toilettas om op te hangen

Getest: toilettas die je kunt ophangen

Twijfelend stond ik in de wasgelegenheid van onze camping in Zweden. Waar zou ik mijn toilettas neerzetten: op het smalle plankje, waar wat water op stond en dat zo smal was dat mijn toilettas er waarschijnlijk minstens één keer af zou vallen? Of toch maar in de vensterbank van het hoge raampje, tussen de dode vliegen en muggen die daar lagen? Op dat moment kwam er een moeder met een kindje binnen. Ze ritste haar toilettas open, vouwde hem uit en hing hem aan een haakje aan de muur. Zo te zien kon ze heel wat kwijt in die toilettas – voor zichzelf en voor haar kind. En het zat allemaal in overzichtelijke vakjes. “Ik wil ook een toilettas die je kunt ophangen!” dacht ik.

Op mijn verlanglijstje

Ik was het eigenlijk alweer vergeten. Maar toen ik in december mijn verlanglijstje mocht inleveren omdat we in onze familie met Kerstmis altijd cadeautjes onder de boom leggen voor elkaar, schoot het me weer te binnen. Die hangende toilettas. Die wilde ik echt heel graag hebben. En ja hoor, ik kreeg hem! Een mooie blauwe, van het merk Deuter. Wash Center heet hij. Nu was het nog even wachten op ons eerstvolgende reisje om hem uit te proberen.

Hier vind je hangende toilettassen bij bol.com

Tijd voor een test

Afgelopen weekend was het zo ver: we gingen een paar dagen naar ‘t Keampke, een groepsaccommodatie in De Lutte. Ik nam mijn nieuwe toilettas mee.

Zal ik beginnen bij het ene nadeel dat ik kan bedenken? Als er geen haakje is en alleen een plankje, kan een toilettas met ophanghaak wel eens lastig zijn. Je kunt hem namelijk wel ergens op leggen en dan openritsen om je spullen er uithalen, maar daarvoor heb je een vrij breed oppervlak nodig.

Zo, dat is uit de weg. En dan nu de voordelen.

Voordeel 1: makkelijk bij het inpakken

Dichtgeritst lijkt het formaat van de toilettas op dat van een opgevouwen broek of trui: rechthoekig en plat. Zo past hij mooi op een stapeltje in mijn koffer of tas.

toilettas om op te hangen

Voordeel 2: genoeg ruimte

Er kan veel in de toilettas. Dat komt me goed uit, want hoewel ik geen make-uptype ben, heb ik wel vaak allerlei dingetjes bij me ‘voor de zekerheid’: pijnstillers, pleisters, iets tegen muggen, iets tegen schrale lippen en nog veel meer. En dat dan voor mezelf en voor de kinderen.

Voordeel 3: overzichtelijk

Eenmaal opengevouwen en opgehangen aan de haak is de toilettas erg overzichtelijk. Behalve een paar dichte vakjes zitten er veel gaasvakjes en insteeklusjes in de toilettas. Alles heeft zijn eigen plek en is makkelijk te vinden, zonder dat ik me hoef af te vragen in welk vakje ik die lippenbalsem ook alweer heb gestopt. Want dat kan ik dus gewoon zien.

ophangbare toilettas

Voordeel 3: apart douchetasje

In de toilettas zit een apart zakje met twee vakjes en een eigen haak eraan. Dit minitasje is uitneembaar en helemaal van gaas (zodat het niet erg is als het nat wordt). Je kunt er dus bijvoorbeeld je shampoo en douchegel in doen en het tasje meenemen onder de douche en daar ophangen. Tot nu toe zette ik mijn shampoo als er geen plankje was op de grond (onhandig) of ik greep om de hoek naar de plek waar mijn kleren en handdoek hangen of liggen, waarbij ik natuurlijk altijd op mijn droge spullen druppelde. Dat hoeft niet meer met dit toilettasje voor onder de douche.

toilettas met haak

Testuitslag

Conclusie: ik ben om. Ik ben blij dat ik mijn toilettas voortaan kan ophangen en hoop nog veel reizen plezier te hebben van dit mooie kerstcadeau van mijn lieve familie.

Lijkt zo’n toilettas om op te hangen jou ook wel wat? De mijne kwam van Bagageonline.nl, maar is daar inmiddels niet meer verkrijgbaar. Gelukkig vind je ook hangende toilettassen bij bol.com.  Lees ook even wat wij verder echt altijd meenemen als we gaan kamperen in Scandinavië.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

8 reacties

  1. Hier een nog latere reactie. Ik heb een
    IKEA hangende toilettas….is niet meer te koop. Als ik niets heb om op te hangen hang ik um aan het dunne spiegelrandje…lukt altijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *