campergids Zuid-Zweden

Nieuwe Campergids Zuid-Zweden met routes en tips

Alleen al van de voorkant van de nieuwe Campergids Zuid-Zweden word je helemaal vrolijk. Blauwe lucht met witte wolkjes, een typisch Zweeds houten huis – rood geverfd natuurlijk – en een gezellige retro-camper (of is het toch een caravan?). Je zou zo willen instappen. De gids bevat 5 routes door het zuiden van Zweden en heel veel tips voor campings/camperplaatsen en bezienswaardigheden onderweg. Hieronder lees je meer over deze leuke campergids voor Zuid-Zweden.

De winnaars van de winactie hebben inmiddels bericht gehad.

De 5 routes

De campergids Zuid-Zweden bevat dus 5 routes:

 • Langs de Zweedse westkust van Malmö tot aan de Noorse grens
 • Langs de Zweedse zuidkust van Malmö naar Torhamn
 • Langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm
 • Van de Noorse grens onder de grote meren langs naar Norrköping
 • Door het binneland van Västervik naar Kristianstad

De routes zijn zo gekozen, dat je ze makkelijk kunt combineren tot een grote ronde door Zuid-Zweden. Maar je kunt er natuurlijk ook een deel van rijden, en tijdens een volgende vakantie weer een ander deel afleggen.

Bij de routes staan duidelijke routekaarten en tips voor bezienswaardigheden en activiteiten onderweg (inclusief het aantal kilometers dat tussen de bezienswaardigheden zit). Dankzij de gekleurde rand aan de bovenkant van de pagina’s sla je de gids snel weer open bij de route die je op dat moment aan het rijden bent.

campergids Zuid-Zweden
Afbeelding met dank aan de uitgever

Nog meer informatie

Voor in de gids staat alvast wat algemene informatie over Zuid-Zweden, de mooiste campings daar, eten & drinken en suggesties voor sportieve activiteiten.

Achterin vind je tips om je goed voor te bereiden als je met de camper naar Zweden gaat. Niet alleen krijg je tips voor je route naar Zweden, algemene info over bijvoorbeeld weer en prijsniveau en wanneer er belangrijke feestdagen en evenementen in Zweden zijn, maar er staan ook een inpaklijst en een voertuig-checklist voor je camperreis in de gids.

Tot slot vertelt de schrijver je nog wat je in Zweden vooral NIET moet doen en geeft hij je wat handige camper-lifehacks mee.

Digitale extra’s

Behalve al die handige informatie op papier krijg je bij de gids ook toegang tot digitale extra’s. Voor makkelijke navigatie zijn de routes te downloaden als gpx-bestand en er is een speciale Spotify-playlist bij gemaakt.

Nu verkrijgbaar

De Campergids Zuid-Zweden (ISBN9789038929156) is een uitgave van Uitgeverij Elmar en is nu verkrijgbaar. De vrolijk vormgegeven gids heeft 200 bladzijden en is geschreven door Oliver Lück (de naam van de vertaler heb ik helaas niet kunnen vinden).

Deze winactie is mogelijk gemaakt door uitgeverij Elmar.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

56 reacties

  • Voor het eerst gaan wij dit jaar naar zuid Zweden met ons gezin. Alle tips zijn daarom welkom! Route Malmö en Kristianstad heeft onze voorkeur.

   • Voor ons is het de eerste keer naar zweden met de caravan. Best een klus om alles te organiseren. Vandaar dat ik zeer benieuwd ben naar dit boek met ervaren routes.

   • In augustus willen we via Malmö langs de westkust richting Noorwegen rijden.
    En terug zoeken we nog een mooie route, hoop op inspiratie door jou campergids!

   • Ik zou de route rijden van Malmö tot aan de Noorse kust. Dan kom ik tot rust een mooie zonsondergang zittend op een rots uitkijkend over de zee. Totale overgave.

   • Wij gaan voor het 2de jaar naar zweden met caravan. De route langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm (alleen dan andersom ) spreekt ons het meest aan. Wij reizen dit jaar voor het eerst van Kiel naar Gotenburg oet boot en gaan dan via Stockholm langs de oostkust zakken naar beneden. Overige routes spreken ons ook aan. Maar deze bewaren we voor volgende jaren.

  • Langs de westkust tot aan Oslo.
   Maar we gaan deze zomer niet alleen deze route doen maar ook de oostkust tot aan Stockholm.

   Groetjes
   Remy

  • Wat een leuke winactie! En wat ben ik benieuwd naar deze campergids zeg! Want heel snel vertrekken we met ons dochtertje van 3 en de camper naar Zweden. We zijn van plan de deze Zuid Zuidoost kust te rijden, maar ook nog op zoek naar een stuk binnenland. Zo te zien staan er in deze gids mooie opties hiervoor. En na heel wat neuzen op deze website heb ik al gezien: er gaan vast nog veel bezoeken aan Zweden volgen. Dus waarom niet alle routes een keer proberen 😉

 1. We willen dit jaar voor het eerst naar Zuid Zweden. Zijn de afgelopen jaren naar Denemarken geweest en hebben de tips van Stralend Denemarken vaak opgevolgd. Leuke tip omtrent verblijf, maar ook uitjes. De gids met campings in Zuid Zweden zou ik graag willen winnen. Welke campings zijn er en wat is er allemaal over de Vikingtijd te vinden in Zuid Zweden?

 2. Hoi Sandra, wat een mooie gids om te zien. Leuk dat je er 3 weg mag geven. De reis die voor mij echt de voorkeur heeft is van Malmö tot de Noorse grens. Lijkt me een geweldige trip. Ooit over land door het midden van Lund naar de Noordkaap gedaan dat was ook één van mijn mooiste trips. De Zweedse kust is prachtig, veel heb ik nog niet gezien, vandaar mijn keuze voor deze reis.
  Gr. Annette

  • Goedemiddag Sandra. Watceen geweldige aktie weer!!! Heel leuk. Ik zou alle routes doen. Niet in 1x natuurlijk 😂😂 Maar de route “Van de Noorse grens onder de grote meren langs naar Norrköping” zou ik als eerste gaan doen. Omdat ik de meren altijd magisch vind………. Hejdå

 3. Langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm, dat lijkt ons echt fantastisch! We zijn van plan om eind augustus/begin september naar Zweden te gaan. Precieze plannen moeten nog gemaakt worden, maar wellicht zou deze gids ons een eind op weg helpen!

 4. Hoi Sandra, wij vertrekken begin september naar Zuidwest-Zweden voor een rondreis en rijden op de terugweg van de Noorse grens richting Malmö. Dus optie 1 zou ik dolgraag winnen om verborgen pareltjes te ontdekken 😍. Zweden is geweldig! Groetjes Veerle

 5. Het lijken me allemaal mooie routes, dus dat ik lastig kiezen.. Ik denk dat ik dan toch zou gaan voor de route van Malmö richting de Noorse grens. Dat lijkt me prachtig!

 6. Omdat het onze 1e kennismaking wordt met Zweden, lijkt mij de route ‘Langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm’ een mooie start voor een eerste reis.

 7. Wij kiezen voor de oostelijke route tot in Stockholm. Deze stad staat op ons wensenlijstje om de bezoeken. Is vast bijzonder met al de water er rond en er tussen.

 8. Absoluut langs de Zweedse westkust van Malmö tot aan de Noorse grens, vorig jaar daar al een stukje van kunnen meepikken, we houden sowieso van water en wilde rotskusten !

 9. Goedemiddag Sandra. Watceen geweldige aktie weer!!! Heel leuk. Ik zou alle routes doen. Niet in 1x natuurlijk 😂😂 Maar de route “Van de Noorse grens onder de grote meren langs naar Norrköping” zou ik als eerste gaan doen. Omdat ik de meren altijd magisch vind………. Hejdå

 10. Hoi Sandra,

  Langs de zuid-oost kust richting Stockholm! Precies de route die we vandaag over 2 weken gaan starten, zo’n zin in :)!! Mooi hoe jij erover kunt schrijven, heel erg benieuwd naar je boek!!

  • Dit jaar gaan we naar Denemarken. Maar volgend jaar willen we via de brug van Kopenhagen naar Mälmo.
   Ik kan dus wel wat tips gebruiken.
   Ik kan nog niet zeggen wat voor route we willen rijden. Wel lijkt het me leuk om deze vakantie alvast wat inspiratie op te doen.

 11. De keuze is erg lastig, het zijn vast allemaal mooie routes, maar ga toch voor optie 1 omdat we vanaf Malmö nog nooit naar het noorden zijn gereisd, meer naar het zuid/oosten en het binnenland.
  Dit is vast een prachtige route, kan niet anders in het mooie Zweden.

 12. Wat een prachtige en praktische gids!
  Heel Zuid -Zweden lijkt ons prachtig, maar als we moeten kiezen gaan we voor de westkust van Malmö tot de Noorse grens.

 13. Hallo Sandra, Wij vertrekken begin augustus richting Zweden. Ik ben al een tijdje aan het kijken op internet naar mooie routes dus deze gids langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm zou heel erg goed van pas komen!

 14. Hi Sandra

  Samen met mijn zus, haar drie jongens en ons broer (en Luna de hond) gaan we in zuid Zweden rondtrekken met de caravan. Dit is de eerste keer dat we gaan rondtrekken en ook naar Zweden, dus alle tips zijn zeer welkom! We kijken er enorm naar uit!

  Groetjes
  Katrien

  • Beste Sandra,
   Alle routes zou ik graag willen doen haha. Maar half augustus vertrek ik naar Zweden en wil via de Oostkust, naar boven toeren met mijn camper. En ook Gotland staat ook op het verlanglijstje (in 2021 het prachtige Öland bezocht). Dus ik zou voor nu de route aan de Oostkust willen kiezen. Hartelijke groetjes Brigitte

 15. Op dit moment op een ander “vakantie eiland” maar Zweden zit er zeker nog weer aan te komen, dus alvast een stukje voorbereiden zie ik wel zitten met deze gids.

 16. Dag Sandra,
  Lang geleden zijn we met het gezin in Zuid-Zweden op vakantie geweest, het waren een paar heerlijke weken.
  En nu gaat één van de kinderen er zelf wonen-dichtbij Vimmerby- samen met zijn vriendin!
  De route (Zuid-Oost-Zweden) van Torhamn naar Stockholm lijkt me prachtig, zo kunnen we op de terugweg de nieuwe woonplek van mijn zoon gaan bewonderen! Hartelijke groet, Joke

 17. Voor ons word het deze zomer de eerste x dat we naar Zweden gaan. We zijn van plan om met name de westkust te gaan verkennen. Dan is de keuze niet moeilijk. Wij gaan voor de route langs de westkust!

  De Kamphuisjes

 18. Hi Sandra, wij gaan over 2 weken naar midden Zweden en gaan genieten van al het moois wat daar aan natuurschoon is. Het lijkt me ook heel bijzonder en mooi om een route te maken langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Vasterik en Norrkoping en dan naar Stockholm te gaan. Ik heb gehoord dat Stockholm zo’n mooie stad moet zijn, dus het wordt dan ook in zo’n reis met als reisdoel Stockholm onderweg en daar enorm genieten van de prachtige omgeving en natuur!

 19. Hoi Sandra, wat een mooie actie en ook nog eens een mooie gids. Ik wordt heel blij van de route langs de westkust van Zweden. Dat is zo’n mooi gebied. Groeten, Ingrid

 20. Langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm lijkt ons voor dit jaar een mooi doel! We hebben al veel tips van jou gedaan hier in Zweden! Heel erg fijn en mooi! Dit boek lijkt me ook heel fijn om te gebruiken. Ik ga duimen.

 21. Leuke actie !
  Langs de Zuid-Zweedse oostkust van Torhamn via Västervik en Norrköping naar Stockholm
  Deze route zou ik graag weer willen rijden, en dan door naar Uppsala, waar ik 8 jaar heb gewoond.

 22. Hoi Sandra fijn om je blogs te lezen dit jaar willen we zuid Zweden doen van Malmo naar de Noorse grens en met die actie kunnen we wel zo’n boek gebruiken voor de tips en triks grtjs

 23. Nou wát zouden we die graag winnen! We heb en een ernstig zieke dochter gehad afgelopen maanden en hebben om haar op te vrolijken een super stoere retro camper gekocht om op te knappen. Nu hebben we net besloten onze geboekte vakantie te annuleren want denken dat ze een huttentocht in Oostenrijk nog niet aankan..
  Maar we fantaseren om met ons coole oude campertje naar Zweden te gaan. Totaal onbekend daar dus wat zou de gids van pas komen!

 24. We willen heel graag voor het eerst Zweden leren kennen! Nu zitten we in vicieuze cirkel: om het boek te winnen moeten we weten welke route het mooiste is, maar we willen juist weten welke route we met onze kids moeten gaan rijden om de mooiste nog te ontdekken… ultieme reden om het boek te willen hebben!
  Als ik toch zou moeten kiezen zou ik gaan voor de route “Van de Noorse grens onder de grote meren langs naar Norrköping” omdat die meren me enorm facinerend lijken met de natuur er om heen en alles wat er te doen lijkt te zijn. Misschien wel vergelijkbaar met de great lakes in Canada, maar dan gewoon in het mooie Noord Europa?
  We gaan het graag met deze gids ontdekken en zullen daarna ons antwoord met je delen!

 25. Hoi Sandra,
  Om te beginnen lijkt ons de route Langs de Zweedse westkust van Malmö tot aan de Noorse grens wel mooi. Om vervolgens door het binnenland richting Stockholm te gaan.

 26. Ik kies voor de route ‘Langs de Zweedse zuidkust van Malmö naar Torhamn” aangezien wij de andere routes deels al heb gehad. Is weer eens wat nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *