karlstad

Stedentrip Karlstad in Zweden: leuke stad met kinderen!

Het is alweer zo lang geleden dat we in Karlstad waren – het was 2011 we hadden zelfs de buggy nog bij ons! Ik weet dan ook lang niet meer alles wat we gedaan hebben. Ik was toen ook nog geen reisblogger en verzamelde niet als een gek allerlei informatie en maakte alleen wat familiekiekjes. Ik herinner me vooral twee plekken waar we twee keer naartoe gingen, zo leuk vonden we ze. Daarom alsnog een blogje over de plekken die ervoor zorgden dat we Karlstad zo’n leuke stad vonden – ook voor kinderen.

Värmlands museum in Karlstad

Het Värmlands Museum in Karlstad is eigenlijk een combinatie van meerdere musea in één. Bovendien is het gebouw zelf ook nog eens de moeite waard.

Värmlands Museum in Karlstad, Zweden

We begonnen op de kunstafdeling.

Daarna gingen we naar het gedeelte over de geschiedenis van Värmland.

Värmlands Museum in Karlstad, Zweden

Er was ook een stuk met alledaagse voorwerpen uit de recente geschiedenis.

Värmlands Museum in Karlstad, Zweden

Het langst waren we op de uitgebreide doe-afdeling met constructiemateriaal en experimenten. Het was eigenlijk een soort combinatie van een binnenspeeltuin en science center. Je kon er met lego spelen…

Värmlands Museum in Karlstad, Zweden

…en tekenen. Of spelen op een echte boot.

Värmlands Museum in Karlstad, Zweden

De breking van het licht testen.

Värmlands Museum in Karlstad, Zweden

En er was een museumcafé voor een lekkere fika. Het was niet altijd even mooi weer toen we in Karlstad waren, en we zijn hier twee middagen naartoe gegaan. De kinderen hebben zich geen moment verveeld.

Denk je erover om in deze regio op vakantie te gaan? Dan vind je dit Stralend Zweden Magazine over West-Zweden rondom het Vänern misschien ook wel handig. Hiermee heb je alle tips handig bij elkaar in een pdf-bestand dat je kunt downloaden, opslaan en printen.

Mariebergsskogen in Karlstad

Mariebergsskogen is een prachtig park om in te wandelen en spelen. Ook staan er oude gebouwen, zoals deze houten molen.

Mariebergsskoga in Karlstad, Zweden

In dit park bevindt zich ook natuurcentrum Värmlands Naturum.

De eerste keer zijn we er gewoon met de auto naartoe gereden. De tweede keer namen we de bootbus vanuit het centrum van Karlstad.

Watertaxi in Karlstad, Zweden

Die ging onderweg ook nog eens door een oude sluis uit 1837, die met de hand voor ons werd opengedraaid.

Sluis in Karlstad, Zweden

Informatie over de vertrektijden en -locatie van de waterbus hadden we gevonden bij het Turistbyrå van Karlstad. Aan het einde van de route leg je aan bij de pier van Mariebergsskogen.

Mariebergsskoga in Karlstad, Zweden

We bezochten Karlstad vanaf Frykenbadens Camping in Kil, waarover je meer kunt lezen in deze blogpost met alle campings in Zweden waar we zijn geweest.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *