Midzomer vieren in Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Midzomer vieren in Zweden is een onvergetelijke ervaring. Als je schoolgaande kinderen hebt, is het nog wat lastig om Midzomer in Zweden mee te maken, maar het kan wel! Lees maar eens hier hoe wij in de zomervakantie van onze kinderen een Midzomerviering bijwoonden.

Wil jij ook wel eens met eigen ogen zien hoe de meiboom wordt versierd en opgezet en hoe er omheen wordt gezongen en gedanst? Ben je benieuwd naar de Zweedse klederdracht en alle tradities die bij het vieren van het Midzomerfeest horen? Dan moet je echt een keer zorgen dat je met Midzomer in Zweden bent. Onze ervaring is dat je als toerist van harte welkom bent bij de festiviteiten rondom Midzomer.

Met deze reizen kun je de wens om Midzomer te vieren in Zweden makkelijk laten uitkomen:

Midzomer in Dalarna

Tijdens dit 10-daagse arrangement verblijf je in Dalarna, het hart van de Zweedse tradities. Daar vaar je met een vlot naar een traditionele Midzomerviering.

Boek op tijd!

Midzomer in Zweeds Lapland

Weer een andere ervaring biedt deze reis naar Zweeds Lapland rondom Midzomernacht, met een Midzomernacht-picknick, een outdoor-lunch op open vuur, een kanotocht, een Sami-cultuuravond en een mountainbike-tocht. Eigenlijk is deze reis een groepsreis, maar hij is ook al te boeken vanaf 2 personen.

Bekijk prijs en beschikbaarheid

Alvast in de stemming komen? Lees hier waar je nostalgische Zweedse Midzomerposters kunt downloaden.