isaberg mountain resort

Isaberg Mountain Resort in Zweden: heel veel te doen in zomer en winter

Zodra ik het terrein van Isaberg Mountain Resort op reed, was het me duidelijk. Hier is zoveel te doen dat je een hele week in en om je vakantiewoning in Zweden zou kunnen doorbrengen. In gedachten zag ik mijn kinderen al naar de speeltuin rennen en mezelf de verschillende wandelroutes uitproberen. Jammer dat ik deze keer maar één nachtje zou blijven!

Isaberg Mountain Resort in Zweden

Bereikbaarheid Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort is makkelijk te bereiken vanuit Göteborg, bijvoorbeeld als je met de boot van Kiel naar Göteborg naar Zweden bent gekomen. Volgens Google Maps is het 1 uur en 40 minuten rijden van Göteborg naar Isaberg. Kom je over de bruggen naar Zweden, dan is het vanuit Malmö nog 2 uur en 42 minuten rijden.  

Isaberg in de zomer of herfst

Zelf was ik eind september in Isaberg Mountain Resort – precies op de grens tussen zomer en herfst. Het was nog prima weer om te profiteren van de vele wandel- en fietsroutes die je vanaf dit vakantiepark kunt volgen. Fietsverhuur is op het park aanwezig en ik ging net als in Finland op pad met een fatbike (een mountainbike met extra dikke banden). 

Isaberg Mountain Resort in Zweden

Een andere mogelijkheid is een kanotocht op het meer bij het resort of over de rivier de Nissan (kano’s zijn op het park te huur) of een bezoek aan de aangrenzende golfbaan. Spelen op het park kan onder andere in de (enorme!) speeltuin, op de midgetgolfbaan en in het Isaberg Tree Top Adventure (boomklimpark). En sinds kort heeft Isaberg ook een rodelbaan van wel een kilometer lang die het hele jaar door geopend is.

Isaberg Mountain Resort in Zweden

Wintersport bij Isaberg Mountain Resort

Tegelijkertijd zag ik de sneeuwkanonnen al klaarstaan bij een van de pistes. Het zou niet lang meer duren of Isaberg zou zich gaan klaarmaken voor het winterseizoen. Dan is dit het grootste skigebied van Zuid-Zweden. Isaberg is al meer dan honderd jaar een populaire plek voor toeristen uit Zweden en daarbuiten en je vindt hier dan ook een van de oudste slalompistes van Zweden. 

Vakantiewoningen en camping

De vakantiewoningen van Isaberg Mountain Resort hebben de typisch Zweedse uitstraling die je verwacht van een vakantie in Zweden.

Isaberg Mountain Resort in Zweden

Bij het hoofdgebouw met de receptie, het restaurant en een winkeltje vind je informatie over wandel- en fietsroutes en uitstapjes in de buurt. Zo is het ongeveer een half uur rijden naar nationaal park Store Mosse en westernpark High Chaparral.  

Isaberg Mountain Resort in Zweden

In de loop der jaren zijn er steeds meer vakantiehuisjes bijgebouwd op Isaberg Mountain Resort, terwijl oudere huisjes werden gerenoveerd. Op dit moment zijn er 72 vakantiewoningen beschikbaar in verschillende maten en soorten.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid in Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort heeft ook campingplaatsen.

Isaberg Mountain Resort in Zweden

Waar je ook verblijft, Isaberg lijkt me een ideale plek voor een vakantie in Zweden vanwege de goede bereikbaarheid en de vele mogelijke activiteiten. Zelf verbleef ik maar één nacht bij Isaberg Mountain Resort tijdens een rondreis langs verschillende outdoormerken uit West-Zweden.

Toch verder zoeken naar een ander Zweeds vakantiepark? Hier vind je nog meer vakantieparken in Zweden.

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Beelden van Isaberg en mijn kijkje achter de schermen bij deze merken zie je in deze video. Als je nieuwe reisverslagen niet wilt missen, kun je je ook abonneren op mijn YouTube-kanaal.

Ik werd uitgenodigd om Isaberg Mountain Resort te bezoeken voor Stralend Zweden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *