Het Zweedse pretpark Liseberg in Göteborg is weer open

Als je wel eens langs Göteborg bent gereden, heb je ze vast wel eens zien staan: de attracties van pretpark Liseberg in Göteborg. Tijdens de coronacrisis was het park bijna 520 dagen gesloten. Maar op 3 juni 2021 kon het pretpark eindelijk weer de deuren openen. Als we weer naar Zweden kunnen, is Liseberg dus ook weer een mogelijkheid als je wel eens een pretpark in Zweden wilt bezoeken.

Emotionele dag

“De dag waarop Liseberg weer open ging was een emotionele dag voor iedereen die in het Zweedse pretpark werkt, maar ook voor onze gasten,” vertelt Andreas Andersen, CEO & President van de Liseberg Group. Het was volgens hem zelfs een van de belangrijkste dagen in de bijna 100 jaar lange geschiedenis van het pretpark.

Corona-maatregelen

Er gelden nog wel corona-maatregelen in Zweden en dus ook in Liseberg. Er wordt maar een beperkt aantal gasten toegelaten tot het pretpark en er zijn allerlei maatregelen genomen om een opleving van COVID-19 te voorkomen. Het wordt dus wel een ander seizoen dan in andere jaren, maar in ieder geval is het park weer open. De sfeer was dan ook vrolijk en optimistisch op de openingsdag.

Konijnenland

“We hebben bijna 200 miljoen Zweedse kronen (20 miljoen euro) geïnvesteerd in onze belangrijkste gasten: kinderen,” vertelt Andersen. In het gedeelte van het park voor kinderen, Kaninlandet (Konijnenland), is eindelijk de nieuwe dark-ride Underland geopend. Deze dark-ride is speciaal voor Liseberg ontwikkeld door Quarryfold Studios, P&P Projects, Gosetto en LifeFormations. De attractie neemt je mee naar de geheime ondergrondse wereld van konijnen. Behalve Underland heeft het kindergedeelte van Liseberg nog meer uitbreidingen gekregen, zoals de vernieuwde waterattractie Morotsresan (de Worteltocht), een nieuw podium en een kinderrestaurant dat helemaal in het teken van konijnen staat: Bergs Bistro.

Morotsresan in Liseberg
Foto: Hedvig Wallin via Liseberg

Nog 2 nieuwe restaurants

Er gaan dit jaar nog twee nieuwe restaurants open in Liseberg:

  • Een nieuwe restaurant met Art Deco-thema: 1923. Hier ga je terug in de tijd naar het begin van Liseberg. Op het menu staan klassieke gerechten met een moderne twist. Vanaf het terras, dat zich uitstrekt over twee verdiepingen, heb je optimaal zicht op het grote podium.
  • Het vernieuwde The Green Room, dat in 2015 openging als het eerste vegetarische restaurant in een pretpark ter wereld. Tegenwoordig worden hier alleen nog maar gerechten geserveerd die voor de volle 100% plantaardig zijn. Het restaurant streeft naar zero food waste en serveert gerechten die gemaakt zijn met voornamelijk biologische ingrediënten van plaatselijke producenten.

Ben jij wel eens in Liseberg geweest?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.