BBI Travel gaat ook vliegen op Östersund/Åre Airport

In de winter van 2021-2022 vloog ik naar Scandinavian Mountains Airport om de skiresorts Trysil (Noorwegen), Sälen, Stöten en Kläppen (Zweden) te verkennen. Dat was toen al een mooie verbetering van de toegankelijkheid van wintersport in Zweden, maar komende winter wordt het nog beter! Vanaf 24 december 2022 wordt er ook gevlogen op Östersund/Åre Airport in Midden-Zweden. En niet alleen het aantal bestemmingen wordt vergroot, ook de capaciteit neemt toe. Er zal namelijk wekelijks worden gevlogen met een groter type toestel van Transavia.

Ook vanaf Schiphol


Jonas van Dorp van Groningen Airport Eelde vindt het mooi om te zien dat BBI Travel na het succes van afgelopen winter verder gaat uitbreiden. Ook hij ziet dat de Noord-Europese winterbestemmingen het goed doen vanaf de Groningse luchthaven – ook bij passagiers die normaal gesproken geen gebruikmaken van Groningen Airport Eelde. Maar BBI Travel gaat de twee Zweedse luchthavens ook met vertrek vanaf Schiphol aanbieden.

“Voor sommige van onze partner-reisorganisaties (zoals Voigt Travel uit Naarden) was vertrek vanaf Amsterdam een belangrijk punt,” vertelt Henk van der Kooi, directeur van BBI Travel. ”Door deze bestemmingen nu ook vanaf Schiphol aan te bieden, spelen we in op deze wens en hopen we onze mooie wintersportbestemmingen nog breder te kunnen aanbieden.”

Wil je alles weten over wintersport in Zweden? In dit Stralend Zweden Magazine – Wintersport in Zweden vind je al onze ervaringen en tips bij elkaar, inclusief hoe je er komt, wat je moet plannen en meenemen en de fijnste accommodaties en wintersportgebieden. En leuke activiteiten natuurlijk!

Östersund/Åre Airport

Östersund/Åre Airport vormt een toegangspoort tot de skiresorts Åre en Vemdalen en winterstad Östersund.

Östersund ligt ten opzichte van Scandinavian Mountains Airport verder noordwaarts in Zweden. Östersund is niet alleen aanvlieghaven voor de skigebieden Åre en Vemdalen, maar heeft zelf, met het Winterpark en goede schaatsroutes over het meer Storsjön, ook veel te bieden.

noorderlicht boven Östersund
Foto: Visit Östersund via BBI Travel

Åre geniet wereldwijd een indrukwekkend reputatie als skiresort. In 2019 werd hier voor het laatst de wereldbeker alpineskiën georganiseerd. Naast een groot web aan pistes (in totaal 98 km) voor skiërs van elk niveau trekken ook de vele winteractiviteiten die hier mogelijk zijn jaarlijks veel bezoekers. Spectaculair zijn bijvoorbeeld de tochten door het prachtige winterlandschap op speciale ‘snowquads’ met rupsbanden.

Are in de winter
Foto via BBI Travel

Vemdalen wordt door Zweedse skiërs zelf bestempeld als ‘het gezelligste skiresort van Zweden’. Met vrijwel uitsluitend ski-in/ski-out-accommodaties is het een aantrekkelijke wintersportbestemming, midden in het bosrijke winterlandschap van Midden-Zweden. Je bent hier tijdens winteravonturen in een mum van tijd midden in de ongerepte Scandinavische natuur. Maar ook vanaf de pistes zijn de rendieren al te spotten.

Scandinavian Mountains Airport

Bij Scandinavian Mountains Airport liggen de skiresorts Trysil (Noorwegen), Sälen, Stöten en Kläppen (Zweden). DIt zijn zeer veelzijdige sneeuwbestemmingen voor wintersport of andere actieve winterreizen met bijvoorbeeld husky- en sneeuwscooteravonturen. Uniek voor dit vliegveld is de korte transferduur, die er in combinatie met de snelle afhandeling op de moderne, kleine luchthaven voor zorgt dat je na de landing in mum van tijd (binnen een uur) op de piste kunt staan.

Vliegen zonder overstap

Vanaf 24 december 2022 vliegt BBI Travel dus wekelijks met Transavia vanaf Schiphol en Groningen Airport naar Scandinavian Mountains Airport en Östersund/ Åre Airport. BBI Travel houdt de bagage inclusief en ook een skiset (bij boeking door te geven) kan gratis worden meegenomen. Bij vertrek vanaf Groningen Airport is ook het parkeren gratis.

Ook in de winter naar Zweden? Hier vind je een overzicht van winterreizen van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *