zweeds kookboek

De lekkerste kookboeken voor op de camping

Wij houden onze maaltijden altijd heel simpel als we kamperen in Zweden. Wat brood, een salade en wat vlees of kaas, daar kom je al snel een heel eind mee. Toch zou ik wel eens wat meer inspiratie willen voor makkelijke gerechten voor op de camping. Eenpansgerechten bijvoorbeeld, die zo in onze wok kunnen. Of koude gerechten waaraan helemaal geen kookstel te pas komt.

Dus: ik ben op zoek naar kookboeken voor op de camping. Onderstaande campingkookboeken heb ik alvast gevonden. Heb jij nog tips voor me? Laat het weten in een reactie!

Smakelijk kamperenSmakelijk kamperen – Petra Knoth

Petra’s ouders werkten op een camping in Zeeland, dus ze groeide op met kamperen. In haar kookboek staan niet alleen 55 eenvoudige recepten voor op de camping, maar ook kampeerervaringen van bekende Nederlanders.

Bekijk Smakelijk kamperen op bol.com.

Caranvanity Camping Kookboek – Femke Creemers

Afbeelding met dank aan Caravanity

Dit boek ziet er – net als alles van Caravanity trouwens – ontzettend gezellig uit. Alle gerechten zijn te bereiden op één of twee gaspitjes. Daarnaast staan er tips in voor handige kookspulletjes om mee te nemen als je gaat kamperen, en om een mooi kampvuurtje te maken om op te koken. Hier kun je de eerste bladzijden bekijken en het kookboek bestellen.

Het Camping Kookboek – Tiff Easton

Kookboek voor op de camping
Afbeelding met dank aan Veltman Uitgevers

De 85 gerechten in dit kookboek voor op de camping kunnen allemaal worden klaargemaakt op een open vuur, barbecue of gasbrander. Aandachtspuntje: sommige gerechten gaan ervan uit dat je thuis al wat voorbereidt. De boodschappenlijstjes staan er al bij en voor wie gaat kamperen met familie of vrienden, is er een apart hoofdstuk over koken voor grote groepen.

Dit kookboek is hier verkrijgbaar.

Koken op de camping – Cara Frost-Sharratt

Campingkookboek
Afbeelding met dank aan Veltman Uitgevers

Dit boek bevat wel heel veel recepten: meer dan 200! Daar staat dus van alles tussen, van pannenkoeken en pasta tot curry’s en stoofschotels. Sommige gerechten zijn vrij uitgebreid en/of moeten thuis worden voorbereid. Ook vertelt dit campingkookboek je niet alleen wat je kunt meenemen om te koken op de camping, maar het geeft zelfs een algemene meeneemlijst voor kampeerders.

Hier kun je de eerste bladzijden bekijken en het boek bestellen.

Globetrotters Gids Voor Outdoor Cooking – Lotje Deelman

Snelle, makkelijke gerechten met ingrediënten die bijna overal te krijgen zijn – daarom draait dit kampeerkookboek. De natuur- en kookfoto’s in het kookboek geven je meteen helemaal dat outdoor-gevoel, zodat je in gedachten al een worstje aan het grillen bent boven een kampvuurtje. Kijk zelf maar – je kunt het boek hier inkijken.

20 Zweedse recepten voor op reis – Katrien Philips

Zweedse recepten voor op reis
Afbeelding met dank aan Katrien Philips

Dit is er eentje speciaal voor liefhebbers van Zweden en Zweedse hapjes en drankjes. Lees hier mijn review van dit smakelijke en oogstrelende e-book.

Welk kookboek zal ik komende vakantie meenemen als we gaan kamperen? Ik heb nog geen keuze kunnen maken. Als je ervaring hebt met (een van) deze kookboeken of nog een andere tip hebt, zou ik daar dus erg blij mee zijn. Alvast bedankt!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *