Pauze tussen Hamburg en Puttgarden? Even ontspannen in Heiligenhafen!

Written by Sandra van Bijsterveld

Als je naar Denemarken of Zweden reist via de overtocht Puttgarden- Rødby (of andersom richting huis), kan het gebeuren dat je voor of na de overtocht een pauze wilt inlassen. Bijvoorbeeld omdat je niet op het drukste moment van de dag bij Hamburg terecht wilt komen, of omdat je eerder dan je geboekte overtocht in de buurt bent. In dat geval heb ik een leuke plek voor een pauze voor je: Heiligenhafen.

Strand en pier

Wij stopten in Heiligenhafen op weg naar onze meivakantie op het eiland Møn. Zowel bij Bremen als bij Hamburg was de drukte op de weg meegevallen, het zonnetje scheen en we hadden wel even zin om iets leuks te doen.

We parkeerden vlak achter de duinen (betalen met muntgeld of een app downloaden) en liepen richting de pier die ik op Google Maps had gezien. Bij het zien van de zee kwamen we al helemaal in de vakantiestemming.

pauze heiligenhafen bij puttgarden

Het was nog een beetje te koud om op het zandstrand te liggen, maar even pootjebaden kan altijd natuurlijk. Bij de strandtent waren gezellige loungeplekken ingericht en stonden van die leuke strandstoelen (met zo’n kap erop).

pauze heiligenhafen bij puttgarden

Ook op de pier zelf waren volop plekjes gemaakt om te zitten. Er waren zelfs meerdere speeltuintjes, waaronder een waterspeeltuintje. En – altijd handig – er waren toiletten op de pier en je kon er koffie halen.

pauze heiligenhafen bij puttgarden

Al met al was het gewoon een hele fijne plek om even te genieten van de zon, een kopje koffie of een ijsje. Even flink rennen over het strand na een lange autorit, pootjebaden of zwemmen en een dutje doen in een loungestoel of op het strand kan natuurlijk ook.

Wij stapten na ons wandelingetje over de pier weer in de auto voor de laatste 25 minuutjes naar de boot. Vanuit de auto zagen we dat ook het deel van Heiligenhafen aan de de andere kant van het binnenmeer er leuk uitzag (inclusief vakwerkhuizen).

Wat mij betreft iets om te onthouden dus, deze leuke plek voor een pauze bij Puttgarden!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *