Alles over de geschiedenis van IKEA in het IKEA Museum

Written by Sandra van Bijsterveld

Een bezoek aan het IKEA Museum in Älmhult staat hoog op ons verlanglijstje. We hopen er tijdens onze eerstvolgende vakantie naar Zweden te gaan kijken en hopen dat corona geen roet in het eten gooit. Ik heb geen idee hoe makkelijk of moeilijk het zal zijn om een bezoek aan het museum te brengen in verband met eventuele beperkingen op het aantal bezoekers. Maar ooit gaan we ernaartoe en komen we alles te weten over de geschiedenis van IKEA!

De geschiedenis van IKEA

Een van de onderdelen van het IKEA Museum in Älmhult is de tentoonstelling Our Roots. Deze is onlangs nog compleet vernieuwd en biedt nieuwe perspectieven op de geschiedenis van het meubelbedrijf. Het schijnt dan volledig duidelijk te worden dat IKEA nergens anders ter wereld tot stand had kunnen komen dan in Zweden.

De tentoonstelling begint bij het einde van de laatste ijstijd en neemt je mee op reis naar de eenvoudige maar harde samenleving van Småland in de 19e eeuw. Daar werd niets verspild en zat achter elke verdiende cent een heleboel toewijding, zweet en pure vastberadenheid.

Vervolgens neemt het verhaal je mee naar de kindertijd van IKEA-oprichter Ingvar Kamprad in het Zweden van de jaren dertig, toen de boerengemeenschap veranderde in een welzijnsmaatschappij. Al die aspecten en gebeurtenissen waren absoluut cruciaal voor de oprichting van IKEA.

Ik ben heel benieuwd!

IKEA Museum
Foto: Inter IKEA Systems BV via Gate2Marketing

De winkel van het IKEA Museum

Verder heb ik gelezen dat het IKEA Museum een ontzettend gave museumwinkel heeft. Ik mag dus wel even doorsparen tot het moment dat het zover is en we dit museum in Zweden kunnen bezoeken. En als ik het goed heb, kun je ook nog een foto maken waarop het lijkt alsof je zelf op de voorkant van de IKEA-catalogus staat. Ik kan niet wachten tot we het met eigen ogen kunnen gaan bekijken!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *