Camping Hjalmsjo in Zuid-Zweden

Camping Hjälmsjö: fijne camping aan een meer in Zweden

Wat hadden we een lekker weer tijdens onze vakantie in Zweden! Dat was voor ons een extra reden om een camping op te zoeken waar we wel eens eerder waren geweest. Camping Hjälmsjö is namelijk een fijne camping aan een meer in Zweden en we hadden echt zin om nog even lekker te kunnen suppen, zwemmen en varen. Daarnaast maakten we ook nog leuke uitstapjes vanaf deze camping.

Voorzieningen op deze camping

Camping Hjälmsjö is een eenvoudige camping met eenvoudig sanitair. Maar de camping ligt aan een mooi, groot meer. Daar komen ook dagjesgasten op af, die hier komen minigolfen of varen met een bootje.

Camping Hjalmsjo in Zuid-Zweden

In de kiosk waar je spullen kunt huren om te minigolfen, kun je ook lekkere ijsjes halen. Deze kiosk hoort dus niet bij de camping, maar staat wel direct naast de wasgelegenheid.

Ga je op vakantie in deze regio en zoek je meer leuke bezienswaardigheden? Dan is dit Stralend Zweden Magazine over Vakantie in Skåne misschien interessant voor je.

Camping Hjalmsjo in Zuid-Zweden

Tijdens een eerder verblijf op deze camping hebben wij een bootje gehuurd bij de campingbeheerder, maar deze keer gingen we het water op met de SUP-plank die we hadden meegenomen. Het meer is langgerekt, dus je kunt hier best een flink eind suppen.

Camping Hjalmsjo in Zuid-Zweden

Na een middag op het water kun je dan lekker barbecueën bij deze grillhut aan het meer. Altijd leuk om te doen: worstjes grillen of marshmallows op een stok opwarmen en tussen twee koekjes pletten en opeten… Tipje: smeer je wel in met iets tegen muggen, want hoewel we over het algemeen maar weinig last hebben van muggen in Zweden, kwam ik er na afloop achter dat ik hier flink te pakken was genomen.

Camping Hjalmsjo in Zuid-Zweden

Uitstapjes vanaf deze camping

Behalve onze fijne tijd op het meer maakten wij vanaf deze camping de volgende uitstapjes:

Tijdens ons eerdere bezoek aan deze camping gingen we naar beeldenpark Wanås Konst en Tykarpsgrottan.

Kortom: je kunt je hier makkelijk een hele tijd vermaken tijdens je vakantie in Zweden. Zeker als het lekker weer is!

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *