Arctic Bath

Arctic Bath: een drijvend spahotel in de rivier de Luleälven

Komende zomer en herfst kun je in Noord-Zweden wel in een heel bijzondere accommodatie verblijven. In de rivier de Luleälven is namelijk een drijvend hotel geplaatst, met wellness en zes drijvende vakantiehuisjes erbij. Het lijkt me prachtig, dit Arctic Bath… (As je de website bekijkt, zie je vanzelf waarom.)

Bijzondere bouw

Het drijvende Arctic Bath ligt dus in de rivier de Luleälven, om precies te zijn stroomafwaarts van de bruggen bij de plaats Bodtraskfors. In de winter is de rivier bevroren, maar in de zomer en herfst drijft het hotel vrij rond. De ronde vorm van het Arctic Bath geeft een heel knus en beschut gevoel als je eenmaal binnen bent.

De vormgeving van het hoofdgebouw is gebaseerd op de opeenstapelingen van gekapte bomen die in de rivier konden ontstaan toen houthakkers hun ‘oogst’ stroomafwaarts lieten drijven om verderop te worden verwerkt. Voor de bouw zijn alleen materialen uit de directe omgeving gebruikt en de impact van het hotel op het milieu is minimaal gehouden. De boomstammen aan de buitenkant van het hoofdgebouw komen uit het nabijgelegen bos.

Arctic Bath
Foto: Viggo Lundberg via Arctic Bath

Wellness

In het open midden van het Arctic Bath bevindt zich een openluchtbad en kun je heerlijk beschut van de zon genieten. Daarnaast heeft het hotel drie sauna’s, twee jacuzzi’s en een Arctic Spa met een behandelkamer, een restaurant, een lounge en een bar. Er worden onder andere ook massages en mindfulness-sessies aangeboden.

Bij een verblijf in het Arctic Bath zijn een eco-vriendelijke badjas, een badpak of zwemboek en natuurlijke wellness-producten inbegrepen, de je kunt gebruiken tijdens je verblijf en mee naar huis mag nemen als souvenir.

Vakantiehuizen

Aan weerszijden van het hoofdgebouw liggen zes drijvende vakantiehuisjes voor twee personen. Ze zijn bereikbaar via een eigen steiger. Het houten vlonderterras dat eraan vastzit is ideaal om in de zon te liggen of een duik in de rivier te nemen.

Daarnaast staan er nog zes grotere en hogere vakantiehuizen op het vasteland. Deze bieden plaats aan twee tot vijf gasten en hebben grote glazen wanden om optimaal van het uitzicht op de omgeving te genieten.

Doen tijdens een verblijf in Arctic Bath

Het Arctic Bath staat midden in de mooie natuur van Zweeds Lapland. Vlakbij is een klein zandstrand waar je op warme dagen fijn kunt zonnen en zwemmen in de Luleälven.

Verder kun je in de omgeving onder andere beren spotten, paardrijden en met je fototoestel op ‘jacht’ gaan naar wilde dieren. Of ga op pad met de plaatselijke gids Mikael, die al 30 jaar lang werkt aan het perfectioneren van zijn verschillende elandenlokroepen. Misschien wil je het zelf ook wel proberen?

Ben je nog op zoek naar een mooie (rond)reis Zweden? Dan vind je hier een overzicht van het reisaanbod van verschillende reisorganisaties.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Zweden deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Zweden met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Denemarken, Noorwegen en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *