Heiligenhafen op weg naar onze meivakantie op het eiland Møn. Zowel bij Bremen als bij Hamburg was de drukte op de weg meegevallen, het zonnetje scheen en we hadden wel even zin om iets leuks te doen.

Ga jij voor het eerst naar Zweden? Dan vind je in dit digitale magazine ‘Eerste keer naar Zweden’ nog veel meer praktische tips. Lees alles over muggen (hoe erg is het en wat helpt?), elanden, mooie routes, campings (boeken of niet?) en nog veel meer!

We parkeerden vlak achter de duinen (betalen met muntgeld of een app downloaden) en liepen richting de pier die ik op Google Maps had gezien. Bij het zien van de zee kwamen we al helemaal in de vakantiestemming.

pauze heiligenhafen bij puttgarden

Het was nog een beetje te koud om op het zandstrand te liggen, maar even pootjebaden kan altijd natuurlijk. Bij de strandtent waren gezellige loungeplekken ingericht en stonden van die leuke strandstoelen (met zo’n kap erop).

pauze heiligenhafen bij puttgarden

Ook op de pier zelf waren volop plekjes gemaakt om te zitten. Er waren zelfs meerdere speeltuintjes, waaronder een waterspeeltuintje. En – altijd handig – er waren toiletten op de pier en je kon er koffie halen.

pauze heiligenhafen bij puttgarden

Al met al was het gewoon een hele fijne plek om even te genieten van de zon, een kopje koffie of een ijsje. Even flink rennen over het strand na een lange autorit, pootjebaden of zwemmen en een dutje doen in een loungestoel of op het strand kan natuurlijk ook.

Wij stapten na ons wandelingetje over de pier weer in de auto voor de laatste 25 minuutjes naar de boot. Vanuit de auto zagen we dat ook het deel van Heiligenhafen aan de de andere kant van het binnenmeer er leuk uitzag (inclusief vakwerkhuizen).

Wat mij betreft iets om te onthouden dus, deze leuke plek voor een pauze bij Puttgarden!

Hoeveel de veerboot naar Denemarken (van Puttgarden naar Rødby) kost, hangt af van verschillende factoren. Op de website van Scandlines kun je invullen wanneer je met de ferry naar Denemarken wilt en met wat voor vervoer. Dan kun je de precieze prijs zien.

Je kunt zonder te boeken deze veerboot naar Rødby nemen. Maar het is wel voordeliger als je van tevoren boekt. Véél voordeliger zelfs als je lang van tevoren boekt! Daarnaast vonden wij het erg makkelijk dat je, als je van tevoren hebt geboekt, alleen maar de streepjescode die je per mail hebt ontvangen voor de scanner hoeft te houden en de slagboom gaat open. En geen stress onderweg: je kunt een ticket boeken voor een vast tijdstip, maar ook met een flexibele afvaart.

Je kunt de ferry naar Rødby ook boeken in combinatie met de ferry naar Zweden (Helsingør – Helsingborg), of in combinatie met de brug naar Zweden (Öresundbrug). Ook dat kan via dit formulier op de website van Scandlines.

Hier vind je de algemene voorwaarden die gelden als je boekt bij Scandlines.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *